نذر خون ایام محرم در راستای توجه به فرهنگ حسینی

با توجه به سنت حسنه نذر خون حسینی، مراکز اهدای خون در تمام استان‌های کشور از جمله تهران و اصفهان میزبان عزاداران حسینی (ع) در روزهای عاشورا و تاسوعا هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهدا (ع) یکی از بزرگترین فرصت‌ها برای تبیین و ترویج کارهای فرهنگی در جامعه است و اهدای خون به عنوان یک کار نجات بخش می‌تواند در این ایام مورد توجه بیشتر جامعه قرار گیرد.

با توجه به سنت حسنه نذر خون حسینی، مراکز اهدای خون در تمام استان‌های کشور از جمله تهران و اصفهان میزبان عزاداران حسینی (ع) در روزهای عاشورا و تاسوعا هستند.

نحوه فعالیت مراکز اهدای خون تهران در تاسوعا و عاشورای حسینی

مراکز اهدای خون وصال شیرازی، شهرری، تهرانپارس، ستاری، پیروزی، ورامین و شهریار در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی فعال خواهند بود و داوطلبان اهدای خون می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.

در روز تاسوعای حسینی، پنج مرکز اهدای خون وصال شیرازی، شهرری، تهرانپارس، ستاری و پیروزی، آماده خدمت به داوطلبان اهدای خون از ساعت هشت صبح تا ۲۴ خواهند بود. همچنین مرکز اهدای خون شهریار از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب و مرکز اهدای خون ورامین از ساعت ۹ صبح تا چهار بعدازظهر از داوطلبان اهدای خون میزبانی خواهند کرد.

در روز عاشورای حسینی نیز پنج مرکز اهدای خون وصال شیرازی، شهرری، تهرانپارس، ستاری و پیروزی از ساعت هفت صبح تا ۱۱ شب فعال خواهند بود. مرکز اهدای خون شهریار نیز از ساعت هفت صبح تا ۱۰ شب و مرکز اهدای خون ورامین هم از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر میزبان داوطلبان اهدای خون خواهند بود.

مرکز اهدای خون وصال شیرازی نیز از روز _چهارشنبه چهارم مرداد_ همزمان با هشتم ماه محرم تا ساعت ۱۱ شب میزبان اهداکنندگان خون خواهد بود.

مراکز فعال اهدای خون اصفهان در دهه اول محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی

طی روزهای گذشته کیان دهراب‌پور، مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، مراکز فعال اهدای خون اصفهان در دهه اول محرم و روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی را تشریح کرد.

وی ضمن تسلیت ایام محرم و شهادت امام حسین (ع)، اظهار کرد: نذر خون حسینی سازمان انتقال خون از ابتدای ماه محرم آغاز می‌شود و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت و چه بهتر که شهروندان سایر افراد را نیز به این امر داوطلبانه و خیرخواهانه تشویق کنند تا نیاز بیماران نیازمند خون و فرآورده‌های خونی، بیش از پیش تأمین شود.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به اینکه ایام محرم یادآور ایثار و فداکاری‌های حضرت امام حسین (ع) و یاران فداکار او در کربلا است، تصریح کرد: اهدای خون، اهدای زندگی است و اهداکنندگان خون، به منظور پیشگیری از ازدحام و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نذر خون خود را به روزهای تاسوعا و عاشورا موکول نکنند.

وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ اهدای خون به عنوان یک ارزش اجتماعی، ادامه داد: پویش نذر خون سال جاری با شعار «اهدای خون؛ فرهنگ حسینی، نذر عاشقان» برگزار می‌شود و امید است شهروندان مانند همیشه یاری‌گر بیماران باشند.

دهراب‌پور با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص اهدای خون جوانان، بار اولی‌ها و بانوان، خاطرنشان کرد: نیاز به خون و فرآورده‌های خونی نیازی مستمر است و تداوم در اهدای خون از الزامات هر جامعه محسوب می‌شود.

"اهدای خون، فرهنگ حسینی، نذر عاشقان" شعار پویش نذر خون

پیش‌تر نیز بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران از اجرای پویش نذر خون در سراسر کشور همزمان با شروع ماه محرم تا پایان ماه صفر خبر داد و با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ اهدای خون به عنوان یک ارزش و هنجار اجتماعی، اظهار کرد: فلسفه اصلی پویش نذر خون این است که در فرهنگ ما و به دلیل ارادت قلبی ایرانیان به مکتب حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، نذری دادن یک عادت دیرینه و از اقدامات همه‌گیر در بین اقشار مختلف است که با علم به این مسئله، در نظر داریم اهدای خون برای نجات جان بیماران را در بین مردم به عنوان یک نذر انسان دوستانه معرفی کنیم و تاکید ما بر افزایش مشارکت جوانان و بانوان در مراجعه به مراکز اهدای خون است.

وی افزود: شعار پویش نذر خون را "اهدای خون، فرهنگ حسینی، نذر عاشقان" قرار دادیم تا بر اساس آموزه‌های عاشورای حسینی و تاکید اهل بیت بر ضرورت کمک‌رسانی به مردم، این حرکت بزرگ را در ایام ماه محرم و ماه صفر انجام دهیم و صحنه‌ای از ایثار، نوع‌دوستی و انسجام ملی را به تصویر بکشیم.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به نیاز روزانه بیماران به خون و فرآورده‌های آن تصریح کرد: از همه مردم شریف ایران در سراسر کشور درخواست داریم اصرار به اهدای خون در روزهای تاسوعا و عاشورا نداشته باشند و در طول ماه‌های محرم و صفر در قالب نذر خون، اقدام به این کار ارزشمند کنند و این به خاطر نیاز روزانه بیمارانی همچون تالاسمی‌ها، دیالیزی‌ها، سرطانی‌ها و هموفیلی‌ها برای دریافت خون و فرآورده‌های آن است که امیدواریم به این مهم توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: اهدای خون به عنوان یک هنجار و ارزش انسانی و اجتماعی می‌تواند جایگزین مناسبی برای برخی رفتارهای موهن و خرافه‌ها در حاشیه مراسم‌های عزاداری باشد و امیدواریم پویش نذر خون بتواند به هدف اصلی خود در معرفی فرهنگ نجات بخش اهدای خون به جوانان و بانوان موفق باشد.

حاجی‌بیگی گفت: از همه صاحبان فکر، وعاظ، مداحان، نخبگان فرهنگی و رسانه‌ها می‌خواهیم که در حمایت از پویش نذر خون به کمک ما بیایند و فرهنگ اهدای خون را به عنوان یک ارزش منطبق بر ارزش‌های دینی همچون ایثار و فداکاری، در جامعه تبیین و ترویج کنند.

کد خبر 675928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.