به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بیماری پارکینسون وضعیتی است که در آن بخشهای از مغز به مرور زمان آسیب میبیند. علائم این بیماری شامل لرزش غیرعادی، حرکت آهسته و سفت شدن ماهیچهها همچنین طیف وسیعی از علائم فیزیکی و روانی دیگر است. مکانیسمهای زمینهای ایجاد این بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است و تشخیص دقیق انواع زیرگروههای بیماری پارکینسون را دشوار میکند.
دانشمندان یک ابزار هوش مصنوعی توسعه دادهاند که قادر است چهار زیرگروه بیماری پارکینسون را با دقت ۹۵ درصد طبقهبندی کند. آنها سلولهای بنیادی را از سلولهای خود بیماران تولید کردند، چهار زیرگروه مختلف از بیماری پارکینسون را ایجاد کردند و با شرکت فناوری بریتانیایی Faculty AI برای توسعه الگوریتمهای یادگیری ماشینی همکاری کردند تا بتوانند با استفاده از هوش مصنوعی زیرگروه بیماری پارکینسون را با دقت پیشبینی کنند.
این ابزار هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که انقلابی در ارائه خدمات پزشکی ایجاد کند. این الگوریتم با استفاده از مدلی از نورونهای خود بیمار و ترکیب آن با تعداد زیادی تصویر، زیرشاخههای خاص را طبقهبندی میکند و راه را برای درمانها بر اساس مکانیسمهای اساسی بیماری هموار میکند، همچنین این پلتفرم امکان آزمایش داروها در مدلهای سلولهای بنیادی را فراهم میکند و پیشبینی میکند که آیا سلولهای مغزی بیمار به دارو پاسخ میدهند یا خیر. این رویکرد میتواند بهطور قابل توجهی بر پیشرفت و مدیریت بیماری پارکینسون تأثیر داشته باشد. محققان امیدوار هستند که این رویکرد هوش مصنوعی را برای درک چگونگی کمک به مکانیسمهای سلولی به دیگر زیرشاخههای بیماری پارکینسون گسترش دهند.
نظر شما