به گزارش خبرنگار ایمنا، شاید تاکنون در خیابانهای شهر خودروهای لوکسی با پلاکهایی متفاوت از پلاکهای عادی دیده باشید که روی آنها حرف «گ» یا عبارت گذر موقت درج شده است. این خودروها با پذیرش قوانین و محدودیتهای خاصی امکان تردد به صورت موقت را در سطح شهرهای ایران پیدا میکنند.
با توجه به افزایش متقاضیان استفاده از این خودروها به دلیل قیمت پایین در عین لوکس بودن و از سوی دیگر ناآگاهی مردم نسبت به قوانین، تخلفات این حوزه نیز افزایش یافته و عدهای فریب سودجویان را میخورند؛ سردار سیدتیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور در این زمینه اعلام کرد که معاملات خودروهای گذر موقت فقط در مناطق آزاد باید صورت گیرد و در غیر این صورت غیرقانونی است و نسبت به معاملات این خودروها هشدار داد.
وی خرید و فروش گذر موقت را ممنوع دانست و افزود: فردی که خودرویی را به صورت گذر موقت وارد کشور میکند، تنها کسی است که مجاز به استفاده از این خودرو است و تمام تبلیغات درباره خرید و فروش خودروهای گذر موقت به غیر از مناطق آزاد نیز غیرقانونی است و خریداران نمیتوانند مالک خودرو شوند.
جانشین رئیس پلیس راهور گفت: هیچ گونه خدماتی از جمله کارت سوخت، کارت خودرو و دیگر موارد به این خودروها تعلق نخواهد گرفت و برگ سند آن نیز در معاملات منتقل نمیشود.
اجاره خودروهای گذر موقت هم ممنوع است
از سوی دیگر براساس اعلام علی محمدی، رئیس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور انتظامی کشور، نیز با وجود تبلیغات افراد سودجو و کلاهبردار که ادعا میکنند میتوان پلاک ملی دریافت کرد، اما افراد پلاک گذر موقت قابل تبدیل به پلاک ملی نیست و افراد مراقب باشند که حتی این خودروها را اجاره نکنند چرا که اگر پلیس جلوی خودرویی با پلاک گذر موقت را بگیرد و فردی که پشت فرمان نشسته باشد، همان شخصی نباشد که کارت مجوز به نامش صادر شده باشد پلیس طبق قانون خودرو را توقیف میکند.
نکته قابل توجه دیگر این است که زمان حضور خودروی با پلاک گذر موقت در کشور محدود و مشخص است و این خودرو در زمان تعیین شده از کشور خارج میشود، بنابراین امکان معامله این خودروها در عمل از بین میرود.
بعد از اتمام زمان مجوز، خودرو به عنوان کالای قاچاق شناخته میشود
بنا بر اعلام مسئولان و آنچه که در قانون آمده است، اگر این خودروها بیشتر از زمان مشخص شده در مجوز خود، در کشور باقی بمانند و تردد کنند، به عنوان کالای قاچاق شناخته شده و توقیف میشود و فردی که مجوز به نام او صادر شده، به مرجع قضائی معرفی میشود.
مدت زمان مجوز حضور و تردد در کشور برای خودروهای با پلاک گذر موقت وابسته به کشور مبدا متفاوت است که البته به تازگی افزایش پیدا کرده است و بر اساس بخشنامه گمرک، مهلت تردد خودروهای سواری ورود موقت توسط اتباع خارجی و ایرانی مقیم خارج از کشور از تمام کشورها حداکثر ۵ ماه بدون تمدید تعیین شده است. همچنین ورود موقت خودروهای سواری سرمایهگذاران خارجی پنج سال بدون تمدید تعیین شد؛ با اتمام مهلت زمانی تردد قانونی، مالک خودرو باید درنهایت ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به خارج کردن خودرو از داخل خاک ایران اقدام کند.
نظر شما