سیدمحمدرضا موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: یکی از کلیدیترین ابزار نرمافزاری در اختیار مدیران شهری که میتواند نقش بسزایی در رفع مسائل مختلف داشته باشد، رسانههای ارتباطی از جمله مطبوعات است.
وی افزود: رسانهها بهترین فرصت را برای مدیران شهری فراهم میکنند تا از نظرات شهروندان آگاه شوند و زمینه مشارکت فعال آنان را به شکل بهتری فراهم کنند. رسانهها به عنوان یکی از اجزای قدرتمند جامعه مدنی، بر بخشهای مختلف جامعه تأثیرگذار هستند.
موسوی اضافه کرد: عملکرد رسانهها نسبت به رویدادهای مدیریت شهری از یکسو منعکسکننده نیازها و تقاضاها و مطالبات مردم است و از دیگر سو عامل اطلاعرسانی فعالیتهای انجام گرفته از سوی مسئولان عرصه مدیریت شهری است که باعث آگاهی مردم از این فعالیتها، استفاده از خدمات ارائه شده و یا مشارکت در آنها میشود و در مجموع ارتباط مستقیمی با مقوله توسعه شهری و به تبع آن توسعه همهجانبه بندرعباس دارد.
وی تصریح کرد: مشارکت انسانها در تعیین سرنوشت جامعه خود و تصمیمگیری برای اموری که به زندگی آنها مربوط میشود همواره از نگاه کارشناسان و مسئولان شهری مورد توجه بوده و امری پسندیده است. در حال حاضر نیز در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ضرورت مشارکت فعال و وفاق اجتماعی مؤثر افراد جامعه مورد تاکید مدیران شهری است، اما برای نیل به این هدف یکی از ابزارهای تحقق مشارکت شهروندان در عرصه مدیریت شهری، آگاهیبخشی، بسترسازی، فرهنگسازی و آموزش جامعه است که از طریق رسانهها محقق میشود.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به آگاهیبخشی در خصوص تکلیف هر دستگاه نسبت به هر شهروند تاکید کرد: بهداشت شهر به صورت عمده برعهده چند دستگاه از جمله شهرداری، آب و فاضلاب و بهداشت است و تنظیف معابر، بهسازی خودروهای شهر، جلوگیری از ورود پساب به ساحل، آلودگی ساحل، بررسی شاخصهای آلودگی و برخورد با حیوانات موذی بخش مهم بهداشت شهر است که اگر در کنار افزایش کیفیت درمان شهر لحاظ شود، زندگی شهروندان نیز تغییر خواهد کرد.
موسوی ادامه داد: مطالبههای مقطعی یا پیگیری با پیوستهای ناقص و غیرمستمر باعث شده است مشکلات بهصورت مقطعی یا نقطهای حل شود، اما رفع نشود.
وی گفت: نتیجه مطالبهگر نبودن شهروندان به کیفیت آسفالت در سطح شهر و معابر، روکش کردن معابر اصلی و رفع نشدن مشکلات برنامهریزی در راستای نگهداشت آسفالت است.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در خصوص نقش رسانهها اظهار کرد: رسانه در معرفی محلات و آسیبها باید با نگاه به پیشینه آن اقدام کند و کار را در مسیر اصلی خود قرار دهد، از سوی دیگر رسانهها با ایجاد تقاضاهای صحیح بر اساس ظرفیت شهری میتوانند مطالبات را شکل دهند.
موسوی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت سواحل برای اقتصاد دریامحور شهرهای بندری، ظرفیت گمرک در خصوص تجهیزات شهری یا کمک به رفع مشکلات زیرساخت فاضلاب بهمنظور حفاظت از گنجینه بزرگ خلیجفارس ضرورت دارد.
نظر شما