به گزارش خبرنگار ایمنا، وقتی بانو زینب (س) زیباترین خطابه تاریخی و مذهبی را از لابلای زنجیرهای سخت و محکم به نام خود ثبت میکند و باوقار و باشکوه در برابر قدرت مستبد میایستد و رنج را زیباشناسی میکند و فریاد میزند؛ ما رایت الا جمیلا (جز زیبایی چیزی ندیدم)، تا روایت خود را بازنمایی و تثبیت کند و با این سبک و سیاق، ستم را میکشد اما نمیخشکاند و عنوان زینب غصهکش و ستمکش را به نام خود ثبت میکند، بعد از آنچه کسی میتواند ادعا کند، روایتی درخور از علل و معلولهای واقعه کربلا را نمایندگی کرده است؟!
امروز قلم نویسندگان و لفاظیهای ادیبان، در روایت آتش قلبها قاصر و ناتوان است چراکه شور و عشق حسین (ع) در جان شیعه حکایتی وصفنشدنی است.
کلمه هرگز نمیتواند شور و حال یک زائر حسینی را وصف کند، آنهم وقتی که شور حسینی با شعور ارتباط معناداری پیدا میکند. آری؛ نوشتن از حس و حال یک عاشق که هرگز معشوق را حتی از فاصله دور ندیده اما آنچنان گرفتار اوست که تو گویی یک دیدار حقیقی داشته و حرفهایش را قبلاً در جایی به زبان آورده، سخت است.
هر ساله محرم با بوی گلاب و اسفند و نذری با صدای زنجیرها، طبلها و سنجهای دستههای سینهزنی، ما را در سفری بر دوش زمان به ۱۴۰۰ سال قبل میبرد و اربعین که فرا میرسد، برای وصال همچو قطرهای بی تاب دریا به نزدیکترین رود مسیر میپیوندیم. در کربلا همه خود نقال پرده بینهایت حادثه عظیم میشویم و هر جا که نام او بلند میشود، جانها به جوش میآید و حرارت جوشیده از درون، تاریکخانه وجود مان را روشن میکند و جانی تازه می بخشد.
میلیونها زائران حسینی در حال حرکت به سمت کربلا هستند. استان مرکزی هم مانند سایر استانها حال و هوای دیگری دارد؛ بوی گلاب و اسپند در همه جا پیچیده. زائران دسته دسته از زیر قرآن رد میشوند و برای زیارت مولایشان از دیار خود خارج میشوند. در استان مرکزی موکب سلامت راه اندازی کردهاند، اورژانس، پلیس، کارگران شهرداری، نیروهای بهداشت و هلال احمر و همه و همه آمدهاند برای خدمت به زائرین حسینی. گپ و گفتی ساده داشتیم با زائران و خادمان که به اختصار روایت میکنیم.
از میان انبوه زائران به سراغ مرد میانسالی میروم که میگوید؛ امسال با همراهی دو دختر و همسرم برای سومین بار به زیارت میرویم، به عشق امام حسین (ع) آمدهایم، خدا را شکر خدمات خوب است و ما همگی راضی هستیم.
یک دانشجوی رشته روانشناسی هم برای اربعین توصیفی شاعرانه دارد و میگوید: اربعین یعنی اینکه حسین چهل روز است که رفته و هیچکس باور نمیکند که زینب چهل روز بدون حسین سر کرده و هنوز میتواند روی پاهایش بایستد.
وی میافزاید: پیاده روی اربعین تنها به خاطر دل حسین نیست بلکه برای زینب است تا بتواند این چهل روز را بدون حسین فراموش و از اسلام دفاع کند.
یک روحانی هم میگوید: پیاده روی اربعین از تنگه چزابه آغاز میشود و به مقتل شهدای شلمچه وارد شده و در نهایت به قتلگاه حسین میرسد و این به این معناست که پیاده روی اربعین حسینی با شهدا آغاز میشود و با شهدا هم پایان مییابد.
یک کارگر شهرداری هم میگوید: خدمت به زائران حسینی سعادتی است که نصیب هرکسی نمیشود، خدا را شاکرم که از بین این همه عاشق این سعادت نصیبم شده است.
یک موکب دار هم میگوید: عشق به امام حسین موجب شده به زائران خدمت کنم و در این راه گرما و سرما هم نمیتواند مانع هدفم شود.
فعالیت ۸۶ موکب استان مرکزی برای خدمت رسانی به زائرین حسینی
استاندار مرکزی درباره خدماترسانی به زائرین اربعین حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: این استان محور پرتردد زائرین کربلا و حماسه اربعین است که از چند مسیر وارد استان میشوند و از چند مسیر هم خارج میشوند.
فرزاد مخلصالائمه با بیان اینکه استان مرکزی در موکب داری فعال و معین استان ایلام است افزود: هم اینک ۸۶ موکب همراه با با موکب سلامت دانشگاه علوم پزشکی، موکبداری میکنند، از این تعداد ۵۵ موکب در خاک عراق و ۳۱ موکب هم در داخل استان مرکزی فعال است.
وی اضافه کرد: یکی از موکبهای منحصر به فرد استان در کنار شهر توره و در شهرستان شازند، در ورودی استان با نام موکب سلامت قرار گرفته است و خدمات کامل پزشکی، اورژانس، دندانپزشکی، تزریقات، ارائه دارو به صورت رایگان توسط خادمین که همه از پزشکان شاخص استان هستند، ارائه میشود.
استاندار مرکزی ادامه داد: این موکب در مسیر برگشت زائرین قرار دارد و شرایط بیمار به طور کامل کنترل میشود و اگر نیاز به درمانی خاص و اعزام بیمار باشد، اتوبوس آمبولانسها و اورژانس حضور دارند و همچنین در صورت نیاز، اورژانس هوایی هم ارائه خدمت میکند.
ارائه خدمات درمانی رایگان در موکب سلامت شهدای دانشگاه علوم پزشکی اراک
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در گفتوگو با ایمنا از ارائه خدمات درمانی در موکب سلامت از هشتم شهریورماه خبر داد و گفت: برای اولین بار در استان مرکزی در شبکه بهداشت و درمان شازند و در شهر توره، در مسیر برگشت زائران، با همکاری و حرکت جهادی تمامی همکاران در دانشگاه علوم پزشکی، موکب سلامت دانشگاه علوم پزشکی اراک فعالیت میکند و پزشک اورژانس به صورت چند شیفت به صورت ۲۴ ساعته حضور دارند.
علیرضا امانی اظهار کرد: در موکب سلامت نیروهای پرستاری اقدامات لازم درمانی را انجام میدهند و تمامی خدمات حتی خدمات دارویی به صورت رایگان ارائه میشود.
وی تصریح کرد: اگر نیاز به اعزام بیمار باشد در کنار موکب، اورژانس و اتوبوس آمبولانس اورژانس توره حاضر است و خدمات را تکمیل میکند.
اربعین حسینی ضامن بقای مکتب عاشورا است
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی هم گفت: اربعین حسینی ضامن بقای مکتب عاشورا است چراکه یکی از مهمترین پیامدهای قیام عاشورا احیای ارزشهای اسلامی است.
سردار محسن کریمی تاکید کرد: اربعین حسینی با طنینانداز کردن ندای حب الحسین یجمعنا بار دیگر ارزشها را در جامعه زنده میکند و قدرت عاشوراییان معاصر را به نمایش میگذارد.
وی با بیان اینکه رزمایش عظیم اربعین حسینی جلوهای از اقتدار امت اسلام است افزود: اربعین حسینی به عنوان یک رزمایش عظیم دینی، مذهبی و فرهنگی نمایش اقتدار جهان اسلام و تجلی وحدت امت اسلام است و عشق به امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) مسلمانان زیادی را در سراسر جهان گرد هم میآورد.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: همایش عظیم اربعین حسینی نشان از این دارد امام حسین (ع) و مکتب عاشورا یک حقیقت همیشه زنده و جاری است که از مرز زمان و مکان عبور کرده و این شور و اشتیاق حسینی ریشه ظلم و استکبار جهانی را از بین خواهد برد و امروز این رویداد تأثیرگذار عبادی، سیاسی و فرهنگی به یک برنامه انسان ساز تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: بدون شک رزمایش عظیم اربعین حسینی گامی بلند در راستای برپایی ظهور و زمینه ساز حاکمیت مستضعفین بر روی جهان است و پیام حب الحسین یجمعنا امت اسلام در این کنگره جهانی به گوش جهانیان خواهد رسید.
سردار کریمی با اشاره به اینکه سپاه و بسیج با پای کار آوردن همه امکانات در بخشهای مختلف مفتخر به خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی است، گفت: این خدمت رسانی متناسب با احساس نیازها و مشارکت مردم و سایر دستگاهها انجام میشود و سپاه در ابعاد مختلف بهداشت و درمان، ترابری و حمل و نقل، تأمین آب و غذا، پارکینگ خودرو و محل نگهداری اقلام و اثاثیه موکبها، ساخت زائرسرا، درمانگاه و بیمارستانهای صحرایی خدمت رسانی میکند.
وی تاکید کرد: استان مرکزی در سالهای اخیر در زمینه برنامههای اربعین حسینی و برپایی موکبها بسیار خوش درخشیده و مواکب این استان از ورودیهای استان در زرندیه، ساوه، اراک، شازند تا نجف، کربلا، مسیر پیادهروی و سامرا مستقر هستند و در مجموع ۷۸ موکب از این استان به زائرین اربعین خدماترسانی میکنند که سپاه و بسیج در بخشهای مختلف به این موکبها یاری میدهد.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: خوشبختانه تعداد موکبهای زیادی در سطح استان که عمدتاً جوانان آنها را تشکیل میدهند علاوه بر پذیرایی زائرین در وعدههای مختلف خدمات فرهنگی متنوعی را نیز ارائه میکنند که بسیار قابل تقدیر است و این نشان از شور و محبت حسینی در بین جوانان و نوجوانان دارد.
وی اضافه کرد: همچنین حضور پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس در برخی از موکبها و ارائه خدمات مختلف به زائرین اربعین بسیار امیدبخش است و همه این خدمتها و فعالیتها نشان از این دارد ملت ایران همچنان عاشورایی است.
نظر شما