به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا قاری قرآن در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان اصفهان امروز _ سهشنبه دهم مردادماه _اظهار کرد: نخستین موضوع مطرح شده در این جلسه تدوین وظایفی است که در حوزههای بازآفرینی طبق قانون جهش مسکن در بافت فرسوده داریم.
وی افزود: از ۳۴ هزار واحدی که باید در سطح بافت فرسوده کل استان ساخته شود، طبق گزارش شهرداریهای کل استان برای ۹ هزار واحد طی دو سال گذشته، پروانه صادر شده است، در این راستا هدفگذاری صدور پروانه ۲۵ هزار واحد باقیمانده طی دو سال آینده به تفکیک شهرهای مختلف استان تبیین شد.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری استان اصفهان ادامه داد: در این جلسه مصوب شد که سهم هر شهر در این هدفگذاری به شهرداران ابلاغ شود و برنامهریزی برای تحقق آن صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای تشویقی ابلاغی یکسال گذشته از سوی ستاد بازآفرینی شهری و شورای عالی شهرسازی و معماری مرتبط با نوسازی بافتهای فرسوده دارای چهاربند است، گفت: شهرداریها از بندهای دوم تا چهارم این بسته تشویقی به منظور افزایش عملکرد نوسازی در بافت فرسوده حداکثر بهره را ببرند.
قاری قرآن خاطرنشان کرد: بررسی و ارزیابی وضعیت چگونگی عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات بانکی در زمینه نوسازی بافت فرسوده، دومین دستور جلسه است که طبق گزارش عملکرد و آمارها به این نتیجه میرسیم، تسهیلات تعریف شده بهطور قطع جوابگوی مسئله نیست و حتماً باید پیشبینیهای دیگر داشت.
وی تاکید کرد: در این زمینه استاندار اصفهان مکاتباتی را با پایتخت و نهادهای تصمیمگیر بالادستی به منظور رفع مشکلات و افزایش تسهیلات خواهند داشت.
مدیر کل اداره راه، مسکن و شهرسازی استان اصفهان اضافه کرد: دستور سوم جلسه روی موضوع خاص بافت فرسوده و تاریخی شهر نجفآباد و ضوابط و مقررات لازم برای تسهیل ساخت ونوسازی است، بر اساس تأکیدهای استاندار اصفهان، مقرر شد اخذ مشاوره به همت شهرداری شهرستانهای استان برای بازنگری در محدودههای تاریخی تعیین شده فعلی و رفع محدودیتها انجام شود.
محدوده بافت تاریخی شهر اصفهان ۱۹۰۰ هکتار است
در ادامه وحید مهدویان، معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در این جلسه اظهار کرد: ضوابط تشویقی و طرحهای اجرایی ارائه شده از سوی شهرداری اصفهان برای تحقق بازآفرینی شهری تا به امروز از سوی استانداری مصوب نشده است، بنابراین برای رسیدن به هدف صدور پروانه بالغ بر ۱۳ هزار واحد در بافتهای فرسوده شهر اصفهان ابزار لازم را نداشته و چنین به نظر میآید که این هدف گذاری از سوی شرکت بازآفرینی شهری کشور غیر قابل اجرا است.
وی با بیان اینکه میانگین صدور پروانهها در بافت فرسوده شهر اصفهان طی ۴ سال گذشته سالی دوهزار بوده است، افزود: نهایت ظرفیت صدور پروانه برای دو سال آینده در شهر اصفهان با در نظر گرفتن ضریب افزایش دو برابری صدور پروانه هشتهزار واحد بوده که رسیدن به عدد ۱۳ هزار پروانه کمی دور از دسترس به نظر میرسد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید کرد: افزایش یکباره در هدفگذاری، چشمانداز غیر قابل دسترسی را پیش ما ترسیم کرده که باعث موفق نشدن در کارنامه اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه محدوده بافت تاریخی شهر اصفهان ۱۹۰۰ هکتار است، تصریح کرد: طی جلسات متعدد، اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان برای رفع محدودههایی که بیدلیل در حریم بافت تاریخی تعیین شده، تمایل داشته است.
اقدام جدی کمیته بازآفرینی شهری برای تحقق صدور پروانه ۲۵ هزار واحد ساختمانی لازم است
در ادامه رسول میرباقری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر بخواهیم موضوع بازآفرینی شهری محقق شود، باید حرکتهای جدی و تحولی در این زمینه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه به هر دلیلی در یک سال گذشته هیچ طرح بازآفرینی شهری تصویب نشده است، افزود: عزم جدی برای به نتیجه رسیدن طرح بازآفرینی شهری وجود نداشته است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سخن از اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای نوسازی بافت فرسوده میشود، اما در مقام عمل اجرا نشده است، بنابراین اقدام جدی کمیته بازآفرینی شهری برای تحقق صدور پروانه ۲۵ هزار واحد ساختمانی لازم است.
وی افزود: جدیت بخشیدن در مصوبه طرحها، عزم جدی استان و اقدام بیشتر شهرداری، لازمه محقق شدن اهداف پیش رو در بازآفرینی شهری است.
میرباقری ادامه داد: درمان مشکل بازآفرینی شهری، ورود مردم است که باید شرایط امکاناتی آن فراهم شود، اما شمول مناطق شهری اصفهان که شامل مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری در امر بازآفرینی شهری میشود، نیز تعیین نشده و از دیگر چالشهای پیش رو است.
در ادامه جلسه فرماندار اصفهان، نمایندگانی از دفتر فنی استانداری اصفهان، همچنین معاون عمرانی استانداری و نمایندگانی از شهرداریهای شهرستانهای اصفهان نیز به بیان نقطه نظر نظرات خود پیرامون چگونگی تحقق سهمیه صدور پروانه ۲۵ هزار واحد ساختمانی در بافتهای فرسوده در دو سال آینده و همچنین مباحث مربوط به بافتهای تاریخی و حریم آنها پرداختند.
نماینده مدیریت شعب بانک مسکن استان اصفهان نیز به ارائه گزارشی درباره تسهیلات اختصاص یافته برای نوسازی بافتهای فرسوده و دلایل کاهش استقبال مردم از این تسهیلات و راههای برون رفت از آنها ارائه کرد.
نظر شما