به گزارش خبرنگار ایمنا، سید امیر سامع امروز _ یکشنبه یکم مردادماه_ در نطق میان دستور نودوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوع نظافت شهر اظهار کرد: نظافت و جمعآوری پسماند از موضوعات مهم شهر اصفهان است.
وی با بیان اینکه با تلاش چند دهه اخیر و تجربیات به دست آمده و توجه به ایدههای جدید و روشهای علمی، وضعیت شهر اصفهان همیشه در این موضوع زبانزد بوده است، افزود: بیشک همکاری و مشارکت مردم در جمعآوری پسماند و رعایت نظافت شهر موضوعی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: امروز بودجه شهر حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است و فقط حدود یک هزار میلیارد تومان آن در حوزه جمعآوری پسماند در حال هزینه است.
سامع خاطرنشان کرد: هرچقدر که شهر را تمیز نگه داریم و قواعد جمعآوری پسماند را رعایت کنیم با کمترین هزینه، شهری تمیزتر خواهیم داشت، بنابراین صرفهجویی در این زمینه میتواند اعتبارات را به سمت حوزه عمرانی سوق دهد و این به نفع شهر است.
وی با بیان اینکه بهتازگی مشاهده شده است که مقداری نظافت شهر دچار خدشه شده است، گفت: عموم مردم در حال رعایت این موضوع هستند اما اگر در محله یک نفر پسماند را در طول روز خارج از منزل قرار دهد، همان یک کیسه، نظافت محله را با خدشه روبهرو میکند و کل زحمات سایر خانوادهها را از بین میبرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در بعضی محلات ایستگاههای غیرمجاز پسماند یعنی سر کوچه، کنار تیر چراغ برق و باغچه ایجاد شده است، سوال این است که آیا شهرداری باید بلافاصله زبالهها را از این مکان جمع کند؟ قطعاً پاسخ خیر است، چرا که این تشویقی است برای کسانی که زباله خود را به موقع خارج نمیکنند، جمعآوری زباله در طول روز یعنی اینکه یک بار در شب برای این شهروند خودروی حمل زباله بفرستیم تا زبالهاش را جمع کنیم و دوباره هزینه خودرو استهلاک و کارگر صورت بگیرد تا یک مرتبه دیگر زباله آن شهروند را در روز جمع شود.
وی افزود: چرا اصفهان شهر تمیزی است؟ زیرا مردم رعایت میکنند، مدیریت شهری اصفهان هم قاعدههای خوبی وضع و موضوع را از طریق گفتمان برای مردم تبیین کرده است، اگر از این نقطه عبور کنیم و اطلاع رسانی صحیح را صورت دهیم و به فرد خطاکار، اخطار داده شود، موفق خواهیم بود.
سامع گفت: اگر موضوع برای مردم تبیین شود، بیشک رعایت میکنند، ما باید با این قاعده پیش برویم، شرکتهای خدمات شهری برای نظافت کارگرانی دارند که با مردم صحبت و موضوع را تبیین میکنند، اگر ما این مسائل را کنار گذاشته و زباله را خارج از نوبت را جمع کنیم، کار اشتباهی انجام دادهایم. به سیستم اجرایی شهر تذکر میدهم که این کار را انجام ندهد و بر اساس قاعده جلب مشارکت مردم، صحبت با آنها و اطلاع رسانی و تبیین را سرلوحه کار خود بگذاریم.
وی تصریح کرد: قطعاً ایستگاههای زباله باید به صورت مداوم شستوشو شود زیرا اگر جایی تمیز باشد مردم آنجا را کثیف نمیکنند.
نظر شما