به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی در بازدید از سازمان نهضت سوادآموزی و نشست صمیمانه با همکاران این سازمان اظهار کرد: دال مرکزی ما برای مدیریت نظام تعلیم و تربیت کشور یکپارچگی و یکی شدن و مستلزم آن همدلی، همراهی و همسویی است.
وی افزود: واگرایی غیرقابل توصیفی در نظام تعلیم و تربیت وجود دارد که باید آن را حل کنیم؛ چراکه بزرگترین چالش ما همین واگرایی درونی نظام تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به یکپارچگی درونسیستمی گفت: اگر بخواهیم نظام تعلیم و تربیت رشد کند، باید از درون قوی شود تا از بیرون رشد کند و اثرگذار شود.
وی با بیان اینکه آینده هر کشوری از آموزش و پرورش کنونی آن قابل پیشبینی است، تصریح کرد: شرط لازم برای داشتن اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه قوی، آموزش و پرورش قوی در اکنون آن جامعه است.
صحرایی اضافه کرد: اثر آموزش و پرورش، اکنون قابل مشاهده نیست و در آینده مشخص میشود، بنابراین انسانی که آیندهنگر و آینده پژوهش باشد در آموزش و پرورش موفق خواهد بود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره توسعه و تعمیق سواد اظهار کرد: سواد را باید در زیستبوم کشور تعریف کنیم و بدانیم برای رسیدن به آن باید چه کنیم و چه مسیری را طی کنیم. معیار ایران برای تعریف سواد را کشورهای دیگر نمیتوانند تعیین کنند و خودمان باید آن را تعیین کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تلاش کنیم تا مسئله آموزش و پرورش مسئله اول کشور شود، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم که فرد، بیسواد شود تا اینکه بخواهیم او را باسواد کنیم.
وی گفت: باید پیگیر باشیم که توسعه و تعمیق سواد در سال ۱۴۰۲ یعنی چه و به مثابه چیست. قرآن، خواندن، نوشتن و حساب کردن دغدغه آموزش و پرورش است و باید برای این موارد در آموزش بزرگسالان مبتنی بر علم خودش برنامهریزی کنیم.
صحرایی با تاکید بر اینکه اجزای نظام تعلیم و تربیت باید مانند چرخدندههای یک ماشین خوب کار کنند، اضافه کرد: در زمان مدیریت من تا آنجا که در توانم باشد، نهضت تقویت خواهد شد به شرط آن که بازیگر فعال نظام تعلیم و تربیت باشد و مسئولیت انسداد بیسوادی کشور را برعهده گیرد.
وی ادامه داد: نهضت باید اصلیترین راهحل ما برای انسداد بیسوادی در کشور باشد و برای این کار باید خود را متناسب با رویکردها، ساختارها و شرایط جدید در تمام ابعاد علمی، مدیریتی، آموزشی، برنامهریزی درسی، آزمونسازی و روانشناسی بزرگسالان بهروز کند.
نظر شما