اصفهان فردا تعطیل می‌شود؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ماندگاری خیزش گردوخاک تا فردا در استان از ممنوعیت خروج افراد آسیب‌پذیر دارای بیماری زمینه‌ای قلبی و عروقی و ریوی از منزل، استفاده از ماسک استاندارد، حضور نیافتن در فضاهای باز در شرایط گردوخاک و رعایت اصول ایمنی خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به صدور اطلاعیه سطح زرد هواشناسی استان، اظهار کرد: از روز گذشته، وزش تندبادهای لحظه‌ای باعث خیزش کانون‌های گردوغبار از سمت شرق استان و مرز سمنان به تدریج منجر به نفوذ گردوغبار در مناطق مرکزی استان اصفهان شده است.

وی با بیان اینکه صبح امروز جلسه اضطرار آلودگی هوا تشکیل شد، افزود: ممنوعیت هر اقدام که منجر به انتشار گردوخاک و آلودگی هوا شود، از جمله فعالیت‌های معدنی خاک‌برداری، آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع و فضاهای سبز، کنترل آلودگی‌های ناشی از خودروها و صنایع، عدم فعالیت واحدهای تولید گچ، آجر و مصالح اطراف اصفهان، سجزی، نبود فعالیت ماشین‌آلات حمل مصالح ساختمانی، با اعمال محدودیت برای فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده در شرایط اضطرار با پیگیری و نظارت اداره محیط زیست استان اجرای می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: تشدید برخورد با خودروهای بدون معاینه فنی خودرو و عمل به توصیه‌های بهداشتی، ممنوعیت مسابقات و فعالیت ورزشی در فضای باز و فعالیت نکردن تولیدکنندگانی که زمینه‌ساز ایجاد گردوغبار می‌شوند، از جمله مواردی بود که کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا نسبت به آن تاکید کرد، در ادامه امشب باز هم جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل می‌شود و نتیجه نهایی جلسه درباره تعطیلی فردا متعاقباً اعلام خواهد شد، چرا که باید اطلاعات کافی را از دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله هواشناسی دریافت کنیم.

وی تصریح کرد: کاهش فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده با نظارت محیط زیست و همکاری اداره صمت، رعایت توصیه‌های بهداشتی و حفاظت فردی در برابر گردوخاک، خارج نشدن افراد آسیب‌پذیر دارای بیماری زمینه‌ای قلبی و عروقی و ریوی از منزل، استفاده از ماسک استاندارد، ورزش کردن و حضور نداشتن در فضاهای باز در شرایط گردوخاک، رعایت اصول ایمنی، تردد در محورهای جاده‌ای با لحاظ کاهش شعاع دید و توجه به توصیه‌های پلیس راه ضروری است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه از ۱۰.۷ میلیون هکتار پهنه در استان اصفهان، ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد سطح استان را عرصه‌های بیابانی و شن‌زار تشکیل می‌دهد، گفت: در مجموع اراضی بیابانی استان اصفهان ۱۰ درصد بیابان‌های کشور و ۳۰ درصد منابع طبیعی را به خود اختصاص داده و طبق مطالعات انجام شده از دو میلیون و ۸۳۴ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی استان، یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار آن تحت فرسایش بادی است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تراکنش‌های فرسایش بادی در مناطق شمال و شرق استان اصفهان تعیین شده است، ادامه داد: اقلیم خشک و نیمه‌خشک و شرایط کم‌بارش جزو مناطق کویری و بیابانی است که عرصه‌های بیابانی اصفهان بیشتر شهرستان‌های آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، خوروبیابانک، کاشان، گلپایگان، کوهپایه، هرند، نائین، ورزنه و جرقویه را تحت تأثیر می‌دهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: تاکنون برای مقابله با بیابان‌زایی، مطالعاتی در یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی به منظور تعیین کانون‌های بحران فرسایش بادی در استان اجرایی و یک بازنگری درباره این کانون‌ها انجام شده است.

وی درباره شناسایی ۱۴ کانون بحران فرسایش بادی در استان اصفهان، افزود: شهرستان‌های آران و بیدگل، ریگ‌بلند، ریگ‌زرین، سجزی، رودشت، ریگ‌جن، جرقویه، چاه‌ملک، فرخی، خور، مصر، جندق و مناطق تالاب شور گلپایگان مستعد فرسایش بادی هستند.

خشک شدن ۹۹ درصدی تالاب گاوخونی

شیشه‌فروش با اشاره به نهال‌کاری بیش از ۳۱۰ هزار هکتار پوشش گیاهی دست‌کاشت به منظور پیشگیری و مقابله با عرصه‌های بیابانی در استان اصفهان تصریح کرد: در استان اصفهان با شرایط بیابان‌زایی و گرم و خشک مواجه هستیم که حفاظت از صنعت کشاورزی، نگهداری از گونه‌های گیاهی، حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی در اثر گردوغبار از مهم‌ترین نتایج اقدامات انجام شده در راستای بیابان‌زدایی در استان است.

وی درباره اقدامات مقابله با بیابان‌زایی در سطح استان اصفهان، گفت: تاکنون اجرای طرح‌های مالچ‌پاشی، نهال‌کاری، مدیریت روان‌آب‌ها، جنگل‌ها و آبگیری، حفاظت ۷۲۰ کیلومتر از جاده‌ها در برابر طوفان شن، حدود ۲۷۰ کیلومتر راه‌آهن‌ها، ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و اراضی فرودگاه، روستاها و شهرها در مناطق مستعد در برابر اثرات کانون‌های فرسایش بادی انجام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: با برنامه‌های پیش‌بینی شده مقرر است طی سال جاری هزار هکتار عملیات نهال‌کاری، یک هزار هکتار آبیاری، ۸۰۰ هکتار مدیریت روان‌آب‌ها، ۶ هزار هکتار هم مدیریت جنگل‌های دست‌کاشت، ۱۰۰ کیلومتر بادشکن غیرزنده، ۱۰۰ کیلومتر تله رسوب‌گیر در محورهای جاده‌ای استان با هدف حفظ مناطق در برابر طوفان‌های گردوخاک و کانون فرسایش بادی اجرایی شود.

وی افزود: با توجه به شرایط ویژه استان در برابر خشکسالی‌ها، کم‌آبی، خشک شدن بیش از ۹۹ درصدی تالاب بین‌المللی گاوخونی با ۴۷ هزار هکتار و تبدیل آن به یک کانون بیابانی، خشکی زاینده‌رود و نبود کشاورزی در اطراف رودخانه که با اندک وزش باد کانون‌های گردوغبار داخلی نقطه‌ای ایجاد می‌کنند و نیز وجود کانون‌های بیابانی استان هم‌مرز با استان‌های یزد، سمنان، قم و خراسان جنوبی، ضروری است که برای پیشگیری از گردوغبار و تاثیرپذیری آن بر سلامت شهروندان، توجه ویژه‌ای به استان اصفهان شود.

شیشه‌فروش مطالعات کانون‌های بیابانی مرز بین استانی را حائز اهمیت دانست و گفت: این کانون‌ها از مرز استان قم با اندک وزش بادی سبب طوفان‌های لحظه‌ای در کاشان، از سمت سمنان خیزش گردوغبار در مناطق شرق اصفهان، مرز خراسان جنوبی-اصفهان و یزد-اصفهان تحت تأثیر قرار می‌گیرند، بنابراین تخصیص اعتبارات ویژه برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی مرز بین استان‌ها در اصفهان، هم‌زمان با دیگر استان‌ها ضروری است.

وی با اشاره به اینکه با اعلام هشدار سطح زرد هواشناسی و ماندگاری گردوغبار تا فردا در استان طی امشب مجدد جلسه اضطرار آلودگی هوا تشکیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: اکنون به دلیل خشکی هوا، نبود بارش‌، خشکی رودخانه زاینده‌رود، نبود کشت در اراضی کشاورزی و تبدیل تالاب بین‌المللی گاوخونی به کانون‌های گردوغبار حدود ۱۵ شهرستان استان تحت تأثیر این کانون‌های گردوغبار، کاهش میدان دید کاهش، کیفیت هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها قرار گرفته است.

کد خبر 683080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.