به گزارش خبرنگار ایمنا، مریم مشهدی، متخصص طب سنتی اظهار کرد: زمانی که هوا گرم میشود حرارت معده و گوارش به سطح میآید؛ چرا که بدن میخواهد این حرارت را کاهش دهد. به همین دلیل ضعف هضم شکل میگیرد و افراد دچار اسهال و استفراغ میشوند.
وی درباره ابتلا به اسهال و استفراغ افزود: اسهال و استفراغ بهطور کلی انواع مختلفی دارد و میتوانند دلایل متفاوتی داشته باشند، این مشکلات و بیماریها در صورت مزمن شدن باید با پزشک مطرح شود؛ همچنین به دلیل افزایش سفرها در فصل تابستان، یک سری از اسهالها نیز به دلیل سفرهای افراد صورت میگیرد.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: برای پیشگیری از این اتفاقات در مسافرتها باید نظافت و بهداشت فردی رعایت شود، غذاهای مناسب و بهداشتی مصرف شود و سالاد و سبزی مصرف نشود، در فصل تابستان انسان ضعف در هضم غذا نیز دارد؛ به دنبال این مسئله ممکن است غذای خورده شده مشکلی نداشته باشد، اما مکانیزم دفاعی بدن، آن را به صورت اسهال دفع میکند.
وی درباره راهکارهای درمانی برای اسهال و استفراغ ادامه داد: اگر ما نشانههای قرمزی را در خود و دیگران ببینیم باید به پزشک مراجعه کنیم، به عنوان مثال اگر کودک یا بزرگسالی به هیچ عنوان تحمل خوردن خوراکی را نداشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند. در کودکان این نشانهها با خشک شدن چشم و دهان به نمایش درمیآیند؛ همچنین افت فشار و تغییر فشارخون از نشانههای دیگر هستند.
مشهدی گفت: در مواردی که بدن با بحرانی مواجه میشود، بهتر است افراد زیاد غذا نخورند؛ در نتیجه بهتر است مادران فرزندان خود که به تازگی دچار اسهال و استفراغ شده بودند را مجبور به غذا خوردن نکنند، در آن زمان بدن کودک پس از یک هفته مبارزه با ویروس به حالت عادی برمیگردد.
وی اضافه کرد: بهتر است افراد آب دفع شده از بدن را جبران کنند، برای این کار آب سیب و گلاب میتواند حالت تهوع را بهبود میبخشد، رب انار و رب سیب نیز موارد دیگری هستند که این شرایط را بهبود میبخشد.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: برای آن که حالت تهوع برطرف شود این موارد باید پس از غذا مصرف شوند، اما اگر افراد میخواهند جلوی اسهال را بگیرند بهتر است که پیش از غذا آنها را مصرف کنند؛ ماست نیز به دلیل پروبیوتیک بودن میتواند به بهبود حال کمک کند.
در گرما سیستم تنظیمکننده دمای بدن از کار میافتد
روز گذشته نیز عباس عابدی، مدیر روابطعمومی اورژانس و فوریتهای پزشکی اصفهان علائم گرمازدگی، راهکارهای پیشگیری و درمان آن را تشریح و اظهار کرد: گرمازدگی، موقعیتی حاد و تهدیدکننده در زندگی است، در این حالت سیستم تنظیمکننده دمای بدن از کار میافتد و منجر به بروز آسیب در اندامها میشود.
وی افزود: پوست خشک و داغ، نداشتن تعریق، کبود یا رنگپریده شدن پوست پس از قرمزی، تنفس کوتاه و سریع، نبض سریع و ضعیف، افزایش دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد، سردرد، گرفتگی عضلات و گشادی مردمک چشم، از علائم گرمازدگی بهشمار میرود.
مدیر روابطعمومی اورژانس و فوریتهای پزشکی اصفهان تصریح کرد: همچنین سخن گفتن بیربط، گیجی، پرخاشگری، آشفتگی و هیجان، توهم، بیحالی، بیحسی و تشنج، از سایر علائم مرتبط با گرمازدگی هستند.
وی ادامه داد: درمان عوارض مرتبط با گرمازدگی بسته به شدت آن متفاوت است، اما اولین اقدام، کاهش هرچه سریعتر دمای بدن فرد بهشمار میرود که به این منظور ابتدا باید کم کردن لباس و پوشش فرد و استفاده از آب سرد برای خنک کردن صورت و بدن وی را در دستور کار قرار دهید و سپس فرد را به مکان خنک منتقل کنید.
عابدی گفت: سپس پاهای فرد گرمازده را در محلی بالاتر نسبت به بدن وی قرار دهید تا جریان خون بیشتر به طرف سر او رود. اگر فرد گرمازده به هوش است او را تشویق کنید تا کمکم آب یا یک نوشیدنی خنک بنوشد، اما در صورتی که شخص بیهوش بود این اقدام را انجام ندهید و بلافاصله با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش نسبی دما و ماندگاری توده هوای گرم تابستانه تا هفته آینده، پیشگیری از گرمازدگی مورد تاکید است و به همین منظور از بیرون رفتن در ساعات اوج گرما پرهیز و از پوششهای مناسب مانند کلاه و عینک استفاده کنید. آب بیشتری بنوشید و همیشه بطری آب و مقداری قند یا نمک به همراه داشته باشید. از مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنید، لباس نخی و رنگ روشن بپوشید و از پوشیدن لباس با الیاف پلاستیکی یا رنگ تیره پرهیز کنید.
نظر شما