به گزارش خبرنگار ایمنا، بانک مرکزی طبق اطلاعیهای کانون صرافان ایرانیان را از ادامه فعالیت منع کرد. در این اطلاعیه آمده است: «با توجه به بررسیهای صورت گرفته در خصوص فعالیت و عملکرد کانون صرافان ایرانیان و انحراف از اهداف، موضوع و وظایف و اختیارات کانون و اساسنامه ثبتی آن، بر اساس تصمیمات متخذه توسط بانک مرکزی، موافقت نامه تأسیس کانون صرافان ایرانیان صادره توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابطال میگردد.»
کامران سلطانیزاده، دبیر کانون صرافان در مصاحبهای گفته است که این کانون در نوسانات ارزی بسیار کمککننده بود و هدف آن کمک به ثبات و مدیریت ارز بوده است اما پس از اینکه کانون صرافان آگهی مجمع بازار متشکل ارزی را برخلاف نظر بانک مرکزی پیگیری کرد، بانک مرکزی اقدام به انحلال آن کرد اما ما از منابع سهامداران خود عقبنشینی نمیکنیم.
بانک مرکزی در ادامه گفته است: «از جمله مهمترین تخلفات صورت گرفته میتوان به استنکاف از دستورات بانک مرکزی و همکاری نکردن با این بانک، انحراف از اهداف، وظایف و موضوع فعالیت کانون، به حدنصاب نرسیدن جلسات شورای عالی طی چندین ماه اخیر، سرمایهگذاری و تحصیل سهام بر خلاف موضوع فعالیت، وظایف و اختیارات کانون و نظایر آن اشاره کرد.»
کانون صرافان ایرانیان در واکنش به اطلاعیه بانک مرکزی گفته است: «انحلال کانون صرافان در ماده ۲۱ اساسنامه جزو اختیارات مجمع عمومی فوقالعاده بوده و طبیعتاً هرگونه فرایندی خارج از مسیر قانونی تخلف است و از طریق مراجع قضائی پیگیری خواهد شد، متأسفانه در ادامه اقدامات مزبور و پس از ناامیدی در مسیر قانونی، بانک مرکزی با انتشار اختلافات در فضای رسانهای سعی بر فشار بر صرافان و کانون صرافان دارد و هماندیشی سالانه یک صنف را برنمیتابد، در حالی که اگر بانک مرکزی بر مبنای قانون حرکت کند، نیاز به رسانهای کردن موضوعات نخواهد داشت.»
این صحبت در حالی است که صدور و ابطال مجوز انواع صرافیها و نهادهای مرتبط با بازار ارز طبق قوانین پولی و بانکی جز اختیارات بانک مرکزی است. پس از این اقدامات قیمت دلار که تا پیش از این در کانال ۴۸-۴۹ هزار تومان بود افزایش پیدا کرد و وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازارهای مالی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره علت افزایش قیمت دلار اظهار کرد: اینکه دلار وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد به انحلال کانون صرافان ارتباطی ندارد. در چند ماه اخیر قیمت دلار تقریباً ثابت بوده است و با اخباری که منتشر شد، حول محور ۵۰ هزار تومان در گردش بوده است و گاهی قیمتهای کمتر و گاهی بیشتر را به خود دیده است.
وی با بیان اینکه اخبار سیاسی نیز روی دلار مؤثر است، افزود: در حال حاضر با توجه به اینکه بازار به سمت توافق با آمریکا رفته بود، همچنین اخباری که مبتنی بر پیگیری مطالبات ایران از کره جنوبی در رابطه با دلارهای بلوکه شده در کره منتشر شد، به نظر میرسد عامل اصلی در تغییر قیمت دلار همین موضوع باشد. بازار این طور استنباط کرده است که به دلیل به توافق نرسیدن با آمریکا این موضوع فراز و نشیب زیادی دارد و باعث بالا رفتن انتظار تورمی شده است.
این کارشناس بازار مالی خاطرنشان کرد: انحلال کانون صرافان نمیتواند چندان در افزایش قیمت دلار مؤثر باشد، عوامل سیاسی در قیمت دلار مؤثرتر است. کانون صرافان در رابطه با نحوه اداره، تشکیل کانون و اعضای هیئت مدیره با بانک مرکزی دچار چالش بودند. در واقع با توجه به اینکه بانک مرکزی متولی مربوطه است و هر کسی که با ارز کار میکند باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد، به نظر میرسید این رویکرد با کانون صرافان در اهداف خود مغایرت داشته است و تصمیم بر این شد که تعطیل شود.
اشتیاقی در رابطه با پیشبینی قیمت دلار گفت: ما باید بتوانیم انتظارات تورمی را کنترل کنیم، انتظارات تورمی نیز میتواند با تصویب FATF کنترل شود. اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تصویب کند، اخبار مثبتی برای بازار است و بانک مرکزی نیز میتواند انتظارات تورمی را بهتر کنترل کند، در غیر این صورت دلار روند صعودی را در پیش خواهد گرفت.
نظر شما