به گزارش خبرنگار ایمنا، سیف الله رضایی امروز _یکشنبه بیستودوم مردادماه_ در دومین جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی در سال سوم فعالیت ششمین دوره شورای اسلامی شهر سنندج که با دستور کار اقدامات لازم برای ابقای شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در شبکه شهرهای خلاق یونسکو برگزار شد، اظهار کرد: شهر سنندج آبانماه سال ۱۳۹۸ به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو به ثبت رسید و امسال چهار سال از این اتفاق میگذرد و باید اقدامات لازم برای ابقای این شهر در شبکه شهرهای خلاق یونسکو صورت گیرد.
وی افزود: ما باید به تعهدات خود عمل کنیم، تمام دستگاههای فرهنگی نیز باید به ما کمک کنند و فقط شهرداری و شورا در این زمینه دخیل نیستند.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج ادامه داد: بوستان موسیقی یکی از مهمترین اقداماتی است که در این راستا دنبال شده و کارهای نهایی آن در حال انجام است.
وی اضافه کرد: درصدد هستیم برای چهارمین سالگرد الحاق شهر سنندج به شبکه شهرهای خلاق یونسکو با کمک دستگاههای فرهنگی جشنی برگزار کنیم که این برنامه آبانماه امسال برگزار خواهد شد.
نقش تأثیرگذار فرهنگ در کاهش آسیبهای اجتماعی
سرکوت نجفی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: فرهنگ نقش اساسی در زیستبوم ما دارد و در بحث کاهش آسیبهای اجتماعی نیز بسیار میتواند مؤثر واقع شود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اقدامات بسیاری صورت گرفت تا ما توانستیم به شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو ملحق شویم، افزود: ماندگاری و ابقای ما در شبکه شهرهای خلاق یونسکو منوط به همکاری سایر دستگاههای فرهنگی است و صرفاً شهرداری نمیتواند به تنهایی همه اقدامات لازم را انجام دهد.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری سنندج با بیان اینکه ما در بحث محتوا توانمند هستیم، اما در حوزه زیرساختها و امکانات ضعفهای بسیاری داریم، اضافه کرد: در مدت چهار سال گذشته ما با پدیده شیوع کرونا و سایر مسائل و مشکلات اجتماعی روبهرو بودیم و آنگونه که باید نتوانستیم برنامههای خود را در راستای شهر خلاق موسیقی به پیش ببریم، اما با این وجود اسناد اقدامات صورت گرفته را در وبگاه یونسکو بارگذاری کردهایم و بسیار خوشبین هستیم که برای چهار سال آینده نیز در شبکه شهرهای خلاق یونسکو ابقا شویم.
۲۹۵ شهر دنیا عضو شبکه شهرهای خلاق یونسکو هستند
فرزاد حاجیمیرزایی، مسئول دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج نیز در این نشست اظهار کرد: ۲۹۵ شهر دنیا در هفت حوزه تنوع غذایی، موسیقی، ادبیات، فیلم، طراحی، صنایع دستی و رسانه عضو شبکه شهرهای خلاق یونسکو هستند که در کشور ایران تاکنون پنج شهر سنندج، اصفهان، بندرعباس، کرمانشاه و رشت به این مهم دست پیدا کردهاند.
وی افزود: با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو توانستهایم شبکه داخلی شهرهای خلاق یونسکو را در ایران تشکیل دهیم که دستاوردی بسیار خوب بوده است.
مسئول دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج ادامه داد: اگر ما بتوانیم بهخوبی مستندسازی کنیم و پروپوزالی که در این راستا تهیه میشود مورد موافقت یونسکو قرار گیرد، میتوانیم بازهم در شبکه شهرهای خلاق یونسکو باقی بمانیم.
وی با تاکید بر اینکه امروزه برندسازی یکی از مهمترین مسائل حوزه شهری است، گفت: حکمرانان شهری امروزه روی موضوع برندسازی برای شهرهای خود سرمایه گذاری بسیاری میکنند ما نیز در سنندج ظرفیتهای بسیاری را داریم که باید بر روی آنها متمرکز شویم.
حاجی میرزایی تصریح کرد: در راستای ابقای شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق یونسکو باید اقدامات بسیاری صورت گیرد که راهاندازی مرکز استاد تاریخی شهر سنندج، موزه موسیقی و موزه فرش از جمله مهمترین اقداماتی است که لازم است در آینده انجام شود.
به گزارش ایمنا، در ادامه این جلسه تعدادی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهر سنندج نقطه نظرات خود را در راستای ماندگاری شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق یونسکو مطرح کردند.
نظر شما