علیاصغر عالمیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در آستانه حماسه بزرگ اربعین حسینی اظهار کرد: راهپیمایی اربعین بزرگترین رویداد مذهبی جهان است، به ویژه اینکه در این رویداد عظیم مذهبی، با محوریت امام حسین (ع) و با هدف رسیدن به ایشان، همه ساله جمعیتی بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر شرکت میکنند و دنیا این را میبیند، سپس برای مخاطب جهانی این سوال پیش میآید که حسین کیست و امام حسین شیعیان چه کرده که بعد از ۱۴۰۰ سال همچنان مورد توجه شیعیان، مسلمانان و آزادگان جهان، مسیحیان و یهودیان کشورهای دیگر است.
وی افزود: امام حسین (ع) با این کار اسلام را به دنیا معرفی میکند. این سخن پیامبر (ص) که فرمود «حسین منی و انا من حسین»، یعنی دین من از حسین است، بسیار مهم است. بنابراین اتفاقی که در چندسال اخیر در حال وقوع است، احیای دین مبین اسلام و جماعت عظیم اسلامی است.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: شیعیان از قدیم به صورت پراکنده و غالباً به شکل مخفیانه از طریق نخلستانها، حاشیه رود فرات و جاهای دیگر خود را به زیارت اربعین میرساندند، اما نقطه متمایز اربعین در سالهای اخیر پژواک جهانی آن است. این اتفاق بسیار آشکار و علنی در حال رخ دادن است، بهطوری که دنیا را متوجه خود کرده است، بنابراین تلاش زیادی میکنند تا آن را تحت شعاع قرار دهند.
عالمیان با اشاره به اینکه نقطه مطلوب رویداد اربعین به عنوان یک رویداد عظیم انسانی این است که دنیا متوجه اهداف امام حسین (ع) میشود، ادامه داد: اینکه ایشان ۱۴ قرن پیش چه گفته که همچنان حائز اهمیت است، متفکرین، اندیشمندان و جامعه شناسان جهان را جذب میکند و این افراد با مطالعه در این زمینه مظلومیت امام حسین را درمییابند.
وی افزود: حدود ۵ سال پیش از دانشگاه هاروارد آمریکا یک گروه بیستنفره از اساتید جامعهشناس و روانشناس، به عراق آمده بودند تا ببینند این رویداد اربعین چیست؟ این افراد در مقالات و کتابهایشان یافتههای خود را منتشر میکنند و این اقدام بسیار حائز اهمیت است. رویداد پیادهروی اربعین به نظر من قلب تپنده جهان اسلام بهخصوص جهان تشیع است و گویی راه حسین (ع) از پس قرنها دوباره زنده میشود.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دستگاه امام حسین (ع) از نظر سیاسی امروزه قدرتمندترین دستگاه سیاسی موجود در جهان اسلام است، ادامه داد: هیچ جاذبه و عامل قدرتمندی به قدرت دستگاه حسین (ع) در جهان اسلام وجود ندارد و حتی کعبه به عنوان قبلهگاه مسلمانان جهان و کلامالله مجید که عامل وحدت مسلمانان است، به اندازه دستگاه امام حسین (ع) نمیتوانند اتحاد سیاسی و اتحاد ملتهای مسلمان را محقق کنند.
عالمیان تاکید کرد: این نکته بسیار مهمی است که امام حسین (ع) در وحدتبخشی به جامعه مسلمانان و انتقال مفاهیم متعالی ظلمستیزی و مقابله با ظالم نقش بسیار پررنگی دارد. از معضلات امروز جامعه جهانی بحث ظلم به بشریت و کشورهای ضعیفتر است و به همین دلیل کشورهایی مانند کشورهای آفریقایی به محض آشنایی با مکتب حسین (ع) فوج و فوج شیعه میشوند.
وی یادآور شد: بهطور مثال اینکه شیخ زکزاکی توانست بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت نیجریه را شیعه کند، نشاندهنده این است که به محض انتقال پیام حسین (ع)، آزادگان جهان آن را درمییابند. ماهاتما گاندی، رهبر استقلال هند، در بیانات خود گفته است: من با اتکا به مکتب امام حسین (ع) شیعیان قیام کردم و بعد از گذشت چند سده از استعمار بریتانیا، هند به پیروزی رسید.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: بنابراین رساندن پیام قیام امام حسین (ع) با اتکا به رویداد عظیم و چشمگیر اربعین حسینی، تسهیل و تسریع میشود و دنیا را متوجه پیام سیاسی اباعبدالله (ع) میکند.
عالمیان با اشاره به اینکه اربعین توانسته از شبهقاره تا آفریقا نوعی وحدت اجتماعی درست کند، گفت: شما میبینید در اربعین حسینی، کشمیریها، هندیها، پاکستانیها، افغانها، کشورهای حوزه خلیج فارس، ایران، کشورهای قفقاز، آفریقا و حتی کشورهای شامات مانند اردن و سوریه به پیادهروی ملحق میشوند و خود را میرسانند. این رویداد عجیبی است که در آستانه ظهور حضرت مهدی (عج)، مقدمه یک کار بزرگ اجتماعی و سیاسی را رقم میزند.
نظر شما