جزئیات تمدید گذرنامه اربعین + هزینه و مدت زمان ارسال

تمدید گذرنامه‌هایی که مدت آنها به پایان رسیده یا کمتر از شش ماه اعتبار دارند یا اینکه دو سال از اعتبارشان گذشته، امسال با توافق انجام شده با دولت عراق در دستورکار قرار گرفته است و تمدید این گذرنامه‌ها در مدت زمانی کم و بسیار سریع انجام می‌شود و هزینه‌ای از زائران نیز دریافت نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پیاده‌روی اربعین از بیست‌وهفتم مردادماه هم‌زمان با اول ماه صفر آغاز شده و تا بیستم شهریورماه ادامه دارد، در شهرهای مختلف کشور نیز دفاتر اداره گذرنامه فعال است و متقاضیان زیارت اربعین می‌توانند از طریق سامانه پلیس من یا به صورت حضوری، درخواست گذرنامه زیارتی را ثبت کنند.

امسال با توافق صورت گرفته با طرف عراقی، به جای برگ گذر موقت اربعین که سال گذشته جایگزین گذرنامه شده بود، امسال برای زائران گذرنامه‌های زیارتی صادر می‌شود؛ گذرنامه‌ای شبیه گذرنامه‌های بین‌المللی که البته تنها برای ایام اربعین معتبر است.

مردم تنها در محرم و صفر می‌توانند از گذرنامه زیارتی استفاده کنند

سردار علی ذوالقدر، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا با اشاره به استقبال مردم برای دریافت گذرنامه زیارتی اربعین اظهار کرد: در حال حاضر مردم تنها در ایام محرم و صفر می‌توانند از این گذرنامه برای سفر به عراق استفاده کنند.

وی در مورد برخی از نگرانی‌ها درباره زمان دریافت گذرنامه از سوی زائران اربعین حسینی افزود: استفاده از گذرنامه زیارتی که با موافقت مقامات عراقی ایجاد شده است، مورد استقبال مردم قرار گرفته و شاهد افزایش درخواست‌های زائران برای دریافت این گذرنامه هستیم.

رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا با بیان اینکه در چند روز گذشته تقاضا برای دریافت این گذرنامه افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در همین راستا برای پاسخ به این تقاضاها، سالن چاپ خود را به بیش از دو برابر و سیستم خدمت رسانی پست را به سه برابر حالت عادی افزایش داده‌ایم، افرادی معطل دریافت گذرنامه‌های خود هستند، در روزهای آتی این گذرنامه‌ها به دستشان خواهد رسید.

وی با بیان اینکه امسال با توافق با دولت عراق موضوع تمدید گذرنامه‌هایی که مدت آنها به پایان رسیده یا کمتر از شش ماه اعتبار دارند یا اینکه دو سال از اعتبارشان گذشته است را در دستورکار قرار داده‌ایم، ادامه داد: این کار در مدت زمانی کم و بسیار سریع انجام می‌شود و هزینه‌ای از زائران نیز دریافت نمی‌شود.

سردار ذوالقدر گفت: افرادی که مدت اعتبار کارت پایان خدمت آنها تمام شده باشد، می‌توانند گذرنامه زیارتی دریافت کنند، اما برای دریافت گذرنامه بین‌الملل باید اقدام به تمدید کارت پایان خدمت خود کنند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی کرده‌ایم که از گذرنامه زیارت برای سفر زائران به عربستان و سوریه نیز استفاده کنیم که البته تحقق این موضوع منوط به موافقت دولت‌های سوریه و عربستان دارد، در حال حاضر با دولت عراق در ارتباط با استفاده از این گذرنامه برای ایام محرم و صفر توافق کرده‌ایم و اگر توافق جدیدی با دولت عراق صورت گیرد، زائران می‌توانند از این گذرنامه در ایام دیگر سال هم برای سفر به عراق برای زیارت استفاده کنند.

تعویض گذرنامه اربعین به صورت غیرحضوری

پیش‌تر نیز عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بر اساس توافق با پلیس برای تعویض گذرنامه اربعین نیاز به مراجعه حضوری نیست، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از خدماتی که مردم به آن احتیاج دارند توسط پلیس ارائه می‌شود و بسیاری از این خدمات برخط شده است.

وی افزود: با این اقدام دیگر نیازی به تعویض گذرنامه به صورت حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ یا جای دیگر وجود ندارد و زائران می‌توانند به صورت برخط اقدامات را انجام دهند و گذرنامه توسط پست به منازل آنها ارسال می‌شود.

گذرنامه زیارتی به صورت ۵ ساله و برای کشور عراق صادر می‌شود

پیش‌تر سرهنگ نعمت‌الله طاهرپور، رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه فرماندهی انتظامی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مدت زمان صدور گذرنامه زیارتی به زائران عتبات عالیات اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها مقرر شد ارائه پروانه گذر زیارتی کمتر از یک هفته به زائران تحویل داده شود.

وی افزود: ارائه و درخواست پروانه گذر زیارتی در بستر اینترنت و از طریق برنامه کاربردی «پلیس من» ارائه و ارسال می‌شود، بنابراین هیچ‌کس در صف انتظار صدور این گذرنامه قرار ندارد و در اسرع وقت به تمام درخواست‌ها رسیدگی می‌شود.

رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به هزینه صدور پاسپورت زیارتی تصریح کرد: هزینه صدور پروانه گذر زیارتی ۵۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: برای درخواست پروانه گذر زیارتی، شهروندان باید از طریق برنامه کاربردی پلیس من در بستر اینترنت اقدام به ثبت‌نام و ارسال مدارک خود کنند تا نسبت به صدور گذرنامه زیارتی آنها اقدام شود.

طاهرپور با بیان اینکه پروانه گذر زیارتی به صورت پنج‌ساله صادر می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر طبق توافقی که انجام شده گذر زیارتی برای عتبات عالیات کشور عراق صادر می‌شود؛ این گذرنامه مانند گذرنامه رسمی دارای اعتبار بوده و زائران باید از آن مراقبت کنند؛ همچنین قوانینی که برای گذرنامه‌های رسمی وجود دارد، برای این پروانه گذر زیارتی نیز صدق می‌کند.

تاکنون ۱۰۰ هزار گذرنامه زیارتی صادر و تحویل زائران شده است

پیش‌تر نیز علی ذوالقدری، رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه با بیان اینکه اول محرم هم‌زمان با نخستین روز ثبت درخواست گذرنامه زیارتی ۳۰۰ نفر درخواست خود را در پلیس من ثبت کردند، اظهار کرد: تاکنون ۱۰۰ هزار گذرنامه زیارتی صادر و به زائران تحویل داده شده است.

وی با بیان برخی از زائران با گذرنامه زیارتی در هفته‌های گذشته به عراق سفر کردند، افزود: افراد با این گذرنامه تا پایان صفر می‌توانند به عراق سفر کنند، اعتبار گذرنامه زیارتی پنج ساله و هزینه آن نیز ۵۰ هزار تومان است.

رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۲۰ هزار درخواست صدور گذرنامه زیارتی ثبت می‌شود، خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از این درخواست‌ها از طریق سامانه پلیس من صورت می‌گیرد که این امر نشانه استقبال مردم از اقدامات غیرحضوری است، البته ما نیز در حال حاضر روزانه ۱۵ هزار گذرنامه زیارتی صادر می‌کنیم که در روزهای آینده این تعداد افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 681019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.