مجید محمدرضاخانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت محله دروازه ری به دلیل ویژگیهای فرهنگی و تاریخی و مشکلات کنونی ساکنان اظهار کرد: با توجه به ریزدانه بودن املاک در مسیر و پایین بودن قیمت املاک، توافق مالکان با شهرداری با چالشهایی روبهرو است که حل آنها نیاز به راهکارهای ویژه دارد.
وی با اشاره به اینکه برای اجرایی شدن این پروژه شهرداری منطقه یک باید ۸۰ ملک در مسیر را تملک کند، افزود: مساحت پایین املاک تجاری و کوچک بودن آنها یکی دیگر از معضلات تملک در این پروژه است، چراکه این املاک وسیله امرار معاش اهالی است، اما ارقام تملک به نحوی نیست که ملک تجاری دیگری جایگزین آن شود، از طرفی بسیاری از ملکها جنوبیساز است که فرایند تملک را دچار چالش میکند.
مدیر منطقه یک شهرداری قم خاطرنشان کرد: قیمت پایین این املاک و ریزدانگی موجب شده است تا تأمین ملک جایگزین برای شهروندان ساکن در مسیر این پروژه کار دشواری باشد.
محمدرضاخانی با اشاره به اینکه بخشی از املاک در مسیر این پروژه مشاعی است و مالکان پیگیری لازم را برای اخذ سند تکبرگ انجام نمیدهند، اضافه کرد: همین موضوع فرایند توافق با مالکان را دچار مشکلاتی کرده است.
وی با اشاره به دیگر مشکلات بهسازی محله دروازه ری تصریح کرد: حدفاصل بوستان اباصلت تا کوچه ۱۵ عمار یاسر در محدوده بافت تاریخی و نیازمند تعامل و مشارکت سازمان میراث فرهنگی است. بازنگری در ارزیابی املاک مسیر پروژه و تشکیل کمیته تخصصی ارزیابی یکی از راهحلهای مدیر منطقه یک شهرداری قم برای حل مشکلات پروژه دروازه ری است.
مدیر منطقه یک شهرداری قم تاکید کرد: تسریع در فرایند ماده ۸ املاک، تعیین تکلیف آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ برای املاکی که سابقه مجوز تجاری ندارد، تخفیف عوارض ساختمانی و عوارض ماده ۱۰۰، بهمنظور ایجاد راهکار تملک و آسیب ندیدن مالکان از دیگر راهکارهای پیشنهادی برای این پروژه است.
به گزارش ایمنا، محله دروازه ری شهر قم یکی از محلات قدیمی شهر است که ۱۲۸ شهید را در هشت سال جنگ تحمیلی به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است و ورودی شهر قم از سمت راه باستانی ری به قم محسوب میشود. شهرداری قم این روزها پروژه ساماندهی محله دروازه ری را که دهها سال بلاتکلیف باقی مانده بود در دستور کار ویژه قرار داده است و هر هفته قرارگاهی برای این پروژه با حضور شهردار قم تشکیل میشود.
نظر شما