به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، سید مهدی قویدل در جریان بازدید رئیس اداره پیشگیری از جرایم اقتصادی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از روند اجرای برنامههای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، اظهار کرد: استان کرمان پهناورترین استان در کشور است و در آخرین سرشماری در سال ۹۵، جمعیت استان را بیش از ۳ میلیون نفر اعلام کردهاند.
وی با ابراز تأسف از اینکه هممرز بودن با استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی باعث سرازیر شدن جرایم و مشکلات به استان کرمان شده است، افزود: قاچاق سوخت و اتباع بیگانه، مواد مخدر و سلاح و مهمات از موضوعهای مهمی هستند که از این استانها به کرمان سرازیر میشوند و ما با آنها مواجه هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به اجرای طرح کدینگ در کاهش چشمگیر قاچاق بنزین و گازوئیل، تصریح کرد: قاچاق هنوز وجود دارد و تبعاتی اعم از تصادفات جادهای خطرناک بهعلت سرعت خودروهای حاملان سوخت و اتباع بیگانه دارد.
قویدل به وجود معادن و بنگاههای اقتصادی و صنعتی فراوان در استان کرمان اشاره کرد و افزود علیرغم وجود معادن و صنایع و ذخایر بالا در استان کرمان، طبق آمارهای دریافتی از دستگاههای مربوطه، متأسفانه کرمان در زمینه اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و فقر در مقایسه با سایر استانها در جایگاه مناسبی نیست.
وی افزود: اکثر جلسات در دستگاههای اجرایی با محوریت معاونت پیشگیری از وقوع جرم تشکیل میشود و این جلسات نتایج مطلوبی را در بر داشته و در این راستا دستگاههای اجرایی نیز همکاری خوبی را پیش گرفتهاند.
معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: طبق آخرین ابلاغیه رسیده، خوشبختانه برنامه ابلاغی معاونت با برنامههای معاونت راهبردی همسانسازی شد و این مهم یک اتفاق خوب است که خدا را شکر در ۱۴ هدف اعلامی برای امسال از سوی معاونت راهبردی نیز اولین هدف، پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
قویدل تصریح کرد: این موضوع در بحث ارزیابی عملکرد مدیران حوزههای قضائی اثر گذار و سهمی از موضوع پیشگیری در ارزیابی فصلی پیش بینی نشده است که امیدواریم در این راستا موضوع پیشگیری در اولویت همه دستگاهها از جمله مدیران قضائی استان قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون قریب به ۱۱ هزار نفر در استان کرمان عضو سامانه سجام به عنوان دیدهبانان پیشگیری هستند و تاکنون قریب به ۴۰۰ گزارش و اعلام جرم را دریافت و به دستگاههای مربوطه ارجاع دادیم و برای ۶۳۱ نهاد در راستای دستورالعمل بانک اطلاعاتی تشکیل دادهایم.
این مقام قضائی از برگزاری ۲۲۱ نشست تخصصی، ۷ کارگاه و دوره، انعقاد ۸ تفاهمنامه و ۲ شورای پیشگیری از وقوع جرم با ۲۷ مصوبه طی ۵ ماه گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: مصاحبههای تلویزیونی، تولید محتوا و مکاتبات قابل توجهی تاکنون انجام شده است که خوشبختانه نتایج مطلوبی را دربرداشته است.
نظر شما