به گزارش خبرنگار ایمنا، حنا از شهرهای توابع شهرستان سمیرم در استان اصفهان است که از قدیمالایام مراسمی با شکوه در سومین روز شهادت اباعبدالله الحسین در این شهر کوچک برگزار میشود، در این مراسم خاکسپاری امام حسین (ع) و شهدای کربلا به صورت نمادین توسط هیئت بنیاسد شهر برگزار میشود.
این مراسم قرار است با هماهنگی میراث فرهنگی استان اصفهان به عنوان آثار ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شود و همواره به صورت هماهنگ و منسجم به شکل چشمگیر با حضور مردم شهیدپرور و ولایتمدار شهر حنا و شهرستانهای همجوار برگزار میشود.
امسال نیز شهر حنا میزبان مراسم نمادین خاکسپاری امام حسین (ع) بود که از صبح آغاز شد و تا هنگام نماز ظهر پایان یافت.
مصطفی درخشان از پیرغلامان هیئت عزاداری شهر حنا درباره مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) و خاکسپاری شهدای کربلا به صورت نمادین توسط هیئتهای مذهبی شهر، اظهار میکند: این مراسم از دیرباز تاکنون نسل به نسل منتقل شده است و هرساله اجرا میشود.
وی میافزاید: فلسفه عزاداری این است که هیئت تعزیهخوان شهر حنا از توابع استان اصفهان به صورت نمادین این مراسم و آئین کهن را برگزار میکند، به این شکل که یک روز پس از روز عاشورا برای آمادهسازی صحنه دشت کربلا و آماده کردن نمادین اجساد شهدا در صف اول، قرآن روی تخته و گل تزئین میشود که نشانه آسمان و شهادت است، زیرا امام حسین (ع) برای ترویج قرآن به شهادت رسید.
پیرغلام ساکن شهر حنا تصریح میکند: در این روز پرچمهای سیاه عزاداری به صورت علم افراشته و به شکل خوابیده و بعد از قرآن حرکت داده میشود، سپس هیئت عربهای بنیاسد که لباسهای عربی بر تن دارند در کنار هئیتهای زنجیرزن و سینهزن شهر که در طول مسیر به آنها میپیوندند با انسجام حرکت میکند و در میدان امام حسین (ع) مراسم تعزیه روز سوم را برگزار میشود.
وی اضافه میکند: امام سجاد (ع) به صورت نمادین از دور نمایان میشود و عربهای بنیاسد حرکت و از ایشان استقبال میکنند.
این خادم اهل بیت ادامه میدهد: عربهای بنیاسد سوال میکنند که این کشتگان بیصاحب هستند؛ سپس امام سجاد (ع) آنها را شناسایی میکنند و به صورت نمادین اسامی و سمت آنها را توضیح میدهند و در آخر مراسم خاکسپاری شهدا انجام میشود.
سعید سلمانیان، رئیس اداره میراث فرهنگی سمیرم میگوید: در این آئین، شهدای نمادین دشت کربلا به همراه هئیتهای عزاداری و سینهزنی به سمت میدان اصلی شهر به نام امام حسین (ع) در جوار گلزار شهدا حرکت میکنند.
وی تاکید میکند: این آئین با اجرای تعزیه قوم بنیاسد و خاکسپاری شهدا انجام میشود؛ پرونده ثبت این آئین در شهر حنا از سال گذشته آغاز شده است و امیدواریم در آینده نزدیک به ثبت میراث ناملموس کشور برسد.
به گزارش ایمنا، این آئین کم نظیر هرساله با استقبال مردم شهرهای همجوار حنا برگزار میشود.
نظر شما