به گزارش ایمنا، محسن منصوری درباره طرحهای نیمه تمامی که در سفر رئیسجمهور به استان کهگیلویهوبویراحمد به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: در دور اول سفر آیتالله رئیسی و هیأت دولت به این استان مجموعأ بیش از ۶,۶۰۰ میلیارد تومان مصوبه و تعهد برای دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شد که نزدیک به سههزار میلیارد تومان آن تأمین اعتبار شده و تخصیص یافته است.
وی با اشاره به مصوبات دور دوم سفر به یاسوج افزود: در دور دوم سفر آیتالله رئیسی مجموعأ بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان مصوبه در نظر گرفته شد که تعهد بزرگی در سطح استان ایجاد میکند.
معاون اجرایی رئیسجمهور ضمن قدردانی از حماسه حضور و مهماننوازی مردم این استان گفت: عزم دولت تکمیل پروژههای نیمهتمام و پروژههای عمرانی و اقتصادی دارای اهمیت است. به دلایل مختلف در کشور با پروژهها متعدد نیمه تمام مواجه هستیم. دولت عزم کرده است که نهضت اتمام پروههای نیمهتمام را رقم بزند که بخشی از این پروژهها در سفر دو روزه آیتالله رئیسی به استان یاسوج صورت گرفت.
وی با اشاره به پروژههای مهمی که در این دو روز در استان کهگیلویهوبویراحمد به بهرهبرداری رسیده است، اضافه کرد: سد و نیروگاه چمشیر با حضور رئیسجمهور به افتتاح رسید که این پنجمین سد بزرگ کشور به شمار میرود. مطالعات ساخت این سد در سال ۱۳۷۳ و عملیات اجرایی از سال ۱۳۹۱ با اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط و با اعتباری حدود ۲۳۰ میلیون یورو شروع شده بود، اما عملیات ساخت آن با توقف و کندی مواجه بود که با تلاشهای ۲۲ ماهه دولت مردمی و تخصیص اعتبار ویژه، تکمیل و به مرحله بهرهبرداری رسید. سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر و طول تاج ۵۸۰ متر، دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد متر مکعب، دریاچهای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است.
منصوری تصریح کرد: ۷۰ هزار هکتار اراضی ذیل این سد آبیاری میشوند و این سد از کیفیت آب خوبی بهرهمند است و از نظر کشاورزی و زیست محیطی یک پروژه منحصربهفرد به شمار میرود.
وی ادامه داد: سد و نیروگاه چمشیر سبب تولید انرژی برق آبی به میزان حدودی ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال و ایجاد زیرساخت مناسب جهت تولید صنعت آبزیان و صنایع وابسته و کنترل شوری آب رودخانه زهره و احیای اراضی پایین دست و کنترل سیلابها و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از بروز خسارات سیلاب خواهد شد.
معاون اجرایی رئیسجمهور خاطرنشان کرد: یک واحد نیروگاه برق وابسته به سد چمشیر با پیشرفت فیزیکی صددرصد با توان تولید ۵۵ مگاوات نیز افتتاح خواهد شد. پروژه پتروشیمی گچساران، یک پروژه بیستساله است و سال ۸۴ پروژه آغاز و تا امروز حدود ۱.۳ میلیارد یورو هزینه شده است.
وی با اشاره با اشتغالزایی پروژه پتروشیمی گچساران تاکید کرد: سههزار نفر در این پروژه مشغول هستند و در اشتغال هم تحول خوبی در منطقه ایجاد کرده است. از ویژگیهای پروژه میتوان به ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خامفروشی نفت و تولید یک میلیون تن اتیلن در سال و ایجاد اشتغال پایدار برای ۷۰۰ نفر اشاره داشت.
منصوری جاده پاتاوه_دهدشت را از دیگر پروژههای مهم به بهرهبرداری رسیده برشمرد و گفت: این پروژه از دهه ۷۰ آغاز شده است و حدود ۱,۴۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است. این تونل با ۱۳۶ کیلومتر طول و با تعداد ۱۲ دستگاه تونل و پنج دستگاه گالری و دو تقاطع غیرهمسطح یکی در ابتدای جاده و دیگر در انتهای جاده طراحی و با اعتبار اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان عملیاتش شروع شد. برای این پروژه تاکنون ۱,۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که از نظر اقتصادی و عمرانی یک اتفاق مهم در استان محسوب میشود.
وی گفت: این جاده به جز آسان کردن عبور و مرور داخلی و استان، محور ارتباطی شمال–جنوب، غرب کشور است که ارتباط استانهای جنوب غرب کشور از جمله استان خوزستان را به استان مرکزی برقرار میکند و به نوعی این محور نقطه ثقل و میانبر بین استانهای جنوبی و کریدور شمال به جنوب کشور محسوب میشود. کارخانه قند یاسوج و بیمارستان بهمئی از دیگر پروژههای به بهرهبرداری رسیده توسط دولت است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به جزئیاتی از افتتاح بیمارستان ۳۲ تخت خوابی بهمئی گفت: بهمئی یکی از شهرستانهای محروم استان کهگیلویهوبویراحمد است که به دلیل شرایط جغرافیایی، فرهنگی و عدم دسترسی مستقیم به راههای استان با مشکلات عدیده روبرو بوده است که با توجه به حوادث جادهای و جلوگیری از بروز خسارات جانی و مالی و کاهش هزینه درمان چنین بیمارستان به بهرهبرداری رسیده است.
وی ادامه داد: روند اجرایی فاز اول بیمارستان از سال ۱۳۹۳ در زمینی به مساحت ۲۳ هزار متر مربع با زیربنای ۴۸۰۰ متر مربع و اعتبار مصوب ۷۵ میلیارد تومان آغاز شد. در سفر اول رئیس جمهور به این استان این پروژه با پیشرفت ۵۰ درصدی مواجه بود که بعد از این سفر مبلغ ۵۰ میلیارد تومان برای پروژه مصوب و تاکنون مبلغ ۲۰ میلیارد تومان تخصیص و جذب شده است.
منصوری تصریح کرد: برای ساخت بیمارستان بهمئی تاکنون ۱۲۵ میلیارد تومان هزینه شده است. در کشور حدود ۶۰ هزار پروژه نیمهتمام عمرانی در سطح شهرستانی، استانی و ملی وجود دارد که برای تکمیل آنها حدود ۹ هزار همت منابع با لحاظ تورم معقول مورد نیاز است. بهطور عادی اگر میانگین سالانه ۳۰۰ همت به این پروژهها اختصاص یابد، شاید نزدیک سی سال تکمیل آنها به طول بینجامد، اما دولت مردمی عزم کرده تا پروژههایی که با پیشرفت فیزیکی بالا و تأثیر گذار در زندگی مردم را در دستور کار قرار داده و سریعتر تکمیل کند.
وی افزود: از این ۶۰ هزار پروژه حدود ۲۰۰ پروژه شاخص در سطح کشور با پیشرفت بالای ۶۰-۷۰ درصد آغاز و در دست اقدام قرار دارد. در ماههای آتی آزاد راه اصفهان_شیراز و آزاد راه منجیل_رودبار افتتاح و به بهرهبرداری میرسد و افتتاح راه آهن رشت_کاسپین، میانه_اردبیل و همدان_سنندج و چند پروژه بیمارستانی از دیگر پروژههای مهم در دستور کار دولت است.
نظر شما