به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد آخوندی امروز _یکشنبه یکم مردادماه_ در صدوشصتوسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با ارائه گزارشی از مهمترین فعالیتهای انجام شده در سازمان سرمایهگذاری و مشارکت مردمی شهرداری تهران، اظهار کرد: از چند ماه گذشته کمیسیون برنامه و بودجه بررسی عملکرد پروژههای سرمایهگذاری شهرداری را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: یکی از دلایل بررسی ما این است که بخشی از سرمایههای شهر در پروژههای سرمایهگذاری راکد مانده است که اگر به نتیجه برسد میتواند یک درآمد پایداری برای شهر و شهرداری داشته باشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشی که آماده شده است، ۴۶ پروژه از طرحهای سرمایهگذاری به نتیجه نرسیده و بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان منابع شهرداری بلاتکلیف مانده است، البته همکاران در سازمان سرمایهگذاری معتقد هستند این عدد دو برابر است و اگر بتوانیم این پروژهها را به نتیجه برسانیم، برای شهر اهمیت زیادی دارد.
آخوندی اضافه کرد: از این ۴۶ پروژه، ۴۳ طرح ساختمانی و سه پروژه غیرساختمانی بوده است، این ۴۶ پروژه بیشتر در مناطق ۱۶، ۱۸، ۲۲، ۲۱، ۳، ۱۰ و ۱۹ قرار دارد و وضعیت پیشرفت فیزیکی ۲۴ پروژه زیر ۵۰ درصد، ۱۲ پروژه بیش از ۸۰ درصد و ۹ پروژه بین ۵۰ تا ۸۰ است و بعضی از این طرحها از سال ۱۳۷۳ تاکنون بلاتکلیف مانده است.
وی تصریح کرد: مالکیت ۳۳ پروژه مربوط به شهرداری، ۱۱ پروژه مربوط به شریک شهرداری و دو پروژه به صورت مشارکتی میان شهرداری و سرمایهگذار در حال انجام است. قدرالسهم شهرداری ۴۵ درصد بوده و حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد، از این ۴۶ پروژه ۲۳ طرح دارای مشکلات حقوقی و ۲۲ طرح دارای مشکلات شهرسازی است، ۱۳ پروژه نیز مشکلات ملکی دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد چند مشکل و مسئله اساسی وجود دارد، نخست اینکه فرایندهای صدور مجوز برای پروژههای مشارکتی طولانی بوده و مشکلات اسناد مالکیت و معارض ملکی در بسیاری از پروژهها وجود دارد.
آخوندی ادامه داد: در بحث قرارداد مشکلاتی دیده شده است که به نتیجه نرسیده و در بعضی موارد نیز مطالعات مناسب نبوده است. بحثهایی در موضوع تنفیذ اختیارات وجود دارد تا امسال پروژهها مشارکتی را مناطق شهرداری دنبال کنند.
وی گفت: بر اساس آنچه که سازمان توضیح داده است، ۱۷ پروژه تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف خواهد شد و برای سایر طرحها در کارگروهی تصمیمگیری میشود، به نظر میرسد از بین این پروژهها، نیاز است برای ۱۳ طرح کمیتهای با حضور رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار تهران تشکیل و مشخص شود چه اتفاقاتی برای این پروژهها رقم خورده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: لازم است اصلاحاتی در سند جامع سرمایهگذاری شهرداری تهران انجام، شیوه نامه واگذاری پروژههای سرمایهگذاری مشخص و برای تصویب در شورا ارائه شود.
آخوندی اضافه کرد: کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهادهایی را برای ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران دارد تا راهکاری بهمنظور کاهش مدت زمان فرایند صدور مجوز ارائه شود.
نظر شما