دستاوردهای عضویت ایران در بریکس به روایت ائمه جمعه کشور

اعلام عضویت و پذیرش ایران در گروه بریکس علاوه بر توجه مجامع جهانی، در کشور نیز مورد تحلیل بسیاری از سران و کارشناسان روابط بین‌الملل و اقتصاد قرار گرفت و موضوع خطبه‌های دیروز نماز جمعه بسیاری از ائمه جماعات کشور بود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عضویت دائم ایران در بریکس در حالی اتفاق افتاد که بیش از ۴۰ کشور، علاقه خود را برای پیوستن به این گروه مهم اقتصادی ابراز کردند و در نخستین عضوگیری رسمی بریکس، ایران توانست در کنار پنج کشور دیگر و با موافقت کشورهای بنیانگذار برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تبدیل به عضو دائم این گروه شود.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور شامگاه _چهارشنبه یکم شهریورماه_ در صدر هیئت سیاسی در نخستین سفر رسمی به‌منظور حضور در نشست سران کشورهای عضو بریکس به دعوت «سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی عازم ژوهانسبورگ شد و در روز دوم این گردهمایی، پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو «بریکس» با حضور حدود ۷۰ کشور و ترکیبی از قدرت‌های نوظهور اقتصاد جهانی که از سی‌ویکم مردادماه با حضور اعضا در پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی آغاز به کار کرده بود، با سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان و عضویت ایران در گروه بریکس خاتمه پیدا کرد.

اهمیت این مسئله آن جایی بیشتر مشخص می‌شود که بدانیم کشورهایی همچون ترکیه و حتی فرانسه، تمایل خود را برای حضور در بریکس ابراز کرده بودند، اما با عضویت آن‌ها موافقت نشده است.

این اقبال جهانی به بریکس از آنجا نشئت می‌گیرد که کشورهای عضو در اظهارات خود به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند که تلاش دارند با تدوین سازوکارهای جدید و دلارزدایی از تعاملات اقتصادی کشورهای عضو، سلطه ایالات متحده و متحدانش را به چالش بکشانند. اهمیت این امر تا جایی بوده که حتی برخی متحدان دیرینه آمریکا همچون عربستان سعودی و امارات را به بریکس جذب کرده است.

دستاوردهای عضویت ایران در بریکس به روایت ائمه جمعه کشور

چرا عضویت ایران در بریکس مهم است؟

بریکس اتحادیه‌ای فراقاره‌ای است و کشورهایی که اقتصادی با شتاب پیشرفت بالایی دارند در آن عضو هستند. کشورهای موجود در این اتحادیه همکاری‌هایی در امور مختلف دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به فعالیت‌های تجاری، توسعه صنعتی، سرمایه‌گذاری، امنیت غذایی، تحقیق و توسعه و تبادلات فرهنگی و گردشگری اشاره کرد.

عضویت ایران در اتحادیه BRICS می‌تواند دروازه جدیدی برای رشد بیشتر کشور از لحاظ اقتصادی و سیاسی باز کند. با بررسی این موارد و با توجه به پتانسیل کشور می‌توان دریافت عضویت در BRICS تا چه میزان می‌تواند مشکلات موجود در کشور را با کمک این اتحادیه رفع کند.

عضویت ایران در این اتحادیه که در تلاش برای کاهش وابستگی به غرب و دلار است می‌تواند شرایط بهتری را از لحاظ سیاسی و اقتصادی داشته باشد، با عضویت در BRICS ایران می‌تواند از بانک توسعه نوین که بانکی چند ملیتی است استفاده کند و از آن به‌عنوان جایگزین سوئیفت که از آن محروم است، بهره ببرد.

اعلام عضویت و پذیرش ایران در گروه بریکس علاوه بر توجه مجامع جهانی به آن در کشور نیز مورد تحلیل بسیاری از سران و کارشناسان روابط بین‌الملل و اقتصاد قرار گرفت، در بسیاری از خطبه‌های نماز جمعه ائمه جماعات در کشور دیروز _جمعه سوم شهریورماه_ مورد توجه بود.

بریکس، شکست یک‌جانبه‌گرایی و مهار استکبار آمریکایی

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اهمیت بریکس در نظام بین‌الملل گفت: عضویت ایران در این گروه در راستای شکستن یک‌جانبه‌گرایی و مهار استکبار آمریکایی در حوزه اقتصادی بسیار مؤثر است.

وی در مصلای امام خمینی (ره) تهران با اشاره به دیپلماسی فعال دولت سیزدهم تقویت ارتباط با همسایگان و منطقه را سیاستی درست و حکیمانه خواند و اظهار کرد: تقویت ارتباط راهبردی با آسیا و شرق و پیوستن ایران به شانگهای یکی از مهم‌ترین موفقیت‌هایی بوده که در این حوزه انجام شده است.

خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: عضویت ایران در این گروه دستاورد مهمی بود که در سفر اخیر رئیس‌جمهور انجام شد و ایران نیز در کنار بعضی کشورها به این مجمع پیوست.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با اشاره به اهمیت بریکس در نظام بین‌الملل تصریح کرد: این گروه جایگاه شاخص و برجسته‌ای در اقتصاد بین‌الملل دارد و عضویت ایران در این گروه در راستای شکستن یک‌جانبه‌گرایی و مهار استکبار آمریکایی در حوزه اقتصادی، بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: حضور ایران در این مجمع و جهت‌گیری دولت سیزدهم در این رابطه در حقیقت جانمایی ایران در نظام جدید جهانی است.

عضویت ایران در بریکس را نباید دست کم گرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان اقتصادی «بریکس» گفت: برکات و اثرات عضویت ایران در این سازمان در آینده نه چندان دور در اقتصاد کشور نمایان خواهد شد.

وی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، تاکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های شانگهای و بریکس تاریخ‌ساز بوده و موجب بهت و حیرت بسیاری از تحلیل‌گران شد.

خطیب نماز جمعه تبریز خاطرنشان کرد: عضویت ایران در بریکس را نباید دست کم گرفت و باید از سران کاخ سفید پرسید که کدامیک از کشورهای ایران، آمریکا یا رژیم صهیونیستی در دنیا منزوی است؟

کسب موفقیت در عرصه دیپلماسی

آیت‌الله علم‌الهدی، امام جمعه شهر مشهد مقدس نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: در همه عرصه‌ها دولت مردمی نه تنها موفق به عقب راندن دشمن شده است، بلکه در اداره کشور نیز موفقیت‌هایی در بخش‌های مختلف همچون عرصه دیپلماسی، انرژی هسته‌ای و فناوری دانش‌بنیان کسب شده که عضویت در باشگاه‌های اقتصادی بین‌المللی همچون «شانگهای و بریکس» گواه این ادعا است.

وی افزود: اکنون دولت سیزدهم دشمن را در جنگ ترکیبی و تحریم‌ها شکست داده است، به نحوی که روزانه ۱.۵ بشکه نفت صادر می‌شود و در عرصه اقتصادی نیز به‌رغم تحریم‌های بانکی و فشارهای اقتصادی رشد اقتصادی در این دولت از صفر درصد به چهار درصد رسیده است.

دستاوردهای عضویت ایران در بریکس به روایت ائمه جمعه کشور

قرارداد شانگهای برای ارتباط و ائتلاف با چند قدرت بزرگ اقتصادی است

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به عضویت ایران در بریکس تاکید کرد: اقداماتی که طی دو سال اخیر انجام شده است همچون قرارداد راهبردی با چین و قرارداد شانگهای برای ارتباط و ائتلاف ما با چند قدرت بزرگ اقتصادی است و عضویت ایران در بریکس یعنی اینکه قوی شویم تا دشمن نتواند در برابر ما موضع بگیرد.

سیداحمد محمودی، امام جمعه موقت اصفهان نیز در خطبه‌های نماز جمعه در خصوص این موضوع، خاطرنشان کرد: آیت‌الله رئیسی وارد آفریقای جنوبی شد و بریکس را امضا کرد. این توافق کمتر از پیمان شانگهای نیست و ایران نیز به عضویت آن در آمده است.

موفقیت بزرگ اقتصادی برای ایران

آیت‌الله سیدحسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با اشاره به عضویت رسمی ایران در بریکس گفت: با حضور رئیس‌جمهور در نشست سران گروه بریکس در آفریقای جنوبی ایران به‌طور رسمی به عضویت این گروه عظیم اقتصادی درآمد و این عضویت موفقیت بزرگ اقتصادی برای ایران است.

وی اضافه کرد: با حضور رئیس‌جمهور در نشست سران گروه بریکس در آفریقای جنوبی ایران رسماً به عضویت این گروه عظیم اقتصادی درآمد و این عضویت موفقیت بزرگ اقتصادی برای ایران است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل خاطرنشان کرد: پیوست به پیمان شانگهای و بریکس ظرفیت بزرگی برای بازسازی اقتصادی ایران است.

دیپلماسی عزتمندانه؛ راه جدید دولت سیزدهم

آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، امام جمعه شهر مقدس قم در این خصوص اظهار کرد: پیوستن ایران به شانگهای و بریکس نشان از نقش حساس و تأثیرگذار ایران اسلامی در هندسه قدرت جهانی دارد.

وی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد با اشاره به پیوستن ایران به گروه بریکس تاکید کرد: این گروه رقیب قوی برای آمریکا و اروپا است و پیوستن ایران به شانگهای و بریکس نشان از نقش حساس و تأثیرگذار ایران اسلامی در هندسه قدرت جهانی دارد.

امام جمعه شهر مقدس قم تصریح کرد: دولت سیزدهم راه جدیدی را بر اساس دیپلماسی عزتمندانه در پیش گرفت و نگاه به غرب را کنار گذاشت که آثار و نتایج آن به‌ودی در معیشت و اقتصاد آشکار خواهد شد. این دولت دنیا را محدود به آمریکا و غرب نمی‌داند و این کشورها بر دلارزدایی در تبادل مبادلات تاکید دارد.

به گزارش ایمنا، رئیس‌جمهور در سخنانی پس از اعلام پذیرش رسمی عضویت جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس اظهار کرد: ایران از ظرفیت‌های بی‌نظیری برخوردار است و آمادگی دارد در هر سه حوزه اصلی فعالیت‌های بریکس یعنی حوزه‌های سیاسی-امنیتی، اقتصادی-مالی و اجتماعی مشارکت کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی همچنین بر حمایت همکاری‌های راهبردی مختلف بین ایران و اعضای بریکس از جمله در حوزه‌های ترانزیت، انرژی و تجارت، دستور کار جهانی بریکس تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه سلطه‌طلبی و بی‌عدالتی جهان را در وضعیت بغرنجی قرار داده است، گفت: جهان نیازمند همگرایی برای پی‌ریزی یک نظام عادلانه و برخاسته از منافع جمعی است و بریکس نماد چنین تغییر و تحولی در مناسبات جهانی محسوب می‌شود، به ویژه آن که اعتماد جهانی به اثرگذاری بریکس رو به افزایش است.

کد خبر 682837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.