به گزارش خبرنگار ایمنا، والدین دانشآموزان پایه اول ابتدایی برای ثبتنام نهایی و قطعی فرزندان خود در مدارس باید بعد از ثبتنام اولیه در مدارس ابتدایی اقدام به ثبتنام در طرح سنجش سلامت دانشآموزان کرده و مدارک لازم مانند فرم سنجش کلاس اول ابتدایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ یا همان برگه ثبت اطلاعات دبستان و مدارک شناسایی را به مسئولان مدرسه تحویل دهند.
فرم سنجش سلامت کلاس اول ابتدایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ شامل اطلاعات شناسایی و سلامت دانشآموز میشود که این اطلاعات و سوالات موجود در فرم سنجش پس از تکمیل مراحل سنجش سلامت نوآموزان کلاس اولی کامل شده و تأیید میشود.
تحصیل ۲۱ هزار کلاس اولی در مدارس استثنایی
حمید طریفی حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اظهار کرد: مهر ۱۴۰۲ حدود ۲۱ هزار کلاس اولی در مدارس خاص استثنایی و حدود ۱۵۰۰ کلاس اولی در قالب رویکرد تلفیقی در مدارس عادی به تحصیل مشغول میشوند.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۲۱ هزار نفر کلاس اولی در مدارس استثنایی کشور داشتیم، افزود: سال گذشته در مجموع حدود ۱۳ هزار نوآموز در دوره پیش از دبستان که شامل دوره آمادگی یک و دو و نیز پیش از دبستان (از بدو تشخیص تا چهار سالگی و چهار تا شش سالگی) میشود، ثبت نام شده بودند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: سال گذشته علاوهبر اینکه ۲۱ هزار کلاس اولی در مدارس خاص استثنایی به تحصیل پرداختند، حدود ۱۵۰۰ نفر هم کلاس اولی در قالب رویکرد تلفیقی در مدارس عادی درس خواندهاند.
وی با بیان اینکه برآورد امسال برای تعداد دانشآموزان کلاس اولی در مدارس استثنایی و عادی همانند تعداد این دانشآموزان در سال گذشته است، ادامه داد: به صورت تقریبی در این سالها به لحاظ تعداد دانشآموز، روند ثابتی داشتیم.
طریفی گفت: در حال حاضر به صورت تقریبی ثبتنام بیش از ۹۷ درصد میان پایههای مدارس استثنایی انجام شده است، اما تکمیل فرایند ثبت نام دانشآموزان کلاس اول و پیش دبستان ما منوط به تکمیل فرایند سنجش تخصصی است.
وی با بیان اینکه فرایند سنجش تخصصی کلاس اولیها مقداری زمانبر است، افزود: این فرایند در حال انجام است، ثبتنام تعدادی از کلاس اولیها انجام شده است، اما به دلیل لزوم تکمیل فرایند سنجش تخصصی، ثبتنام در این پایه با تأخیر نسبت به سایر پایهها در حال انجام است. در حال حاضر حدود ۹۷ درصد ثبت نامها در سایر پایههای استثنایی و نیز ثبت سفارش کتب درسی آنها انجام شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تاکید کرد: تلاش میکنیم تا انتهای مردادماه سنجش تخصصی انجام و ثبتنام بخش اعظم کلاس اولیها نیز انجام شود.
وی با اشاره به جای دهی آموزشی دانشآموزان کلاس اول استثنایی در بازه مردادماه اظهار کرد: بنای ما بر این است که تا پایان مرداد ماه فرایند ثبت نام بچهها کامل انجام شده باشد و حسب مورد اگر کسی از فرایند سنجش بازمانده باشد، بعد از آن به صورت موردی کار ثبت نام را انجام میدهیم.
طریفی درباره فرایند سنجش تخصصی گفت: تعدادی از نوآموزان به مرحله تست تخصصی ارجاع داده شدهاند که باید این تست تخصصی انجام شود تا بتوانیم ثبتنام کلاس اولیها را داشته باشیم. پس از اینکه کار سنجش تخصصی این نوآموزان انجام و اینها شناسایی شوند در کمیته جای دهی آموزشی تعیین تکلیف میشوند، آن کمیته تصمیم میگیرد که دانشآموز کجا جای گیرد و چه نوع خدماتی دریافت کند؛ به عنوان مثال این کمیته مشخص میکند دانشآموز شناسایی شده نیاز به معلم رابط دارد؟، برای چه ساعتی نیاز به معلم رابط دارد؟، آیا نیاز به خدمات توانبخشی دارد یا خیر؟، نیاز به چه سطحی از خدمات توانبخشی دارد؟. این کمیته جزئیات را صورت جلسه میکند و در سامانه ذیربط بارگذاری میشود، بعد از آن مشخصات برای سامانه ثبت نام ارسال میشود و دانشآموز میتواند در مدرسه مربوطه ثبت نام را انجام دهد.
سنجش سلامت بیش از ۹۵ هزار نوآموز در استان
پیشتر جواد روحانی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۹۵ هزار دانشآموز سنجش شدند، اظهار کرد: پیشبینی میشود ۱۰ درصد آمار سنجش ما ارجاعات تخصصی بینایی، شنوایی و آمادگی تحصیلی باشد.
وی در خصوص سنجش نوآموزان افزود: سنجش نوآموزان از بهمنماه سال گذشته با تعداد پایگاههای محدود در برخی شهرستانها و مشهد آغاز شد. از ابتدای فروردینماه تمام پایگاههای خود را در شهرستانها فعال کردیم و نوبتگیری انجام میشود که تا پایان خردادماه این طرح ادامه داشت.
ارجاع حدود ۵ درصد از نوآموزان به سنجش تخصصی
پیشتر نیز حمید طریفی حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از ارجاع حدود پنج تا شش درصد از نوآموزان شرکتکننده در فرایند سنجش سلامت به سنجش تخصصی و نیز تشکیل کمیته «جایدهی آموزشی» برای اولین بار به منظور تعیین چگونگی جای دهی دانش آموزان استثنایی در مدارس استثنایی خبر داد.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشآموز کلاس اولی در سال گذشته در کل کشور داشتیم، افزود: از نظر ما حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از کلاس اولیها تقریباً تعیین تکلیف شدهاند یعنی کار سنجش آنها انجام شده است.
وجود ۱۳۰۵ دانشآموز استثنایی در چهارمحال و بختیاری
همچنین عباس داوطلب، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر در استان ۱۳۰۵ دانشآموز در ۵۰ مدرسه با نیازهای ویژه در قالب هفت گروه دانشآموزی نابینا، ناشنوا، جسمی و حرکتی، کم توان ذهنی، چند معلولیتی، اختلالات رفتاری و اختلالات یادگیری در ۲۳۷ کلاس درسی تحت پوشش قرار گرفتهاند.
وی در خصوص مشکلات مدارس استثنایی موجود در چهارمحال و بختیاری افزود: موضوع کرونا نه تنها در مدارس استثنایی بلکه به صورت کلی آسیبهای بسیاری به همراه داشت اما خوشبختانه پس از شرایط کرونا و تشکیل کلاسهای درس پوشش تحصیلی در مدارس استثنایی استان افزایش پیدا کرد.
نظر شما