برگزاری همایش «گویش‌ها، مبنایی بر نگرش تاریخ نوین به شهرستان‌های استان اصفهان»

رئیس پژوهش مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل شهرداری اصفهان از برگزاری همایش «گویش‌ها، مبنایی بر نگرش تاریخ نوین به شهرستان‌های استان اصفهان» خبر داد.

لاله دادآفرین در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا زبان را یکی از ارکان اصلی هویت یک ساختار اجتماعی دانست و اظهار کرد: زبان فارسی از ارکان اصلی هویت گستره فرهنگی ایران است و آلبومی از میراثی کهنی در قالب گویش‌ها و لهجه‌های مختلف زیرمجموعه این زبان وجود دارد که از گنجینه‌های ارزشمند زبان فارسی است.

وی افزود: به عبارتی، اگر زبان را درختی بزرگ تصور کنیم، گویش‌ها و لهجه‌های مختلف ریشه‌های این درخت هستند که هرکدام از آن‌ها، روایت تاریخی خود را دارند و احساسات و عواطف تاریخ در آن نهفته است.

رئیس پژوهش مرکز اصفهان‌شناسی شهرداری اصفهان گفت: جریان جهانی‌شدن و گسترش استفاده از فضای مجازی و رسانه‌ها در دوران نوین، موجب شده است که نوعی تک‌خوانش از زبان داشته باشیم، درحالی‌که در گذشته گونه‌گویی و تکثر را از طریق گویش‌ها و لهجه‌های مختلف در پهنه زبان فارسی داشتیم.

برگزاری همایش «گویش‌ها، مبنایی بر نگرش تاریخ نوین به شهرستان‌های استان اصفهان»

وی اضافه کرد: در گستره فرهنگی اصفهان و در کنار منطقه سمنان، بزرگ‌ترین زمینه فرهنگی رویش گویش و لهجه‌ها وجود دارد، به‌طوری‌که ۴۰۰ گویش و لهجه ثبت شده است که به دلیل سهل‌انگاری رو به خاموشی و زوال می‌رود.

دادآفرین با اشاره به اینکه مرکز اصفهان‌شناسی بر کار کردن در زمینه تقویت لهجه و گویش‌های این منطقه اهتمام دارد، افزود: از زوایای مختلفی مانند مردم‌شناسی، زبان‌شناسی تاریخی و پدیدارشناسی می‌توان روی لهجه‌ها و گویش‌ها کار کرد.

وی گفت: تاکنون پنج نشست با نگاه زبان‌شناسی تاریخی در مرکز اصفهان شناسی برگزار شده است و این بار هم همایشی با زاویه دید اهمیت گویش‌های گستره فرهنگی اصفهان، به‌عنوان مستندی برای مطالعات تاریخی که کمتر مورد توجه بوده است، روز چهارشنبه با سخنرانی استاد قاسمی برگزار خواهد شد.

رئیس پژوهش مرکز اصفهان‌شناسی شهرداری اصفهان اضافه کرد: امید است برگزاری این نشست‌ها موجب شود پژوهشگران با نگاهی نو به لهجه‌ها و گویش‌ها بپردازند و این انگیزه ایجاد شود که لهجه‌های استان اصفهان حفظ شود و گویش‌گران به گویش خود افتخار کنند و برای حفظ آن بکوشند.

وی افزود: این نشست با یاد خسرو احتشامی‌هونه‌گانی، از شاعران و مفاخران استان اصفهان فردا _چهارشنبه بیست‌ویکم تیرماه_ ساعت ۱۷ در مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل شهرداری اصفهان برگزار مخواهد شد.

به گزارش ایمنا، خسرو احتشامی سراینده ۶۸ غزل فاخر به لهجه اصفهانی است که این اشعار در کتاب «بارون و بارفتن» با مشارکت شهرداری اصفهان چاپ شده است.

قاسمی دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان‌شناسی تاریخی است که به‌واسطه فعالیت‌های خود در حوزه گردشگری، مدت زیادی در زمینه موضوع حفظ گویش‌ها و لهجه‌ها فعالیت کرده است.

کد خبر 672722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.