به گزارش خبرنگار ایمنا، یکی از مشکلاتی که امروزه جوامع با آن دست و پنجه نرم میکند، در دسترس بودن مواد مخدر است که همین بزرگترین دلیل اعتیاد است؛ بنابراین میتوان یکی از راههای پیشگیری از اعتیاد را پاکسازی جامعه از مواد مخدر و بستن مرزها دانست.
ضرورت بهروز شدن اقدامات برای پیشگیری از اعتیاد
سردار ایرج کاکاوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با تاکید بر ضرورت بهروز شدن اقدامات اجتماعی در حوزه پیشگیری از اعتیاد، از مقوله آگاهیبخشی به عنوان یکی از مهمترین محورهای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر نام برد.
وی با تاکید بر نقش اقدامات اجتماعی در پیشگیری از معضل اعتیاد اظهار کرد: امروزه مبارزه با پدیده شوم اعتیاد، به عنوان موضوعی اجتماعی و فرهنگی و در ارتباط با انسان، پدیدهای بسیار پیچیده و دشوار است و ضرورت دارد با رویکرد و نگاه اجتماعی در عرصه مبارزه با اعتیاد، با بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم اجتماعی و فرهنگی همه دستگاههای مسئول و تأثیرگذار در این مسیر، گامهای استوارتری را برداریم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با تاکید بر لزوم به روز شدن اقدامات حوزه اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست در عصر حاضر که دیدگاه آحاد جامعه بهطور دائم دستخوش تغییرات اساسی و در حال به روز شدن است، پلیس نیز باید همگام با مردم، با خلق ایدههای نو و اقدامات خلاق و از سویی بتواند نقش پیشگیریکننده از آسیبهای اجتماعی را به خوبی ایفا کند و پاسخگوی نیازها و مطالبات به روز شهروندان باشد.
وی بهرهمندی از اقدامات پیشگیرانه و همراستا با فعالیتهای مقابلهای را یکی از اولویتهای اصلی حوزه اجتماعی در برخورد با این بلای شوم دانست و ادامه داد: بدون تردید یکی از معضلات و چالشهای اصلی امروز جامعه، گرایش نسل جوان به مصرف مواد مخدر و تحمیل هزینههای بسیار سنگین بر خانوادهها بوده، از این رو شایسته است با اقدامات خداپسندانه و دلسوزانه در قالب برنامههای تأثیرگذار اجتماعی، واقعیتها و لایههای پنهان بلای شوم اعتیاد برای خانوادهها و نسل جوان بازگو شود.
سردار کاکاوند با اشاره به ضرورت حساسسازی سایر نهادها و دستگاههای متولی به منظور همراهی و همکاری با پلیس در عرصههای اجتماعی، پیشگیرانه و مقابلهای بر استفاده حداکثری از ظرفیت نهادها و ارگانهای برون سازمانی از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی، وزارت علوم و وزارت کشور افزود: در حوزه مقابله با مواد مخدر نباید همه بار را بر دوش انتظامی کشور انداخت؛ موفقیت زمانی حاصل میشود که سایر دستگاهها و نهادهای مسئول با همافزایی و تشریک مساعی با مجموعه انتظامی که درک جامع و کاملی در حوزه مبارزه با مواد مخدر دارد، با تمام توان و ظرفیت پای کار آمده و با این مجموعه پرتلاش و ایثارگر همراه و همساز شوند که این یکی از وظایف ردههای اجتماعی است.
وی آگاهیبخشی و اطلاعرسانی را مهمترین محور پیشگیری از اعتیاد دانست و گفت: با توجه به گستردگی دام اعتیاد در جامعه، اهتمام ویژه به موضوع آگاهیبخشی و نیز اطلاعرسانی هدفمند، نسبت به خطرات مواد مخدر در جامعه میتواند گام مؤثری در طرح ارزشمند مهار اعتیاد باشد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از مجموعههای اجتماعی پلیس به عنوان پل ارتباطی با جوامع هدف از جمله نسل جوان و نوجوان به عنوان سرمایههای اجتماعی یاد و خاطرنشان کرد: مجموعه اجتماعی پلیس با ایمان به تأثیرگذاری اقدامات پیشگیرانه به عنوان نیروهایی متخصص، قبل از گرفتار شدن نسل جوان و نوجوان در منجلاب اعتیاد، میتواند در نزدیک کردن اذهان شهروندان جامعه با واقعیتهای تلخ اعتیاد و بهطور کل پیشگیری از گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر نقش کلیدی و تأثیرگذار داشته باشد.
وی ردههای اجتماعی پلیس را حوزههای نرم و قابل انعطاف انتظامی دانست و خاطرنشان کرد: امیدوارم با همافزایی و تشریک مساعی با صاحبنظران و اندیشمندان، شاهد موفقیتهای روزافزون باشیم.
مقابله با مواد مخدر نیازمند بهروزرسانی قوانین کشور است
پیشتر نیز اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: برای مقابله با مواد مخدر، باید هر چهار روش پیشگیری، درمان، مقابله و توانمندسازی بهصورت مستمر پیگیری شود، اما مهمترین چالش بر اساس نظر کارشناسان، ضعف و کاستیهای قانونی و لزوم اصلاح قوانین است.
وی افزود: لازم است قوانین با شرایط روز در حوزه مبارزه، پیشگیری و درمان و توانمندسازی اصلاح شود که البته از پشتوانه کارشناسی نیز برخوردار است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تاکید کرد: یکی از این مشکلات و خلأهای قانونی در حوزه درمان است که دوره درمان را به سه ماه خلاصه و محدود کرده است که با واقعیت و نیاز معتادان همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات قانونی در حوزه برخورد با قاچاقچیان و توزیعکنندگان مواد است. امروز قوانین نمیتوانند بنیانهای مالی قاچاقچیان را ریشهکن کنند و در صورت نبود هدفگیری صحیح بنیان مالی قاچاق نمیتوان به بازدارندگی رسید و بر سر این موضوع اجماعی بینالمللی وجود دارد.
نظر شما