به گزارش خبرنگار ایمنا، عشق و ارادت به خاندان عصمت و طهارت را پایانی نیست. گل سرسبد این خاندان امام حسین (ع) است که زیبایی هدف و حرکت او در واقعه عاشورا جاودانه است و تا قیامت از اذهان آزادمردان جهان پاک نخواهد شد.
امروز پیادهروی اربعین از جلوههای زیبای در مسیر ماندن است، در مسیر آزادگی، دفاع از مظلوم و فراموش نکردن ظلم ظالمان، در مسیری که امام حسین (ع) بنیانگذار آن بود و امروز مشق همه بزرگمردان تاریخ شده است.
قدم زدن در مسیر امام حسین (ع) برکاتی دارد که همه به آن واقف هستند، چه بتوان زائر تشنهای را سیراب و چه راه یا جادهای ناهموار را برای آنها مسطح کرد، به وظیفه خود عمل کردهای، آری حتی برداشتن یک سنگ در مسیر زائران نشانه خوبی برای در رکاب امام حسین (ع) بودن است.
امسال دومین سالی است که استان کردستان از طریق مرز باشماق مریوان افتخار میزبانی از زائران اربعین حسینی را دارد. همه مسئولان، دستگاهها و نهادهای مربوطه در تلاش هستند تا شرایط مطلوبی را برای زائران فراهم کنند.
با توجه به اینکه از سالهای گذشته استان کردستان دارای کمبودها و ضعفهای زیادی در بخشهای زیرساختی است، میزبانی از زائران اربعین حسینی موجب برکاتی همچون تخصیص اعتبارات بیشتر برای بهبود زیرساختهای استان شده است که در آینده نیز از نتایج مثبت این اقدامات بهرهمند خواهد شد.
اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان به کردستان برای بهبود زیرساختها
اسماعیل زارعیکوشا، استاندار کردستان با بیان اینکه سال گذشته برای فراهم کردن زیرساختها در ایام اربعین نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت، اظهار میکند: در این راستا حدود ۷۰۰ میلیارد تومان به استان برای رفع نقاط حادثهخیز، اجرای پروژهها و چهار خطه کردن مسیر بهشت مصطفی اختصاص پیدا کرده که عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
وی ادامه میدهد: در شهرستان مریوان اقدامات خوبی در حال انجام است، در این راستا تلاش خواهیم کرد تا مریوان نیز همچون شهرستان مهران، از رهاورد اربعین در حوزه زیرساختها برخوردار شود.
استاندار کردستان تاکید میکند: میزبانی از زائران اربعین برکات مادی و معنوی بسیاری برای استان کردستان به دنبال دارد و محرکی برای تسریع در انجام امور بهویژه تکمیل و بهبود وضعیت جادههای استان است.
زارعیکوشا با اشاره به وجود نقاط حادثهخیز در استان، تصریح میکند: اصلاحاتی در مسیر تردد سنندج به مریوان و مرز باشماق انجام شده که به برکت اربعین صورت گرفته است. ارتقای شاخصهای فرهنگی، معنوی و امنیتی که به برکت امام حسین (ع) حاصل شده با رقم و عدد قابل شناسایی نیست و بسیار ارزشمند است.
وی مشارکت و همراهی تشکلهای مردمی در تدارکات اربعین را اقدامی قابل تحسین میداند و اضافه میکند: تعداد موکبهای استان در مراسم اربعین امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و همه موکبها مردمی هستند.
استاندار کردستان با تأکید بر اینکه هرکس در هر جایگاهی که خدمت میکند باید حفظ باشماق به عنوان مسیر تردد زائران اربعین را تکلیف خود بداند، تاکید میکند: نباید اجازه دهیم این توفیق به خاطر اهمال و کمکاری ما از استان سلب شود، چراکه این یک فرصت ارزشمند برای استان است که باید نسبت به آن اهتمام داشت.
پیشبینی تردد ۳۰۰ هزار زائر اربعین از مرز باشماق مریوان
در همین پیوند مهدی رمضانی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان از برنامهریزی برای ارائه خدمات به ۳۰۰ هزار زائر در مراسم اربعین امسال خبر میدهد و میگوید: اسکان، تغذیه، پارکینگ، حملونقل و ایمنی راهها طبق استانداردها برای این تعداد زائر در استان کردستان تعریف میشود.
وی اظهار میکند: یکی از دغدغههای ما در جریان این سفر در حوزه حملونقل بود که با مشورت و رایزنی با مسئولان اقلیم کردستان عراق و طرح این مسئله، توفیقات خوبی در این زمینه حاصل و تمهیداتی اندیشیده شد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان، مسیر تردد زائران اربعین را مسیری امن با شرایط جوی مناسب توصیف میکند و میگوید: مرز باشماق برای رفاه حال زائران در ساعات مشخصی از شبانهروز فعال است.
استقرار ۶۵ موکب در استان کردستان
رمضانی به استقرار ۶۵ موکب در مسیر سفر اربعین اشاره میکند و میگوید: از این تعداد، ۱۲ موکب در حوزه شهرستان مریوان و مرز مستقر میشوند.
رمضانی با اشاره به اهمیت برگزاری عملیات اربعین که به خوبی تمهید و تدبیر شده است، تأکید میکند: لازم است این مراسم به نحو احسن و باکیفیت کامل خدماترسانی به زائران از جمله رعایت بهداشت و متناسب با حفظ کرامت و تشریفات مشخص، برگزار شود.
اختصاص ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین زیرساختهای راه به کردستان
فرزاد حسنی، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان میگوید: طبق مصوبه سازمان راهداری، ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین زیرساختهای اربعین به استان کردستان اختصاص پیدا کرده است، ضمن اینکه مقرر شد ۷۰ میلیارد تومان نیز به راهداری کردستان برای ایمنی جادهها اختصاص پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری تلاش کردهایم زیرساختهای مرز شرایط بهتری داشته باشد، میافزاید: از دو ماه گذشته جلسات کمیتههای زیرساخت و کمیته حملونقل راهداری به صورت مستمر تشکیل شده که مصوبات مختلفی نیز در بر داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان، هماهنگی با واحد اتوبوسرانی برای انتقال زائران از مریوان به مرز باشماق، تأمین سوخت ناوگان حملونقل عمومی و تأمین وسایل تردد زوار اربعین در محورها را از جمله مواردی دانست که در کمیتهها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته محور ترددی مرز باشماق، جزو محورهای کمحادثه بود، ادامه میدهد: سال جاری نیز به منظور نگهداری و ایمنی جادهها اقداماتی از جمله خطکشی و نیوجرسی انجام شده است.
حسنی اضافه میکند: در این راستا خطکشی ۱۲۰۰ کیلومتر از محورهای اصلی و فرعی در مسیر اربعین در استان، اجرای ارتقای حفاظ میانی به طول هشت کیلومتر، بررسی روشنایی تونلها، ایمنسازی اضطراری راه در ۴۲ مقطع، نگهداری روشنایی ۲۷ کیلومتر از مسیر، نظافت ۳۲۰۰ تابلو و علامت، تعمیر و نگهداری هزار و ۶۵۰ تابلو و نصب ۸۰۰ تابلوی جدید در دستور کار قرار گرفت که به صورت کامل به اجرا درآمد.
وی با بیان اینکه به علت پیک تردد در ایام اربعین داخل مرز باشماق گیتهای گذرنامه افزایش پیدا کرده است، تصریح میکند: برای روکش آسفالت در محور سنندج-مریوان-باشماق در دو جاده جدید و قدیم با پیمانکاران قرارداد بسته شده است و آنها در حال انجام کار هستند. برای افزایش ایمنی جادهای نیز حدود ۵۰ کیلومتر از مسیرهای منتهی به مرز باشماق، روکش آسفالت، لکهگیری و خطکشی شد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان اضافه میکند: اتوبوسهای مسافربری در استان کردستان طی روزهای پانزدهم و شانزدهم شهریورماه به جابهجایی زائران اختصاص پیدا میکند، به همین منظور سفرهای اتوبوسی در این دو روز لغو خواهد شد؛ بنابراین از هماستانیها درخواست داریم سفرهای خود را به زمانهای دیگر موکول یا از ماشینهای بین شهری استفاده کنند.
ارتقای پوشش آن تندهی تلفن همراه در مسیر جادهای اربعین کردستان
آزاد حکمت، مدیر مخابرات منطقه کردستان با بیان اینکه تکنولوژی هشت سایت تلفن همراه در نقاط جادهای و روستاهای محور اربعین در استان ارتقا داده شده است، تصریح میکند: با توجه به ضرورت ارائه خدمات ارتباطی به زائران امام حسین (ع)، تقویت و توسعه شبکه فیبر نوری و خدمات ارتباطی تلفن ثابت، دیتا و همراه در مسیرهای تردد زائران منتهی به مرز باشماق مریوان، در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه میکند: ارتقای تکنولوژی سایتهای تلفن همراه اول در روستاهای سه راهی علیآباد (تپه خروسه)، بزان، تودارملا، صوفیان، بهرامآباد، اسلامدشت، کارخانه شن و ماسه و سهراهی بیجار به ۴G از اقداماتی است که در محورهای مواصلاتی اربعین در استان صورت گرفته است.
مدیر مخابرات منطقه کردستان خاطرنشان میکند: این اقدام امکان بهرهمندی مشتریان از خدمات و سرویسهای تلفن همراه اول با کیفیت بالاتر و پایداری ارتباط در محدوده مرز باشماق و محورهای مواصلاتی اربعین در استان کردستان را بیش از پیش فراهم کرده است.
ساخت مخزن آب در مرز باشماق مریوان برای زائران اربعین
محمد فرهاد، مدیرعامل شرکت آبفای کردستان نیز میگوید: حفر و تجهیز دو حلقه چاه، اجرای خط انتقال و ساخت مخزن ۵۰۰ مترمکعبی در مرز باشماق مریوان با هدف تأمین آب زائران تعریف شده است و با اعتباری حدود ۶۰ میلیارد تومان احداث میشود.
وی میافزاید: شرکت آبفای کردستان در راستای تسریع برنامههای اربعین نسبت به انتخاب پیمانکار، حفر چاه و انتخاب پیمانکار ساخت مخزن، اتاق فرمان و محوطهسازی اقدام کرده است.
مریوان مهیای میزبانی از زائران اربعین است
اسماعیل احمدی، فرماندار شهرستان مریوان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار میکند: امسال دومین سالی است که میزبان زائران اربعین هستیم، در کمیتههای دوازدهگانه ستاد اربعین شهرستان و استان اقدامات خوبی پیگیری و انجام شده است و مرز باشماق مریوان به لحاظ امکانات زیرساختی به شرایط قابل قبولتری نسبت به سال گذشته رسیده است.
وی ادامه میدهد: شش سایت مخابراتی به مجموعه سایتهای شهرستان اضافه شده است و به کمک این سایتها نقاط کور آنتن دهی را برطرف کردهایم و مسیر تردد زائران از نظر آنتندهی مشکلی ندارد.
فرماندار مریوان اضافه میکند: استقرار یگانهای امدادی، هلال احمر و اورژانس در تمام مبادی منتهی به مرز مریوان صورت گرفته و امداد به زائران طی ۲۴ ساعت شبانهروز انجام میشود، علاوه بر این در خود مرز نیز امکانات تغذیهای، بهداشتی، درمانی، اسکان و پارکینگ به نحو مطلوبی ایجاد شده است.
احمدی میافزاید: در حال حاضر مریوان توان اسکان ۱۰ هزار و ۵۰۰ خودرو را در شبانهروز دارد که این تعداد به ۲۰ هزار خودرو نیز قابلیت ارتقا دارد.
افزایش گیتهای گذرنامه در مرز باشماق مریوان
وی با اشاره به افزایش تعداد گیتهای گذرنامه در مرز باشماق مریوان میگوید: سال گذشته ۱۲ گیت را در مرز باشماق داشتیم که امسال به ۲۴ گیت افزایش پیدا کرده است.
فرماندار مریوان تاکید میکند: توان اسکان ۵۰۰ هزار نفر زائر را داریم که در حال حاضر با همکاری آموزش و پرورش، سپاه، تبلیغات اسلامی و ورزشگاهها، اسکان شبانه هفت هزار نفر در داخل شهر و پنج هزار نفر در خود مرز باشماق مهیا شده است.
احمدی تصریح میکند: سال گذشته در ایام اربعین ۷۶ هزار نفر از مرز باشماق مریوان تردد کردند که ۵۲ هزار نفر از آنها زائر بودند و پیشبینی میکنیم امسال این تعداد بیشتر شود.
وی رفع نقاط حادثهخیز جادههای مریوان را از دیگر اقدامات انجام شده میداند و میافزاید: تاکنون استقرار ۱۵ موکب در این شهرستان قطعی شده است که طی روزهای آتی بیشتر خواهد شد.
تأمین امنیت سفر زائران اربعین توسط نیروهای انتظامی کردستان
سردار علی آزادی، فرمانده انتظامی کردستان میگوید: امسال نیز قرارگاه اربعین در مرز باشماق مریوان مستقر میشود و به تأمین امنیت، نظم و تسریع در امور و مرور کمک خواهد کرد.
به گزارش ایمنا، برنامههای عنوان شده بخشی از اقداماتی بود که در راستای تأمین زیرساختهای اربعین حسینی برای رفاه حال زائران و تسهیل در عبور و مرور آنها در استان کردستان صورت گرفته است و بهحتم طی روزهای آینده از سوی سایر ادارات و نهادها اقدامات بیشتری را شاهد خواهیم بود.
نظر شما