آرش آریانژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اقدامات این شرکت اظهار کرد: مجموعه اقدامات شرکت آب منطقهای علاوه بر توسعه و بهبود کشاورزی منطقه و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، موجب تحول در رونق اقتصادی و توسعه همه جانبه و تأمین آب شرب و صنعت پایدار در منطقه خواهد شد.
وی افزود: با تخصیص اعتبارات مناسب و به موقع و نگاه ویژه وزارت نیرو به طرحها و پروژههای آبی استان در سنوات اخیر، امید و شکوفایی به کردستان بازگشت و بیشتر این پروژهها که از مطالبات مردم استان بود از حالت رکود به بالقوه درآمد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان ادامه داد: هم اکنون هفت سد در استان کردستان با سرمایهگذاری کلان در دست احداث و آستانه بهرهبرداری قرار دارد و با اتمام پروژههای نیمهتمام آبرسانی، تبدیل اراضی دیم به آبی نیز تسریع مییابد.
وی گفت: اجرا و تکمیل قطعه سه خط انتقال آب شرب سد عباسآباد بانه به تصفیهخانه موجود آن شهرستان (اجرای خط انتقال لوله فولادی سایز ۷۰۰ میلی متری به طول ۵.۱ کیلومتر) با هدف تأمین آب شرب بلندمدت شهر بانه از سد عباسآباد تا افق ۱۴۲۵ از جمله اقدامات این شرکت است که دنبال میشود.
آریانژاد اضافه کرد: تکمیل ایستگاه پمپاژ اضطراری آب شرب بانه با هدف تأمین آب شرب میانمدت شهر بانه و احداث ایستگاه پمپاژ دائم بوئین بانه با ظرفیت ۵۵۰ لیتر در ثانیه و مخزن دو هزار مترمکعبی با هدف انتقال آب سد عباسآباد به تصفیه خانه شماره دو و یک از دیگر پروژههایی است که در دست اقدام است.
وی آبگیری ۱۰۰ میلیون مترمکعبی سد سیازاخ دیواندره با هدف تأمین آب شرب دیواندره و کشاورزی پایاب این سد انتقال آب سد سیازاخ به شهرستان بیجار و حسنآباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای در مسیر را نیز از جمله دیگر اقدامات این شرکت برشمرد و گفت: راه اندازی ایستگاه پمپاژ تأمین آب اضطراری سد قشلاق با هدف تأمین و پیشگیری از قطعی آب شرب شهر سنندج نیز از جمله دیگر اقداماتی است که دنبال میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان تصریح کرد: تأمین آب ناحیه شرقی شهر مریوان از سد گاران که در این طرح سامانه انتقال آب به طول ۱۷ کیلومتر شامل آب اندازی کانال اصلی، سیفونها به همراه خط لوله فولادی به سایز یک هزار و ۳۰۰ میلیمتر برای تأمین آب شرب و تملک ۶ هکتار زمین محل تصفیه خانه جدید شهر مریوان، حصارکشی زمین تصفیه خانه، تحویل ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب به صورت اضطراری به شرکت آب و فاضلاب با هدف تأمین آب شرب شهر مریوان صورت گرفته است.
وی با اشاره به انتقال آب از سد گاران به دریاچه زریبار مریوان، افزود: این انتقال آب با هدف نجات بخشی دریاچه زریبار صورت گرفت و پس از گذشت کمتر از یکسال با تلاش و همّت شبانهروزی مجموعه شرکت آب منطقهای کردستان، تحویل آب از سد گاران از محل تخصیص زیست محیطی جهت احیای دریاچه زریبار و به میزان ۲۰۰ لیتر در ثانیه معادل ۳.۶ دهم میلیون مترمکعب در سال آغاز شد.
آریانژاد به آبگیری سد رمشت کامیاران، با هدف کنترل و مهار آبهای مرزی، تأمین آب کشاورزی به میزان ۲.۲ میلیون متر مکعب در سال برای شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایین دست، ارتقا سیستم آبیاری از آبیاری سنتی به آبیاری تحت فشار در سطح ۵۴۰ هکتار، پیشبینی تأمین آب شرب شهرستان موچش، احیا و بهبود اراضی کشاورزی دشتهای پایین دست، تأمین نیاز زیست محیطی رودخانه به میزان ۱.۵ میلیون مترمکعب در سال نیز اشاره کرد و افزود: سد رمشت تأثیرات اقتصادی مفیدی بر این منطقه دارد که میتوان به اشتغالزایی یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در زمینههای باغداری، کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی در سد و شبکه اشاره کرد.
وی تصریح کرد: پیشبینی شده است پس از بهرهبرداری سدهای رمشت و امیرآباد یک هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی دیم به آبی تبدیل خواهند شد.
نظر شما