به گزارش خبرنگار ایمنا، علی تارقلیزاده، رئیس روابط بینالمللی فدراسیون فوتبال در حاشیه گردهمایی مدیران آکادمی باشگاههای کشور بهمیزبانی باشگاه سپاهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تکلیف VAR طی چند روز آینده مشخص خواهد شد، قطعاً شش بازی نمایندگان کشورمان در لیگقهرمانان آسیا در ایران برگزار میشود و درباره شرایط سهبازی خاص هم تصمیمگیری خواهد شد. دوربینهایی که برای VAR نصب میشود تا سیمیلاتور را تحتنظر بگیرد، هشت عدد خواهد بود و بهطور قطع تعداد دوربینهای HD که باید به این سیستم نصب شوند در دو مدل OB-VAN و ثابت خواهد بود.
وی افزود: مدل اول میتواند با توجه به متحرکبودن چند ورزشگاه را ساپورت کند و به دستگاههایی که به کشورمان میآید بستگی دارد اما آوردن این سیستم به ایران ساده نیست. VAR یک پکیج کاملاً متفاوت است و دستگاههای مربوطه آن در چند شرکت تولید و سپس در ورزشگاهها ترکیب میشود. همچنین نیاز به یک سرویسپرو وایدر دارد که باید تحت لیسانس فیفا باشد و هرکسی نمیتواند بگوید من میتوانم این سیستم را نصب کنم.
رئیس روابط بینالمللی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: گروهی که در این زمینه کار میکند از داوران و مدرسین رسمی و افرادی که متخصص آیتی هستند تشکیل میشود و همچنین متخصصان تخصصی فوتبال و تکنولوژی که باید نصب و اجرای VAR را برعهده بگیرند. نصب این سیستم به یک فرکانس زمانی نیاز دارد اما برای لیگ قهرمانان آسیا، گروه خارجی میآید که به همهچیز مسلط هستند و تا انتهای فصل سعی میکنیم VAR را به لیگ برتر بیاوریم.
تارقلیزاده تصریح کرد: البته VAR حلال تمام مشکلات نیست و قطعاً یک تیم در صورت آمدن این سیستم باز هم به تصمیم داوران معترض خواهد بود و نباید خودمان را گول بزنیم که سیستم کمکداور ویدئویی میآید تا تمام مشکلات برطرف شود. بههرحال پس از استقرار این سیستم باز هم یک تیم خوشحال و یک تیم ناراحت از اتفاقات بازی خواهد بود و مسائل حاشیهای هم خواهد داشت.
وی ادامه داد: ممکن است برخی باشگاهها بگویند زاویه دوربین مشکل دارد و یا اتفاقات دیگری نیفتاده که نمیتوان در خصوص آن تصمیمگیری کرد. باید تمامقد از داوران حمایت کنیم، یک بازیکن ممکن است پس از ستارهبودن در طول یکفصل در یک بازی اشتباه کند و داور هم انسان است. باید به بازیکنان آینده آموزش دهیم که چگونه به داوران رفتار کنند.
رئیس روابط بینالمللی فدراسیون فوتبال عنوان کرد: در فوتبالپاک اشتباهات داوری وجود دارد، بههرحال VAR هم در هر بازی میتواند چهار یا پنج مورد را بررسی کند. داوران خوبی در مسابقات بینالمللی داشتیم و باید مقابل هجمهها بایستیم. حتی اگر VAR هم بیاید این داور وسط است که نظر نهایی را صادر میکند و سوت میزند.
تارقلیزاده خاطرنشان کرد: همانطور که برای باشگاههای مدعی لیگ برتر اشتباهات داوری بهوجود میآید برای سایر تیمها نیز این مسئله صدق میکند و باید آن را بپذیریم. باید به زیباییهای بازی جلوه دهیم؛ اما باشگاهها همیشه چیزی که به ضررشان است را بولد و مطرح میکنند.
وی افزود: آمدن VAR به ایران یک انشاءالله دارد، اما به جرئت میتوانم بگویم در ماجرای VAR نه دولت و نه فدراسیون فوتبال مقصر نبودند؛ با توجه به تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد کارمان سخت است و هرکسی مدعی آوردن این سیستم به لیگ برتر ایران است همه پول را در اختیارش قرار میدهیم ببینیم چهکار میکند.
رئیس روابط بینالمللی فدراسیون فوتبال بیان کرد: نیامدن سیستم کمکداور ویدئویی به فوتبال ایران به پول ارتباطی ندارد. در شرکتهای تولیدکننده VAR چنانچه وسایل آمریکایی که در تجهیزات و سرورهای آن وجود دارد بالاتر از ۱۰ درصد باشد نمیشود به ایران آورد و این هم قانون است که خیلیها شاید ندانند. فدراسیون فوتبال انصافاً ۱۰۰ درصد در ماجرای VAR تلاش کرده و هرکس خلاف آن چیزی بگوید، هجمه است.
تارقلیزاده تاکید کرد: ایران در تحریم است و ارگانی که پول را جابهجا میکند نه FIFA و نه AFC هستند و بانکها این اقدام را انجام میدهند که از سمت ما بسته است. بههرحال شرکتهای تولیدکننده این سیستم هم میترسد و تهدید میشوند که چنانچه با ایران همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد. فیفا و ایافسی تلاش میکنند تا ایران که جزو پنج کشور بزرگ فوتبال قارهکهن است از سیستم کمکداور ویدئویی برخوردار شود.
وی در پایان گفت: با تصمیمی که گرفته شده باید یکی از شش شرکت تولیدکننده VAR، این سیستم را به ایران بیاورند و این دردسر بزرگ و عجیب را برای ما ساخته است، چرا که اگر میتوانستیم از دانشمندان ایرانی داخل کشورمان استفاده کنیم دیگر این ماجراها نبود. فدراسیون فوتبال در مسند همه موارد قرار دارد و درباره اینکه باید باشگاهها مبلغی برای VAR بپردازند یا خیر هنوز چیزی مشخص نیست و رقم آن هم تعیین نشده است، اما همه باید کمک کنند تا این اتفاق بیفتد.
نظر شما