به گزارش خبرنگار ایمنا، دوباره ماه محرم و بوی حسین (ع)، دوباره نوشش می از سر سبوی حسین (ع)؛ دوباره ماه تأثر دوباره ماه عزا؛ دوباره سینهزدن در میان کوی حسین (ع)، دوباره شهر بپوشد به تن لباس سیاه…
محرم که میآید، خیابانها و کوچهها با سیاهپوش شدن و مساجد و تکایا، حسینیه و مهدیهها همه رنگ عزا به خود میگیرند و خبر از غم و اندوه میدهند. لباسهای مشکی و پرچم و پارچهها از چمدانها و کمدها بیرون آورده و باز نوحه یا حسین (ع) طنینانداز میشود.
امسال نیز اصفهان پیام آغاز محرم را با برافراشته شدن بیرقها و پرچمهای سیاه در میادین و خیابانها اعلام میکند.
از آنجایی که شعار این دوره مدیریت شهری «اصفهان من، شهر زندگی» انتخاب شده، باید زیستن در مسیر و مرام حسین (ع) در آن تجسم داشته باشد، لذا راهی آئین آغاز سیاهپوشی شهر اصفهان و مراسم هیئت متوسلان به حضرت زهرا (س) ویژه کارکنان شهرداری اصفهان میشویم.
ساعت ۶ صبح از در پشتی ساختمان شهرداری مرکزی اصفهان که وارد محوطه میشویم، خادمان اباعبدالله الحسین (ع) شهرداری اصفهان را میبینیم که با شال عزا دست به سینه برای عرض ادب به زائران و عزاداران سیدالشهدا (ع) ایستاده بودند و به سمت آئین آغاز سیاهپوشی شهر اصفهان محرمالحرام ۱۴۴۵ راهنمایی میکردند.
بوی معطر اسپند، دمنوش زعفران تازه دم شده اول صبح، بوی خوش عود روشن شده و طنین یا حسین یا حسین از بلندگوها در فضا پخش شده است.
قرائت زیارت عاشورا، مطلع زیبای این مراسم است که شاه بیت تمام مجالس روضه و سوگواری سیدالشهدا (ع) در ماه محرم خواهد بود اما آنچه از این مراسم در نظرها مشخص است، حضور چشمگیر مداحان شهر و پیر غلامان عرصه خدمت به خیمه عزای اباعبدالله الحسین (ع) و دستگاه عاشقی سیدالشهدا است.
بعد از قرائت زیارت عاشورا، نوا، نوای یا حسین یا حسین، صدا، صدای همنوایی با آل الله در عزای سیدالشهدا (ع) و دعا «اللّهُمَّ اجعَل مَحیایَ مَحیا محمد و آل محمد و مَماتی مَماتَ محمد و آل محمد» طنینانداز میشود.
آنچه بر در و دیوار محیط با پرچمهای عزا نقش بسته بود و مداح اهل بیت (ع) مراسم هم به آن اشاره داشت شعر معروف محتشم کاشانی بود که هرساله با آغاز ماه محرم در جهان طنینانداز میشود…
باز این چه شورش است که در خلق عالم است، باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین، بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است
مداح اهل بیت (ع) در اواسط زیارت عاشورا مجلس را به بیتی از مقبل کاشانی زینت داد:
بلندمرتبه شاهی ز صدر زین افتاد؛ اگر غلط نکنم، عرش بر زمین افتاد
قطرات مروارید اشک از دریای عشق عشّاق حسین (ع) بر گونههای خادمان حسین (ع) سرازیر و لرزش شانههای پیر غلامانی که زندگی آنها با نمک که نه بلکه با کیمیای عشق به حسین (ع) آمیخته میشود.
در ادامه حجتالاسلام محمدرضا سرلک، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان میگوید: از بزرگان دینی نقل است که قبل از محرم تأملی کنید که چه چیزی در این ماه وجود دارد و باید از آن به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی ادامه میدهد: یکی از نعمتهای ماه محرم، رزق اشک، رزق حزن و اندوه است، شیعه باید کلامی، رفتاری و گامی با اهل بیت (ع) همراه باشد، در واقع در ایام شادی اهلالبیت فرح بخش و در ایام محرم، حزن و اندوه خود را نشان دهد، فلسفه سیاهپوشی شهر بر این اساس است.
هیئتهای مذهبی، خاکریز فرهنگی در مقابل شبیه خون فرهنگی دشمن
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان تصریح میکند: رزق تبری و تولی از دیگر رزقهایی است که باید در ماه محرم به آن رسید، در این ماه حق و باطل مشخص میشود؛ رزق نصیب شدن شفاعت حسین (ع) و همدلی و همراهی با عزاداران حسین (ع) که مصداق آن هیئتهای مذهبی هستند از جمله رزقهای مهمی است که باید از خداوند متعال در این ماه طلب کرد.
وی با اشاره به اجر عظیم و بیبدیلی که خداوند متعال طبق احادیث قدسی و روایات اهلالبیت برای زائران، گریه کنندگان و عزاداران حسین (ع) قرار داده است، میگوید: بسیاری از افراد در سندیت این احادیث به دلیل خارقالعاده بودن این اجر که در آن ذکر شده شک میکنند اما دلیل این اجر عظیمی که خداوند بر گریهکنندگان بر مصیبت حسین (ع) قرار داده است آن بوده که سیدالشهدا (ع) تمام دارای خود را در راه خداوند داد.
حجتالاسلام سرلک در ادامه اشارهای به شاخصهای هیئتهای مؤثر و کارآمد میکند و ادامه میدهد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب هیئتهای مذهبی خاکریز فرهنگی در مقابل شبیه خون فرهنگی دشمن هستند، در واقع هیئتهای مذهبی، بزرگترین منبع توزیع معنویت در شهر بوده و مکانی است که دشمنان را از از توطئههای خود ناامید میکنند.
سیدرضا اخروی، رئیس شورای هیئتهای مذهبی شهر اصفهان نیز در این مراسم یادآور میشود: در کشورهای جهان و دانشگاههای بزرگ دنیا در قالب حکومتهای کاپیتالیستی و سوسیالیستی، فرمولی اقتصادی وجود دارد که بیان میکند وقتی جامعهای دچار تورم شد، سطح معیشتی مردم و کمکهای خیریهای آنها کاهش مییابد.
وی ادامه میدهد: این فرمول اقتصادی و کلاسیک جهانی در دستگاه اهل بیت (ع) صادق نیست و بهرغم تورم و افزایش آن در کشور ایران، سفره خدمت به دستگاه اهل بیت روز به روز افزایش پیدا میکند و این از برکات خدمت در این دستگاه اهل بیت (ع) است.
رئیس شورای هیئتهای مذهبی شهر اصفهان تصریح میکند: در سال گذشته ۸۰۰ هزار پرس ناهار در روز عید غدیر تهیه و توزیع و علی رغم افزایش تورم در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیون پرس غذا تهیه و توسط مردم توزیع شد که این موضوع مصداقی برای اثبات این ادعا است.
وی میگوید: بر اساس آمارها امسال حقیقتاً بیش از ۴۰ درصد گرامیداشت عید غدیر رشد داشته، از این رو امروز شایسته است از همراهی مدیریت شهری اصفهان بابت هماهنگیها و همراهیها با هیئتهای مذهبی شهر اصفهان سپاسگزاری کنیم.
پایانبخش مراسم آغاز سیاهپوشی شهر، انداختن شال عزای حسین (ع) توسط پیر غلامان دستگاه اباعبدالله الحسین (ع) بر قامت حاضران به رسم تبرک و بوسه کارکنان شهرداری اصفهان بر پرچم ۲۰۰ متری متبرک به نام سیدالشهدا (ع) و قمر بنیهاشم که پس از این مراسم در میدان بزرگمهر به اهتزاز در آمد، بود.
به گزارش ایمنا، در دهه اول محرم شهرداری اصفهان هرروز از ساعت ۶:۳۰ صبح میزبان زائران و عزاداران سیدالشهدا (ع) همراه با قرائت زیارت عاشورا خواهد بود.
گزارش از سیدامیر حسین ابطحی
نظر شما