رحمان سعادت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درخصوص عضویت رسمی ایران در بریکس، اظهار کرد: قدرتهای نوظهور اقتصادی سهم زیادی از تلاشها و تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند و عضویت رسمی در سازمان بریکس منجر میشود که اعضای آن بتوانند به صورت رسمی با یکدیگر تجارت انجام دهند و این موضوع میتواند بسیاری از تحریمهای علیه ایران را خنثی کند و گامی رو به جلو برای بهبود وضعیت اقتصادی است.
وی افزود: از سوی دیگر ایران در منطقه خاورمیانه یک قطب اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی است و میتواند بازارهای منطقه را به سازمان بریکس وصل کند به طوری که این سازمان بلوک بزرگی را در مقابل قطب اروپا و آمریکا تشکیل دهد.
ارتقا روابط تجاری با کشورهای عضو بریکس
این کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: این کشورها پیش از این هم همکاریهای سیاسی و فرهنگی داشتند، اما عضویت دائمی ایران در سازمان بریکس این ارتباطات را ارتقا میدهد.
سعادت با اشاره به اینکه اجلاسی که اخیراً در آفریقای جنوبی برگزار شد بنام بریکس پلاس است، اضافه کرد: بریکس بعد از ۱۵ سال در حال توسعه است که توسعه آن برای همه اعضا به ویژه ایران تأثیرات زیادی خواهد داشت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بخش عمدهای اعضای گروه بریکس عضو سازمان همکاریهای شانگهای بوده و توسعه شانگهای و بریکس میتواند فصل جدیدی در اقتصاد جهانی ایجاد کند.
به گزارش ایمنا لحظاتی پیش محمد جمشیدی در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران عضو بریکس شد. عضویت دائم در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی یک پیشرفت تاریخساز و موفقیت استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی محسوب میشود. این موفقیت را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت سربلند ایران تبریک میگوییم.»
نظر شما