به گزارش خبرنگار ایمنا، جاشوا گاتیمو آگوتا عصر امروز یکشنبه ۲۹ مرداد ماه در دیدار با فعالان اقتصادی استان مرکزی با بیان اینکه ظرفیتهای صنعتی و تولیدی مهمی در استان مرکزی به ویژه در اراک برای توسعه همکاری با کنیا وجود دارد اظهارکرد: سفیر اوگاندا من را تشویق به دیدن از اراک کرد، در بازدید از کارخانه تولید کمباینسازی در اراک، اطلاع نداشتم که در ایران کارخانه ساخت کمباین، وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشور کنیا در حوزه کودهای شیمیایی فعالیت دارد افزود: به خاطر برخی مشکلات، کشور کنیا نتوانسته با ایران مراودات فعال داشته باشد.
سفیر کنیا در ایران ادامه داد: در دیدار رئیس جمهور ایران و کنیا، تفاهمنامههای متعددی در بخشهای کشاورزی، معادن و دارو برای دام، منعقد شد و این مهم نشان میدهد که رؤسای جمهوری هر دو کشور به شدت در راستای همکاری اشتیاق دارند و دعوت از سفارت کنیا، مهر تأیید بر این امر است.
وی با بیان اینکه تجار کنیایی از کارخانه تراکتورسازی در ایران مطلع نیستند اظهارکرد: کیفیت بالا تراکتور ساخت ایران، برای توسعه دو کشور حائز اهمیت است.
آگوتا با بیان اینکه ظرفیت قوی در بخش کشاورزی کنیا، مانند تولیدات میوههای استوایی وجود دارد که آماده همکاری با تجار ایرانی در این بخش است افزود: روابط اقتصادی تحت تأثیر روابط سیاسی است، اگر روابط بین ایران و کنیا خوب نبوده از این مهم استثنا نیست که سفر رئیس جمهور ایران به کنیا، بهترین تصمیم بود، هم اینک برای درخواست ویزا، ویژه تجار ایرانی در کنیا مشکلی نیست و تجار میتوانند آن را آنلاین دریافت کرد.
وی با بیان اینکه از وظایف سفارتخانهها، اختصاص تسهیلات برای تجار است تا همکاری دوجانبه شکل گیرد گفت: نمایشگاهی در نایروبی است که تجار میتوانند برای معرفی محصولات از ظرفیت این نمایشگاه استفاده کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک هم گفت: سفر نماینده کشور کنیا به این استان موجب توسعه اقتصادی بین ایران و کنیا میشود.
محمدرضا جعفری با بیان اینکه کنیا با ۴۷ میلیون نفر جمعیت، دروازه ورود به شرق آفریقا است اظهارکرد: باید از این ظرفیت اقتصادی و تجاری بهرهمند شد.
وی افزود: این سفر در آینده تبدیل به هیأت تجاری بزرگی از کنیا به استان خواهد شد تا هیأت تجاری از نقاط مختلف استان دیدن کنند، همچنین یک هیأت تجاری از استان مرکزی به کنیا اعزام میشود تا با ظرفیت و پتانسیل این کشور آشنا شوند.
نظر شما