به گزارش ایمنا، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه _بیستودوم مردادماه_ مجلس شورای اسلامی بررسی دوفوریت لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
داوود منظور در دفاع از لایحه دوفوریتی اصلاح بودجه ۱۴۰۲، اظهار کرد: این لایحه اصلاحیه کوتاهی است که ناظر به برخی ایرادات اجرایی کوچک قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور است تا بتوانیم قانون را سریع و کامل اجرا کنیم.
وی افزود: این لایحه به روان شدن اجرای قانون بودجه امسال کمک میکند. اگر این لایحه امروز تصویب شود بهتر از فردا است؛ چون ما با قانون بودجه زندگی میکنیم، بهخصوص در بخشهای سلامت، آموزش، بازنشستگان، و توسعه زیرساختها.
معاون رئیسجمهور گفت: یکی از پیشنهادهای این لایحه در خصوص فروش نفت است در قانون موجود مجلس، دولت را مکلف کرد روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت صادر کند، اما تاکنون بر اساس اعلام وزارت نفت میزان صادرات از ۱.۴ میلیون بشکه عبور کرده است، بنابراین میخواهیم مازاد ظرفیت تولید نفت را صادر و منابع آن را صرف تکمیل زیرساختها همچنین بازپرداخت بخشی از بدهیهای دولت به صندوق تأمین اجتماعی کنیم تا از ظرفیت صادرات نفت در شرایط تحریمی حداکثر استفاده را ببریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: مورد دیگری که در این لایحه دوفوریتی اصلاحاتی است که نیاز است در جداول ۷، ۸ و ۹ قانون بودجه اجرا شود در این جداول، برخی ردیف بودجه دستگاهها، نشان دار شده و تنها به یک دستگاه اختصاص یافته است این مورد در کمیسیون تلفیق بودجه امسال در لایحه اعمال شده بود؛ در حالی که این ردیف بودجهها بعضاً به ۳ یا ۴ دستگاه اختصاص دارد از اینرو درخواست میکنم این ردیف بودجهها اصلاح شود.
منظور تصریح کرد: مورد دیگر پیشنهاد اصلاح مالیات اعضای هیئت علمی و قضات است؛ در قانون فعلی بودجه مالیات اساتید دانشگاهها و قضات پلکانی شده است که سبب نارضایتی در میان اعضای هیئت علمی شده و برخی از آنها ترجیح میدهند، ترک خدمت کنند، بنابراین از نمایندگان میخواهم به دوفوریت آن رأی دهند.
به گفته نمایندگان موافق بررسی فوری این لایحه، دولت در لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ به دنبال اصلاح بخش قیر قانون بودجه امسال بود که به گفته کارشناسان مصوبه مجلس در زمینه قیر رایگان، به ایجاد رانت دامن زده است و دولت میخواست این رانت را از بین ببرد که با مخالفت نمایندگان مواجه شد.
نمایندگان مجلس در نهایت از میان ۲۳۵ حاضر، با ۶۳ رأی موافق، ۱۴۶ رأی مخالف، ۹ رأی ممتنع و ۱۷ بدون رأی، به دوفوریت این لایحه رأی ندادند.
نمایندگان مجلس سپس به تقاضای یکفوریتی شدن این لایحه رأی منفی دادند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان این رأیگیری اعلام کرد لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به صورت عادی اعلام وصول میشود.
متن کل لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به شرح زیر است:
«ماده ۱ - متن زیر به عنوان جز (۳) به بند (ی) تبصره (۱) الحاق میشود:
«۳- دولت مجاز است از طریق شرکت ملی نفت ایران و با معرفی سازمان برنامه و بودجه کشور بابت بازپرداخت بدهیها و تعهدات قطعی خود، تأمین کسری اعتبارات موضوع این قانون، خرید هواپیما و بالگرد و اجرای طرحهای زیربنایی از جمله توسعه نیروگاههای اتمی نسبت به تحویل نفت خام و میعانات گازی بر اساس قیمت روز صادراتی به اشخاص حقوقی دارای صلاحیت معرفی شده، با لحاظ سهم صندوق توسعه ملی و شرکت ملی نفت ایران در سقف پانزده میلیارد (۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۱۵) یورو اقدام نماید. تأیید صلاحیت فنی، حرفهای و مالی اشخاص معرفی-شده توسط رئیس دستگاه اجرایی مربوط، صرفاً توسط وزارت نفت انجام میشود.»
ماده ۲ - در بند (ک) تبصره (۱)، عبارت «با احتساب هر تن مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) به مبلغ هفتادوپنج میلیون (۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۷۵) ریال» به عبارت «به قیمت روز در بورس کالا» اصلاح میشود.
ماده ۳- متن زیر به عنوان بند (ش) به تبصره (۱) الحاق میشود:
«ش- به وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران) اجازه داده میشود با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور هزینههای حمل، بیمه، تخلیه و بارگیری محمولههای صادرات نفت خام و میعانات گازی را در سقف یک درصد (۱%) از محل سرجمع درآمدهای صادراتی مربوط پرداخت نماید.»
ماده ۴- متن زیر به عنوان تبصره به جز (۷) بند (د) تبصره (۲) الحاق میشود:
«تبصره- درخصوص شرکتهای دولتی سودده که دارای زیان انباشته میباشند، پرداخت سود با رعایت مفاد مواد (۲۳۹) و (۲۴۰) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷، اجرا میشود.»
ماده ۵- بند (س) تبصره (۲) حذف میشود.
ماده ۶- در بند (ی) تبصره (۵) عبارت «به ردیف درآمدی شماره (۳۱۰۱۰۸) جدول شماره (۵) این قانون واریز» حذف میشود و متناسباً اعتبار ردیف (۷۷-۵۳۰۰۰۰) به «سیصد هزار میلیارد (۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۰۰۰ ر ۳۰۰) ریال» تغییر میکند.
ماده ۷- در بند (ز) تبصره (۶) ردیف درآمدی (۱۱۰۵۲۰) به (۱۶۰۱۷۷) اصلاح شده و درآمد آن عیناً به ردیف مذکور اضافه میشود و متناسباً عنوان ردیف (۱۶۰۱۷۷) به صورت «درآمد حاصل از وضع عوارض صادرات مواد خام و نیمهخام و کالاهای با ارزش افزوده پایین موضوع بند (ز) تبصره (۶) و نیز ماده (۳۷) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر» اصلاح میشود.
ماده ۸- متن زیر به عنوان بند (غ) به تبصره (۶) الحاق میشود:
«غ- معافیت موضوع بند (ب) ماده (۱۵۹) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ صرفاً نسبت به محصولات جدید یا اضافه شده بابت انجام سرمایه گذاری واحدهای صنعتی و معدنی که برای آنها در طول اجرای برنامه مذکور (۱۳۹۵-۱۳۹۰) از سوی وزارتخانههای ذیربط پروانه بهرهبرداری (اعم از اصلی، اصلاحی، متمم یا جایگزین) یا قرارداد استخراج و فروش منعقد شده است، جاری میباشد.»
ماده ۹- در بند (ب) تبصره (۷) عبارت «و ملزومات مصرفی پزشکی» بعد از عبارت «شیر خشک مخصوص اطفال» اضافه میشود.
ماده ۱۰- در بند (ح) تبصره (۱۱)، عبارت «دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال» به عبارت «صاحب فرزندان چهارقلو و بیشتر متولد سال ۱۴۰۰ به بعد» اصلاح میشود.
ماده ۱۱- جز (۶) بند (الف) تبصره (۱۲) به شرح زیر اصلاح میشود:
«۶- مستمری والدین شهدا، معادل حداقل حکم حقوقی بازنشستگان خواهد بود.»
ماده ۱۲- در بند (ج) تبصره (۱۲) عبارت «اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و» حذف و متن زیر به انتهای بند مذکور اضافه میشود:
«مالیات حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهش و فناوری و قضات ده درصد (۱۰%) تعیین و تبصره (۲) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم به قوت خود باقی است.»
ماده ۱۳- در جز (۶) بند (الف) تبصره (۱۴)، بعد از عبارت «این بند را» عبارت «پس از واریز به حساب درآمدی سازمان امور مالیاتی کشور و برگشت آن به حساب هدفمندسازی یارانه-ها از طریق خزانه» الحاق میشود.
ماده ۱۴- متن زیر به عنوان بند (ک) به تبصره (۱۴) الحاق میشود:
«ک- وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران) مجاز است کسری منابع هدفمندی یارانهها بابت خرید تضمینی گندم، مابهالتفاوت پرداختی نانوایان (طرح هوشمند یارانه آرد و نان)، مابهالتفاوت نرخ ارز دارو و افزایش مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، موضوع جدول این تبصره را از محل درآمد حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی، صادرات گاز، فروش داخلی و صادرات محصولات فرعی گازی ازجمله اتان، پروپان، بوتان، پنتان، گوگرد و سایر درآمدهای در اختیار خود تأمین و به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها واریز نماید.»
ماده ۱۵- در بند (ی) تبصره (۱۹)، عبارت «برای مصارف آن» حذف میشود.
ماده ۱۶- متون زیر به عنوان بندهای (ع) و (ف) به تبصره (۱۹) الحاق میشوند:
«ع- هرگونه پرداخت از سوی سازمانهای بیمه گر پایه در اجرای طرح دارویار از محل جز (۱-۱) بند (الف) تبصره (۱۴) در وجه دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز خدمات بهداشتی و درمانی، به سقف درآمد و هزینههای اختصاصی آنها اضافه میشود.
ف- جابه جایی اعتبار از ستون اعتبارات هزینهای اختصاصی به ستون تملک داراییهای سرمایهای اختصاصی با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز است.»
ماده ۱۷- در بند (۱۱) تغییرات متفرقه قانون، عبارت «قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ردیف (۱۵۶۰۰۰)» به عبارت «دستگاههای اجرایی ذیربط» اصلاح میشود.
ماده ۱۸- اعتبارات معاونت روستایی و مناطق محروم کشور از جدول (۹) ردیفهای متفرقه به جدول (۷) دستگاههای اجرایی ذیل نهاد ریاستجمهوری انتقال مییابد.
ماده ۱۹- عبارت «نرخ تبدیل ارز حاصل از فروش نفت نیروهای مسلح با نرخ ارز صادراتی کالای دوم محاسبه میگردد» در توضیحات ذیل جدول شماره (۲۱) حذف میشود.
ماده ۲۰- در ردیف شماره (۱۲۰-۷۳۰۰۰۰) طبقهبندی اعتبارات از تملک داراییهای سرمایهای به هزینهای تغییر میکند و در توضیحات آن عبارت زیر الحاق میشود:
«وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتبارات موضوع این ردیف و اعتبارات بند (س) تبصره (۷) را در قالب انواع روشهای حمایتی در اختیار اپراتورهای مورد تأیید خود قرار میدهد تا صرف توسعه شبکه تار (فیبر) نوری کشور شود.»
نظر شما