به گزارش خبرنگار ایمنا، علی قاسمزاده که از حدود دو سال پیش کلیددار شهر اصفهان شد، شعار دوره ششم مدیریت شهری را «اصفهان من، شهر زندگی» اعلام کرد و تاکید داشت که هر کسی زیر آسمان و روی زمین شهر زندگی میکند برای ما قابل احترام است و هر انسانی فارغ از تعلقات فکری، ذهنی یا رفتاری، حقوقی دارد که در شهر شایسته زندگی باید مورد احترام قرار گیرد؛ بر این اساس رویکرد زدودن محرومیت از چهره بعضی مناطق شهر اصفهان با توسعه عمرانی و توجه به زیرساختهای فرهنگی و تفریحی در دستور کار قرار گرفت و اقدامات قابل توجهی انجام شد.
نمونه بارز این اقدامات که بهتازگی انجام شد، راهاندازی نخستین بازیکده تخصصی کودکونوجوان شهر اصفهان در حصه شمالی بود که در پی درخواست شهروندان منطقه ۱۴ و قول مساعد شهردار اصفهان در قالب هفدهمین برنامه «به احترام مردم اصفهان» در منطقهای که بیشترین بافت فرسوده شهر، کمترین میزان فضای سبز و تفرجگاهی را دارد، افتتاح شد تا اصفهان گام بلندتری به سوی «شهر زندگی» بردارد.
این بازیکده دارای آلاچیق، زمین بازی ترافیکی، زمین ورزشی و بازیهای هیجانی و خلاق است که با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان ایجاد شد که در این راستا با توجه به اهمیت این اقدام بزرگ، نظر دو فعال فراهنگی و اجتماعی را جویا شدیم.
توجه مدیریت شهری اصفهان به مناطق کمبرخوردار گامی برای تحقق آرمانشهر اسلامی است
حجتالاسلام روحالله فیاض، امام جمعه شمال شهر اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره اهمیت و ضرورت احداث مراکز تفریحی در مناطق کمبرخوردار شهرها اظهار کرد: در جامعه اسلامی، موضوع عدالت در توزیع خدمات اجتماعی، باید یکی از اولویتهای جدی باشد.
وی افزود: اگر عدالت در توزیع خدمات بهعنوان یک اصل مهم برای تمام سازمانها و نهادهای خدمترسان در نظر گرفته شود، اختلاف طبقاتی در توزیع خدمات نخواهیم داشت.
امام جمعه شمال شهر اصفهان خاطرنشان کرد: عدالت در توزیع خدمات کمتر مورد توجه قرار گرفته است، لذا اگر بخواهیم از نگاه مردم به شهر نگاه کنیم، نقاط برخوردار و کمبرخوردار مطرح میشود که همین کمبرخورداری حاصل نوع نگاهها در طول زمان بوده و راهحل این است که نگاه عدالتمحور را در توزیع خدمات داشته باشیم، موازنه تغییر کند و کمکم مناطق کمبرخوردار، مورد توجه ویژه قرار گیرد و خدمات متناسب با آن محل ارائه شود.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر شهرداری توجه ویژهای به مناطق کمبرخوردار شهر داشته است که خروجی آن نگاه عدالتمحور مدیریت شهری به این مناطق و انجام اقداماتی همچون ایجاد بازیکده تخصصی کودک و نوجوان در محله حصه اصفهان بوده است.
حجتالاسلام فیاض افزود: گاهی یک خدمت اجتماعی یا امکاناتی را برای مردم مناطق کمبرخوردار فراهم میکنیم که اقدامی بسیار مهم و باارزش برای رفع مشکلات و دغدغههای مردم است اما آنچه از خدمت مهمتر است، احساس ساکنان آن مناطق است.
وی تصریح کرد: بارها تاکید کردهام که «احساس بیعدالتی» از خودِ بیعدالتی برای ساکنان مناطق کمبرخوردار سختتر است، بهعنوان مثال کسانی که در نقاطی همچون شهرک ولیعصر (عج)، محله امیر عرب ملکشهر، جویآباد، حصه، زینبیه و سایر نقاط کمبرخوردار ساکن هستند، احساس بیعدالتی میکنند و از کمبود سرانههای مختلف فرهنگی، خدماتی، ورزشی و تفریحی در محل سکونت خود رنج میبرند که این موضوع ضربه روحی به آنها وارد میکند.
اگر قرار باشد شهر را فقط شهرداری اداره کند، وجود سایر دستگاهها معنایی نخواهد داشت، لذا هر کدام از این دستگاهها وظایفی دارند و باید سهم خود را برای توجه به مناطق کمبرخوردار داشته باشند.
امام جمعه شمال شهر اصفهان تاکید کرد: ارائه خدمات در مناطق کمبرخوردار، علاوه بر ارتقای سرانهها، احساس بیعدالتی را تعدیل میکند که معتقدم این احساس از ارائه خدمت ارزشمندتر است.
وی با اشاره به نقش سایر دستگاههای متولی در محرومیتزدایی از چهره مناطق کمبرخوردار در اصفهان و سایر کلانشهرها تصریح کرد: بهطور مسلم شهر را فقط شهرداری اداره نمیکند، بلکه از جهات مختلف، سایر ارگانها نیز متولی ارائه خدمات متنوع هستند؛ اگر قرار باشد شهر را فقط شهرداری اداره کند، وجود سایر دستگاهها معنایی نخواهد داشت، لذا هر کدام از این دستگاهها وظایفی دارند و باید سهم خود را برای توجه به مناطق کمبرخوردار داشته باشند.
حجتالاسلام فیاض با بیان اینکه زمانی خدمات عادلانه توزیع میشود که تمام نهادها، دستگاهها و بخشهای خصوصی و دولتی این موضوع را مورد توجه قرار دهند تا پازل خدمترسانی تکمیل میشود، ادامه داد: اقدامات وقتی تأثیر بنیادین دارد که تمام ارگانها کنار شهرداری قرار گیرند تا شاهد بروز اتفاقات اساسی باشیم.
وی اقدام شهرداری در راستای احداث بازیکده تخصصی کودکان حصه را بسیار ارزنده و قابل توجه دانست و گفت: از نوع نگاه و توجه ویژه مدیریت شهری اصفهان به مناطق کمبرخوردار قدردانی میکنم و امیدوارم این موضوع الگویی برای سایر نهادها و ارگانها باشد تا به آرمانشهر اسلامی که در آن پایینشهر و بالایشهر از نظر خدمات یکسان است، برسیم.
با احداث بازیکده، کودکان حصه از کارتنخوابها فاصله گرفتند / زیرساختهای آموزشی همچنان ضعیف است
سیدامیر هاشمینژاد، دبیر مجمع مطالبهگران استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اقدامات انجام شده توسط شهرداری اصفهان در محله حصه اظهار کرد: زمینی که در حال حاضر تبدیل به بازیکده شده است، متعلق به خیریهای بود که قصد داشت این مکان را به بیمارستان تبدیل کند اما موفق نشد، پس از آن به یک ارگان نظامی واگذار شد تا زمین تبدیل به سالن ورزشی شود که این اتفاق نیز نیفتاد تا اینکه شهرداری با چالشهای فراوان این زمین را در اختیار گرفت و تبدیل به زمین بازی کرد.
دبیر مجمع مطالبهگران استان اصفهان با اشاره به اینکه ایجاد نخستین بازیکده تخصصی کودک و نوجوان شهر اصفهان در محله حصه موجب شد کودکان این محله از دل کارتن خوابها فاصله بگیرند و محل خوبی برای بازی آنها باشد، تصریح کرد: بهطور کلی با جلساتی که توسط شهرداری برگزار شد و استفاده از نظر اهالی و افراد دغدغهمند، اقدام بسیار خوبی در این محله انجام گرفت.
زیرساختهای آموزشی محله حصه برای اهداف ۱۰ ساله فرهنگی این محل ضعیف است و جوابگوی جمعیت زیاد کودکان کار، آسیبدیده و بازمانده از تحصیل این محدوده نیست.
وی با بیان اینکه مشکل اساسی محله حصه در حال حاضر زیرساختهای آموزشی است، گفت: در این پارک نوعی آموزش و مسائل فرهنگی شکل میگیرد، هرچند نمیتوان منکر زحمات معلمان شد، اما زیرساختهای آموزشی محله حصه برای اهداف ۱۰ ساله فرهنگی این محل ضعیف است و جوابگوی جمعیت زیاد کودکان کار، آسیبدیده و بازمانده از تحصیل این محدوده نیست، لذا این زیرساختها باید ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه در تمام ادوار مدیریت شهری فقط دعوا بر سر شهرداری بوده است، گفت: مطالبه باید از سایر ارگانها نیز صورت گیرد، در بسیاری از موارد ارگانهایی مانند آموزش و پرورش یا بهزیستی مقصران اصلی هستند، اما بیشتر مواقع، شهرداری در پیگیری امور نسبت به سایر ارگانها پیشتاز بوده است.
گزارش از: راضیه کشاورز
نظر شما