به گزارش خبرنگار ایمنا، سپاهانشهر بخشی از شهر اصفهان واقع در محدوده منطقه پنج شهرداری است که از سال ۱۳۷۰ احداث شد و امروزه به دلایل متعددی گسترش پیدا کرده است؛ سپاهانشهر در زمان حاضر به یکی از محلههای مهم شهر اصفهان تبدیل شده است، چراکه دارای امتیازهایی مانند دانشگاههای متعددی غیر انتفاعی، سیتی سنتر، فروشگاههای زنجیرهای متعدد، مجموعههای ورزشی و تفریحی، درمانگاه و کلینیک، مساجد مطرح و پایگاه نماز جمعه و از همه مهمتر میزبان ساکنان متعددی از اقشار مختلف از فرهیختگان جامعه همچون فرهنگیان، سپاه پاسداران، پزشکان، اساتید دانشگاه و مهندسان بوده است.
یکی از شاخصهایی که موجب جذب اقشار مختلف جامعه شهری اصفهان برای سکونت در سپاهانشهر شده است، نحوه شهرسازی این منطقه است که بر پایه سنتی شهرسازیهای دنیا ساخته شده و تمام خیابانهای اصلی، فرعی و بنبستهای این شهرک قرینه یکدیگر است.
سپاهانشهر دارای دو بلوار اصلی شامل غدیر و شاهد است که بیشتر فروشگاههای آن در بلوار غدیر مستقر است؛ خیابان نظام یکی از خیابانهای اصلی سپاهانشهر برای تردد بهشمار میرود و در ناحیه شمالی آن قرار دارد.
تمام این عوامل موجب شده است که امروزه حدود یک سوم جمعیت منطقه پنج شهرداری اصفهان معادل ۵۰ هزار نفر در این شهرک ساکن شوند، بر این اساس شهردار اصفهان با شعار «اصفهان من، شهر زندگی» در دوره جدید مدیریت شهری، بر گفتوگوهای بی واسطه با مردم تاکید ورزید که ویژه برنامه «مردم سلام» از آن جمله استپغ در این راستا «علی قاسمزاده» شهردار اصفهان بیستونهم فروردین ۱۴۰۲ با حضوردر مسجد صاحب الزمان (عج) سپاهانشهر، در جمع مردم ساکن این محله حاضر و مطالبات مردم را از نزدیک شنید و بر اساس رسم قرار تعیین شده، برای پاسخگویی و اجرای اقدامات در سه ماه بعد، بیستوهفتم تیرماه امسال به این مسجد و میان مردم ساکن محله حاضر شد و گزارشی از اقدامات و پیگیریهای شهرداری برای رفع مشکلات شهروندان این محله ارائه کرد.
آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با حسین کارگر، مدیر منطقه پنج شهرداری اصفهان برای آگاهی از ظرفیتها و چالشهای پیشروی این منطقه، همچنین اقدامات انجام شده در راستای عمران، توسعه و آبادانی آن بهویژه محله سپاهانشهراست.
تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژههای عمرانی در منطقه ۵
ایمنا: از شرایط جغرافیایی، ویژگیها و بودجه منطقه پنج شهرداری اصفهان بگویید.
کارگر: منطقه پنج شهرداری اصفهان در جنوب شهر اصفهان واقع شده و دارای ۱۴ محله است که جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر در آن ساکن است؛ این منطقه از شمال به بلوار زایندهرود و پارک میرزا کوچکخان تا سیوسه پل، از شرق به چهارباغ بالا و از جنوب میدان آزادی تا سه راه سیمین محدود میشود.
بودجه ۱۴۰۱ منطقه پنج شهرداری اصفهان حدود ۹۲۰ میلیارد تومان بود که با تلاش صورت گرفته حدود ۸۰ درصد بودجه مصوب شده، محقق و در رابطه با اجرای پروژههای عمرانی و جاری منطقه اقدامات لازم انجام شد.
بودجه امسال این منطقه به ۱,۲۴۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که حدود ۶۰۰ میلیارد تومان آن شامل پروژههای عمرانی است و به سه دسته پروژههای شاخص، مهم منطقه و منطقهای تقسیمبندی میشود؛ تا کنون با اقدامات صورت گرفته ۲۲ درصد از بودجه ۱۴۰۲ منطقه وصول شده است.
منطقه پنج شهرداری دارای ۱۴ محله است که رسالت خطیر ما پاسخگوی نیاز همه ساکنان محلات است و اینکه توزیع عدالتی در ارائه خدمات و اجرای پروژهها رقم بزنیم.
ایمنا: از ابتدای سال جاری تاکنون چه پروژههایی افتتاح شده یا در حال اجرا است؟
کارگر: اقداماتی از جمله فراهم کردن مقدمات پروژههای محله محور و مهم منطقهای آغاز شده است و در مرحله تعیین پیمانکار است، همچنین اقدامات عمرانی باقی مانده از سال گذشته نیز در حال تکمیل شدن است و در آینده نزدیک پروژههای سال جاری آغاز میشود.
یکسری پروژههایی که سال گذشته در سطح منطقه پنج آغاز شده بود که همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در سال جاری افتتاح شد؛ حدود ۳۳۰ میلیارد تومان مجموعه اعتبارات پروژههایی بود که مورد بهرهبرداری قرار گرفت و شامل اتمام کامل پارکینگ زیر سطحی خیابان توحید با ظرفیت پارک ۳۳۰ خودرو، افتتاح فرهنگسرای ادب در محله حسینآباد، افتتاح انتقال پساب تصفیه شده سپاهانشهر به کوه صفه، ساماندهی پیادهروسازیهای سطح منطقه، آزادسازی گلوگاهها در محلههای هدف و پروژههای محلهمحور، تملک فضای سبز در محله حسینآباد و چندین پروژه عمرانی دیگر است.
ایمنا: برای افزایش رضایتمندی ساکنان سپاهانشهر نسبت به نظافت معابر و آبیاری فضای سبز سپاهانشهر چه اقداماتی شده است؟
کارگر: از سال گذشته تا کنون سه نوبت در خدمت مردم سپاهانشهر بودیم که طبق درخواستها و مطالبات ساکنان سپاهانشهر، قولهایی برای رفع آنها داده شده است.
نظافت سپاهانشهر، از جمله این موارد بود که یکسری نواقص مرتبط با پیمانکار منطقه میشد؛ در این رابطه تذکرات لازم، اخطارها داده و جریمه انجام شد و درصدد رفع کامل مشکلات نظافت سپاهانشهر هستیم.
ظرفیت کار شهرداری برای رفت و روب در سپاهانشهر افزایش یافته است اما با توجه به سکونت ۵۰ هزار نفری مردم در این محله، تقویت پیمانکار نظافت معابر آن در دستور کار قرار گرفت. همچنین آبیاری فضای سبز سپاهانشهر نیز از دیگر مطالبات مردم این محله بود که با توجه به بهینهسازی صورت گرفته در مسئله تصفیه خانه پساب سپاهانشهر، این موضوع درصدد رفع شدن و آبیاری مستمر است.
بهرغم اینکه تصفیه خانه پساب سپاهانشهر در سال ۱۴۰۰ افتتاح شد اما در طول یکسال گذشته نیازمند یکسری اقدامات در راستای بهینهسازی و تجهیز امکاناتی مثل پُست برق بود.
ایمنا: با توجه به جمعیت زیادی که در محله سپاهانشهر ساکن هستند و معضلات موجود، چه میزان اعتبارات برای منطقه پنج شهرداری در نظر گرفته شده است؟
کارگر: همانطور که پیش از این متذکر شدم، چنانچه بخواهیم اعتبارات و بودجه سال جاری منطقه را بین محلههای منطقه پنج شهرداری تقسیم کنیم، سهمیه هر محله ۲۵ تا ۲۸ میلیارد تومان میشود اما بر اساس تأکیدات شهردار اصفهان و احصای مشکلات، بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع معضلات سپاهانشهر اختصاص داده شده است.
ایستگاه بازیافت در سپاهانشهر احداث میشود
ایمنا: در زمینه مباحث فرهنگی، چه برنامههایی برای محله سپاهانشهر در نظر دارید؟
کارگر: پیرو مطالبات ساکنان سپاهانشهر و مطرح کردن درخواستهای خود در دیدار با شهردار اصفهان، اقدامات فوری در زمینه فرهنگسرای سپاهانشهر آغاز شده است، بهعنوان مثال مقرر شده با جابهجایی فروشگاه کوثر فعلی سپاهانشهر، محل فعلی به سالن ورزشی برای بانوان تبدیل میشود.
همچنین طرحی برای پارک سپاهانشهر درنظر گرفته شده است که به عنوان پردیس خانواده محور سپاهانشهر باشد، فرهنگسرای سبحان نیز روزانه در این محله فعالیت دارد، کتابخانهای نیز در سال گذشته در سپاهانشهر افتتاح شد که البته یک طرح توسعهای برای آن در نظر گرفتهایم که در سالهای آتی برای احداث آن اقدام خواهیم کرد.
احداث ایستگاه بازیافت در سپاهانشهر، توسعه و تقویت ناوگان اتوبوس و بررسی اصلاح خطوط اتوبوس سپاهانشهر با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان نیز در دستور کار است.
ایمنا: آیا فرهنگسرای ادب حسینآباد که افتتاح شده، بهصورت کامل در اختیار شهروندان قرار گرفته است؟
کارگر: همه مراحل فنی و ساختمانی فرهنگسرای ادب و تجهیزات مورد نیاز آن توسط شهرداری منطقه صورت گرفته است، فقط مراحل اداری تاییدیه نهایی آتش نشانی این ساختمان باقی مانده است که طبق قولهای داده شده تا پایان هفته اول مرداد، در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
ایمنا: تدبیر و برنامه منطقه پنج شهرداری برای نهرهای خشک شدهدر محلات چیست؟
کارگر: برای کانال و نهرهای مختلف در سطح محلات باید تصمیمهای مختلف گرفت، امکان پوشاندن بعضی از نهرها در محلات وجود ندارد، چرا که ممکن است مشکلات بعدی را در زمان بارش باران و دفع آبهای سطحی برای شهر ایجاد کنند.
ایمنا: آیا عارضهسنجی خاصی نسبت به بعضی نقاط سطح منطقه که محل انباشت آب باران شده بود (پل مقابل ورودی سپاهانشهر) انجام شده است؟
کارگر: یکی از مهمترین مشکلات ما ناشی از حضور پادگانهای نظامی جنوب شهراست که بحث انباشت آب باران مقابل ورودی سپاهانشهر در بارش شدید گذشته، نیز ناشی از آن بود اما بر اساس بازدیدهای میدانی شهردار اصفهان و معاونان خدمات شهری که از نقطه مدنظر صورت گرفت، کانال دفع آبهای سطحی ایجاد شد و امروز مشکلی در هنگام بارش باران در محله سپاهانشهر نداریم.
ایمنا: نظافت شهری و سطح محلات منطقه پنج، یکی از مهمترین مطالبات ساکنان منطقه است، اقدامات و تدابیر منطقه برای انجام صحیح این رسالت چیست؟
کارگر: یکی از وظایف خطیر شهرداریها، بحث نظافت شهری است، اما شهرداری با توجه به قراردادهایی که با پیمانکاران مختلف دارد، این موضوع را پیگیری میکنند و پیمانکاران موظف هستند که به صورت روزانه نسبت به نظافت سطح محلات اقدام کنند.
حقیقت امر آن است که برای حفظ پاکیزگی شهر، همکاری و مشارکت شهروندان بسیار مؤثر است، درخواست ما از همشهریان ساکن منطقه این بوده که برای نظافت هرچه بهتر، مطابق با زمان بندی اطلاع رسانی شده برای زبالههای خود اقدام کنند.
ما برای اجرای بهتر طرح جدید جمعآوری زباله شهری و دوری از هر گونه کثیفی و انباشت زباله در سطح محلات، آموزش چهره به چهره ساکنین منطقه پنج شهرداری را اقدام کردیم.
بهزودی اقدامات اصلاح هندسی مقابل پایانه صفه و ابتدای ورودی کوی سپاهان انجام میشود
ایمنا: یکی از نقاط پرحادثه و دارای ترافیک شدید، فضای مقابل ترمینال صفه و ورودی به بزرگراه است، چه تدبیری برای رفع این مشکل داشتهاید؟
کارگر: در این نقطه مطرح شده (مقابل پایانه صفه و ابتدای ورودی کوی سپاهان) چندین دلیل باعث ترافیک شدید میشود که از جمله این موارد، توقف تاکسیهای متعدد برون شهری، راستگرد موجود در این منطقه است و جلسات متعددی برای هماهنگی با پلیس راهور در این عرصه برگزار شده و بهزودی اصلاح هندسی و تدابیر جدید گرفته خواهد شد.
یکی از دلایل ترافیک شدید بزرگراه شهید دستجردی (حدفاصل پل دفاع مقدس تا سپاهانشهر) تردد خودروها برای ورود به سیتی سنتر است که باید در سال ۱۴۰۳ برنامهای برای اختصاص و احداث ورودی مجزا برای سیتی سنتر داشت.
ایمنا: گلوگاهها همواره از معضلات شهری شهروندان بوده است، در این راستا چه برنامهای دارید؟
کارگر: برای رفع گلوگاهها یک تقسیم بندی صورت گرفت و ۲۰ میلیارد تومان برای رفع گلوگاههای نقاط محله محوری و ۲۰ میلیارد تومان ردیف مجزا برای رفع گلوگاههای سطح منطقه در بودجه سال جاری اختصاص داده شد.
با توجه به افزایش قیمت املاک مطابق با تورم، شاید عملکرد بالایی را در این زمینه نداشته باشیم اما شناسایی گلوگاهها و دعوت از تعدادی مالکین آنها، برای آزادسازی و تعریض صورت گرفته است.
احداث ادامه خیابان کمکی ارتش در دستور کار امسال شهرداری است
ایمنا: آیا احداث خیابان جدید در سطح منطقه پنج، در دستور کار است؟
کارگر: ادامه خیابان توحید و همچنین احداث ادامه خیابان کمکی ارتش (شهید آیتی) در دستور کار امسال منطقه است. همچنین کلنگ زنی احداث ادامه خیابان کمکی ارتش با همکاری خوب فرمانده ارتش استان اصفهان صورت گرفته و در مرحله تعیین نرخ توافق و واگذاری به پیمانکار هستیم.
برای احداث ادامه خیابان توحید نیز ردیفی در اعتبارات اختصاص داده شده، جلسات اولیه با ارتش و دانشگاه اصفهان برگزار و طرح ارائه شده است که امیدواریم مقدمات آن در سال جاری آغاز شود.
گفتوگو از سیدامیرحسین ابطحی
نظر شما