به گزارش خبرنگار ایمنا، امید رضاییفر امروز _چهارشنبه بیست و یکم تیرماه_ در مراسم راهاندازی پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان، اظهار کرد: مراکز پردیس نوآوری و فناوری به عنوان نخستین حلقههای اتصال به مجموعههای دانشی جامعه، صنعت و رشد فناوری است.
وی افزود: زیرساخت اجتماعی صنعتی شهرستان گلپایگان میتواند فرصت متفاوتی را برای علاقمندان به این رشته به وجود آورد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و فناوری ادامه داد: گلپایگان در استان اصفهان قرار دارد که دارای بزرگترین پارک علم و فناوری و یکی از موفقترین نمونههای عناصر زیستبوم کشور است. سال گذشته در وزارت علوم و فناوری بزرگترین زیر ساخت و شبکه زیستبوم فناوری کشور ایجاد شد تا بتوانیم راهبرد جدیدی داشته باشیم.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد زیرساختهای فناوری و نوآوری کشور در پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری و کارآفرینی است که تحت مدیریت مجموعه دانشگاهی قرار دارند.
رضاییفر ادامه داد: وظیفه مرکز پردیس و نوآوری گلپایگان با توجه رویکردی که دارد، اتصال بین دانشگاه و صنعت است تا برای جمعیت دانشگاهی و اساتید منطقه فرصت فعالیت دانشبنیان فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است پردیس نوآوری و فناوری به اتاق فکر تبدیل شود تا از سرمایههای منطقه به خوبی استفاده شود، گفت: در قانون جدید جهش دانشبنیان مسئولان استان فرصت دارند که ظرفیتهای بلااستفاده را در اختیار این زیست بوم قرار دهند تا سرمایههای کشور هدر نرود. قانون جهش تولید این فرصت را میدهد که اعتبار مالیاتی به ساختار تحقیق و توسعه تخصیص یابد زیرا این مهم فرصت خوبی است که ظرفیتهای دانش بنیان افزایش پیدا کند، از استانداریها و معاونت علمی انتظار توزیع عادلانه فضاهای علمی هستیم.
بخش خصوصی به کمک رونق اقتصاد دانش بنیان بشتابد
امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار کرد: گلپایگان دومین شهرستان استان است که در آن پردیس نوآوری و فناوری زیر نظر شهرک علمی تحقیقاتی استان راهاندازی شد.
وی افزود: در راستای توسعه منطقهای، به زیستبوم فناوری نیاز است، کشور ما به سمت توسعه زیستبوم فناوری در حرکت است، زیرا این امر مهم پیشگام در رشد اقتصادی و رکن اساسی اقتصاد دانش بنیان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان تصریح کرد: اگر اقتصاد دانشبنیان را به عنوان سیاست کلان قرار دهیم باید شروع آن همین پارکهای علمی فناوری باشد و نوآوریها را به سمت تجاریسازی سوق دهیم.
وی افزود: در زمینه کارایی نوآوری در دنیا رتبه ۱۱ داریم، اما در بحث پیچیدگی بازار و نوآوری در دنیا رتبه ۱۰۶ داریم، لذا باید بررسی شود که مشکل کجا است.
نقش با بیان اینکه اتصال صنعت به فناوری و نوآوری مهم است، گفت: گلپایگان، با توجه به وجود صنعت خودروسازی و صنعت کشاورزی و مراکز دانشگاهی و سرمایههای انسانی توانمند، ظرفیت اتصال به فناوری و نوآوری دارد.
وی افزود: نرخ بیکاری در کشور تک رقمی شد و به ۸.۲ درصد رسید، اما نرخ بیکاری در فارغالتحصیلان بالاتر از ۲۸ درصد است و به این نتیجه میرسیم که باید به سمت راهاندازی مراکز پردیس نوآوری و فناوری حرکت کنیم. دولت تنها نقش تسهیلگری و حمایتی میتواند داشته باشد، لذا بخش خصوصی باید وارد میدان شود تا شاهد رونق اقتصادی در بخش اقتصاد دانشبنیان باشیم.
راهاندازی پردیس نوآوری در گلپایگان فراز و نشیبهای زیادی داشت
محمدرضا عسگریان، فرماندار گلپایگان اظهار کرد: راهاندازی پردیس نوآوری گلپایگان یکی از مطالبات شهروندان بود که با پیگیری اعضای شورای تأمین و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی و با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی استان امروز به سرانجام رسید.
وی افزود: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و با توجه به پتانسیلهای موجود شهرستان در حوزه کشاورزی، صنعت، خدمات میطلبید مجموعه پردیس نوآوری ایجاد شود.
فرماندار گلپایگان ادامه داد: در راستای راهاندازی پردیس نوآوری در گلپایگان فراز و نشیبهای زیادی از جمله مجوز و جانمایی آن وجود داشت که در سفر استاندار اصفهان به گلپایگان مشکلات مطرح و نبود جانمایی برطرف شد.
گلپایگان ظرفیت خوبی برای ایجاد کسب و کارهای دانشبنیان و فناوری دارد
سید مسعود خاتمی، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در راستای راهاندازی پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان شورای راهبری تشکیل دادیم تا پشتوانه محکمی داشته باشد.
وی افزود: گلپایگان ظرفیت خوبی برای ایجاد کسب و کارهای دانشبنیان و فناوری دارد و امید میرود این مرکز قطب غرب استان شود تا فارغالتحصیلان جذب این مجموعه شوند، بدون اینکه بار مالی برای دولت داشته باشد.
به گزارش ایمنا، پردیس نوآوری و فناوری گلپایگان در زمینی به مساحت دو هکتار برای توسعه فناوری و تکمیل زنجیره ارزش فناوری و اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در کسبوکارهای فناوری و خلاق راهاندازی شد.
نظر شما