ورود سامانه ناپایدار از دوشنبه به اصفهان /  وقوع رعد و برق و رگبار پیش‌بینی می‌شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بر اساس پیش‌بینی هواشناسی از روز دوشنبه سامانه ناپایدار وارد استان اصفهان خواهد شد که تا اواخر روز چهارشنبه روی آسمان استان است و این سامانه موجب وقوع تندبادهای لحظه‌ای، صاعقه، گاهی رعد و برق و رگبار خواهد شد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی هواشناسی از اواخر روز دوشنبه، شانزدهم مردادماه تا اواخر روز چهارشنبه، هجدهم مردادماه اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی هواشناسی از روز دوشنبه سامانه ناپایدار وارد استان اصفهان خواهد شد که تا اواخر روز چهارشنبه روی آسمان استان است که این سامانه باعث وقوع تندبادهای لحظه‌ای، صاعقه، گاهی رعد و برق و رگبار باران خواهد شد.

وی افزود: اثرات این سامانه روز دوشنبه شانزدهم مردادماه در مناطق شمال استان مانند آران و بیدگل، کاشان، نائین، انارک، چوپانان و بویین میاندشت، همچنین مناطق شمال غرب و شرق خواهد بود و به صورت کلی اکثر مناطق استان را در بر می‌گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه این سامانه روز چهارشنبه، هجدهم مردادماه کل مناطق استان را در بر می‌گیرد، تصریح کرد: اثرات این سامانه می‌تواند به صورت روان‌آب جاری شود، همچنین احتمال اختلال در راه‌های روستایی و آبگرفتگی معابر عمومی وجود دارد. البته تاکید و توصیه بر رعایت اصول ایمنی تردد در محورهای جاده‌ای و اجرای طرح‌های پیشگیری از جاری شدن سیلاب‌های فصلی را داریم.

وی با اشاره به ماهیت بارش‌هایی که در تابستان به ویژه در مناطق اقلیم خشک و نیمه‌خشک اتفاق می‌افتد، ادامه داد: گاهی بارش‌های تابستانی منجر به جاری شدن سیلاب‌های فضلی می‌شود که مشابه این حوادث را طی سال‌های گذشته شاهد بودیم.

شیشه‌فروش اضافه کرد: مردادماه سال گذشته، سیلاب خسارت‌هایی به مناطق غرب و شرق استان وارد کرد، در خردادماه امسال نیز سیلاب‌های فصلی را داشتیم. بنابراین وقوع سیلاب‌های فصلی و وقوع بارش‌های رگباری در تابستان می‌تواند خسارت‌های فراوانی را به بار آورد.

وی گفت: توصیه مدیریت بحران بر اجرای طرح‌های کنترل پیشگیری از سیل است که در این شرایط می‌تواند تأثیر بسزایی در راستای پیشگیری از سیل داشته باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار داریم و اکنون شاهد کاهش بارش‌ها هستیم، خاطرنشان کرد: اطلاعیه‌هایی دادیم تا آمادگی لازم توسط دستگاه‌های مربوطه در صورت مواجهه با بارش‌های ناگهانی صورت گیرد، چراکه تغییرات اقلیم و افزایش دمای جهانی باعث ایجاد حوادث غیرمترقبه از جمله سیلاب‌ها، تغییرات جوی و بارش‌های ناگهانی می‌شود.

تغییر فاز منطقه حاره‌ای اقیانوس آرام می‌تواند روی متوسط دمای هوای کشور تأثیرگذار باشد

وی با اشاره به موضوع تغییر اقلیم اظهار کرد: بهار امسال متوسط دمای هوا بالا بود و در استان اصفهان بارش باران را شاهد نبودیم، همچنین طی یک ماه گذشته تداوم ماندگاری گرما را داشتیم و میانگین دمای هوا بین دو تا سه درجه سانتی‌گراد در اکثر مناطق بالا بود، اما تا پایان هفته جاری دمای هوا خنک‌تر می‌شود.

شیشه‌فروش افزود: بهار امسال متوسط دمای هوا در کشورهای جنوب و شرق آسیا بالا رفته بود و نسبت به سال‌های گذشته مناطق مختلف یکی از گرم‌ترین فصول بهار را تجربه کرد، به این دلیل که دمای اقیانوس آرام از لانینا (فاز سرد) به ال‌نینو (فاز گرم) تغییر پیدا کرد.

وی تصریح کرد: تغییر فاز منطقه حاره‌ای اقیانوس آرام می‌تواند روی متوسط دمای هوای کشور تأثیرگذار باشد، این تغییر فاز دمای اقیانوس آرام بر وقوع پدیده ال‌نینو نقش مهمی را در افزایش متوسط دمای هوا در کشور دارد. پدیده‌های ال‌نینو و لانینا جزو مهم‌ترین شاخص‌های تأثیرگذار روی هوای بسیاری از کشورهای دنیا است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: در ماه‌های اخیر دمای آب در اقیانوس آرام افزایش پیدا کرده بود و اکنون وارد فاز خنثی شده است و به‌تدریج تغییر دما به سمت فاز گرم حرکت می‌کند. در چنین شرایطی کشورهایی که در مناطق قاره‌ای و جنب قاره‌ای هستند، میانگین دمای بالاتری را دارند که در کشور و به‌تبع آن اصفهان افزایش دمای یک تا دو درجه‌ای را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: تضعیف لایه‌های محافظ زمین به علت افزایش گازهای گلخانه‌ای و تغییرات اقلیم نیز باعث گرمای هوای یک ماه گذشته شده بود، همچنین تغییرات اقلیم نیز به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای و جهانی است که باعث افزایش دمای هوای کره زمین شده است که استفاده زیاد از سوخت‌های فسیلی باعث تولید گرمای بیشتر می‌شود.

کد خبر 677995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.