جوانی جمعیت، مسئله‌ای فرهنگی و ملی است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موضوع جوانی جمعیت، مسئله‌ای فرهنگی و ملی است و به میزانی که بتوان سهم عوامل فرهنگی را در این حوزه تقویت کرد، موفقیت‌ها بیشتر خواهد شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عین‌اللهی در نوزدهمین نشست قرارگاه ملی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، با تاکید بر اینکه جوانی جمعیت دغدغه اصلی ما است، اظهار کرد: همواره در نشست‌های کارشناسی و مدیریتی خود به این مسئله مهم و حیاتی توجه داریم؛ زیرا یکی از تهدیداتی که آینده کشور ما را به مخاطره می‌اندازد مسئله سالخوردگی جمعیت است.

وی از صدا و سیما خواست تا موضوع جوانی جمعیت را به عنوان یک مأموریت ویژه دنبال کند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که رسانه ملی شبکه‌ای با هدف فرهنگ‌سازی در حوزه جوانی جمعیت راه‌اندازی کند یا سهم قابل توجهی از برنامه‌های شبکه‌های موجود خود را به جوانی جمعیت، مؤلفه‌ها و راهکارهای آن اختصاص دهد.

وی گفت: موضوع جوانی جمعیت، مسئله‌ای فرهنگی و ملی است و به میزانی که بتوان سهم عوامل فرهنگی را در این حوزه تقویت کرد موفقیت‌ها بیشتر خواهد شد.

عین‌اللهی با تاکید بر اینکه راهبردهای جوانی جمعیت را بر اساس قانون مصوب مجلس اجرایی می‌کنیم، ادامه داد: در ماده ۲۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصریح شده است که دستیاران و دانشجویان دارای فرزند، از مزایای ویژه‌ای بهره‌مند شوند؛ بنابراین تسهیلات کاری از جمله مرخصی، کاهش نوبت‌های شب کاری و موافقت با میهمانی در دانشگاه دیگر برای بانوان باردار و دارای فرزند کوچک در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت را برای دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان یک شاخص عملکردی در نظر گرفته‌ایم و برای هر دانشگاه کارنامه صادر می‌کنیم، اضافه کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور موظف هستند در ارتباط با جوانی جمعیت همچون ستاد مرکزی، کارگروه و کمیته‌های عملیاتی تشکیل دهند و اقدامات خود را به ما منعکس کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه جوانی جمعیت مسئله نخست وزارت بهداشت است، از ارائه تسهیلات ویژه فرزندآوری برای دانشجویان علوم پزشکی خبر داد.

وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص جوانی جمعیت و حمایت از خانواده رتبه نخست را نسبت به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کسب کرده است.

عین‌اللهی افزود: در هر استان یک مرکز ناباروری سطح سه ایجاد شده تا تمام خدمات ناباروری در مراکز دولتی انجام گیرد و تحت پوشش بیمه باشد؛ با این حال در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت مراکز خدمات درمان ناباروری خالی است و حال آن که افراد می‌توانند به این مراکز مراجعه و درمان خود را تحت پوشش بیمه انجام دهند.

وی گفت: در درمان ناباروری زمان مهم است و این اقدام باید در زمان خود صورت گیرد؛ چراکه با به تأخیر انداختن، ممکن است فرصت طلایی درمان از دست برود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ۶۰ مرکز درمان ناباروری سطح دو در سراسر کشور ایجاد کرده‌ایم، تصریح کرد: استفاده از طب ایرانی در درمان ناباروری آغاز شده و خدمات درمانی بر مبنای طب ایرانی به زوج‌های نابارور ارائه می‌شود که بعضی از این خدمات تحت پوشش بیمه قرار دارد.

وی گفت: یکی از اهداف ما این است که نسبت سزارین به زایمان طبیعی را به کمتر از ۲۰ درصد برسانیم و مراکز درمانی بر این اساس رتبه‌بندی می‌شوند.

عین‌اللهی خاطرنشان کرد: لازم است در حوزه جوانی جمعیت تمام نهادهای فرهنگی همچون صدا و سیما و شهرداری‌ها به میدان بیایند تا بتوانیم به شاخص‌های جمعیتی توانمند و قدرتمند دست یابیم.

کد خبر 679475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.