به گزارش خبرنگار ایمنا، مسکن شهری یکی از مهمترین شاخصهای توسعه شهرها محسوب میشود. امروزه با افزایش روند مهاجرت از سمت شهرهای میانی به شهرهای بزرگ و از سمت روستاها و روستاشهرها به شهرهای کوچک و تازهتأسیس، نبود یا کمبود مسکن یا افزایش قیمت آن بیشتر از گذشته نمودار شده است.
مسکن از نیازهای امروز خانوارهای شهری و روستایی بوده و لازم است دولت در راستای اعمال سیاستهای قانون جوانی جمعیت فراهم کردن زیرساختها برای ساخت مسکن را در اولویت خود قرار دهد. این نیاز مبرم شهرها و حتی روستاها موجب شد تا دولت سیزدهم اولویت خود را بر اجرای طرح نهضت ملی مسکن بگذارد. واگذاری و الحاق زمین از ابتدای کار دولت سیزدهم آغاز و ساخت مسکن در بعضی مناطق شروع شده است.
رئیسجمهور= ساخت مسکن را در اولویتهای کاری خود قرار داده و تاکید کرده است که تأمین زمین برای ساخت حداقل یک میلیون مسکن در محدوده شهرها و روستاها باید با فوریت و بدون تأخیر در تمام استانهای کشور در اولویت قرار گیرد. استان اصفهان طی دهههای اخیر در صدر استانهای مهاجرپذیر ایران بوده و ضرورت اجرای این طرح به ویژه در سطح شهرستانهای استان اصفهان احساس میشود.
بسیاری از مراکز شهرستانهای استان اصفهان امروزه با نبود مسکن مواجه هستند. الحاق زمین و روند ساخت مسکن ملی در شهرها و روستاهای استان اصفهان آغاز شده است. مهران زینلیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان چندی پیش خاطرنشان کرد که حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی اطراف ۲۷ شهر استان به منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن به محدوده شهرها الحاق شده است، به گفته علیرضا قاریقرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان نیز از مجموع متقاضیان حائز شرایط بیش از ۵۲ هزار متقاضی، افتتاح حساب داشتهاند و پروژهها به بیش از ۲۹ هزار نفر از متقاضیان اختصاص پیدا کرده است.
الحاق ۵.۵ هکتار زمین به شهر بویین میاندشت برای اجرای طرح ملی مسکن
رضاعلی معصومی، فرماندار بوئینمیاندشت درباره وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان، اظهار میکند: در شهرستان بویین میاندشت طرح مسکن مهر که دستاورد دولت نهم و دهم بود به دلیل مشکلات مختلف از جمله نبود زمین اجرایی نشد.
وی با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن سال ۱۴۰۱ در شهرستان آغاز شد، میافزاید: با حمایت شورای اسلامی شهر بویین میاندشت و اعتراض کشاورزان، راه و شهرسازی از بخشی از زمینهایی که روی آن سند داشت کنارگیری کرد و موجب شد تا طرح نهضت ملی مسکن که دستاورد دولت سیزدهم است در این شهرستان نیز اجرا شود.
فرماندار بویین میاندشت خاطرنشان میکند: تاکنون در فاز نخست، ۹۰ پلاک زمین دو واحده تحویل ۱۸۰ نفر متقاضی شده و در حال حاضر اسکلتگذاری ساختمان انجام شده است.
معصومی تاکید میکند: با توجه به درخواست متقاضیان جدید برای ثبت نام در طرح مسکن ملی، ۵.۵ هکتار زمین به شهر بویین میاندشت الحاق شده است و در فرایند نقشه برداری و تفکیک قرار دارد که با تحویل زمین به این متقاضیان فاز دوم طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان اجرایی میشود.
وی افزود: از اقدامات دیگر در حوزه مسکن، زمینهایی بود که در محدوده شهری قرار داشت و سالها نسبت به این پلاکها اقدامی نشده بود، لذا پلاکهایی که در محدوده شهر با کاربری نامعلوم قرار داشت با پیگیری شهرداری و طرح در کمیسیون ماده پنج تغییر کاربری داده شد تا در ساخت مسکن استفاده شود.
تأمین سرانههای خدماتی در اجرای طرح مسکن ملی انجام شده است
عباسعلی علیخاصی، فرماندار خوانسار نیز با اشاره به وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان، میگوید: یکی از نیازهای اصلی مردم دریافت تسهیلات ساخت مسکن است، در این خصوص مراجعات زیادی داریم و امید میرود منابع بانکها در این حوزه افزایش پیدا کند.
وی تصریح میکند: ۱۲۰۰ نفر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان خوانسار واجد شرایط هستند که اقدامات لازم انجام و جلسات متعددی برگزار شده است. مصوبه تغییر کاربری منطقه مورد نظر برای اجرای طرح، اخذ شده است و به زودی زمین به این افراد برای ساخت مسکن واگذار خواهد شد.
فرماندار خوانسار ادامه میدهد: تأخیر ما در این بخش به خاطر این بود که نمیخواستیم مردم با مشکلات ۱۲ ساله مسکن مهر مواجه شوند و به دنبال آن بودیم تا بهترین اتفاق برای متقاضیان رقم بخورد، از اینرو به هر دو نفر متقاضی یک پلاک ۱۸۰ متری واگذار میشود.
علیخاصی اضافه میکند: در اجرای طرح مسکن ملی پیشبینیها برای تأمین سرانههای خدماتی انجام شده است تا شهروندان همچون مسکن مهر با مشکل مواجه نشوند، در اجرای فاز نخست طرح نهضت ملی مسکن حدود ۲۰ هکتار زمین به محدوده شهر خوانسار الحاق شد.
آپارتمانسازی را در اجرای طرح ملی مسکن نخواهیم داشت
سیدمحمدهادی احمدیطبا، فرماندار اردستان خاطرنشان میکند: ۳۰ هکتار زمین به روستاهای شهرستان اردستان به منظور اجرای طرح ملی اقدام مسکن انجام شده و اولویت تخصیص زمین، طرح ملی مسکن جوانان اردستان است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۹ هکتار زمین به شهرهای شهرستان اردستان و ۳۰ هکتار زمین به روستاها الحاق شده است، تصریح میکند: روستای تلکآباد، بزرگترین روستای شهرستان اردستان است که حدود ۲۰ سال بود امکان الحاق یک متر زمین به این روستا با توجه به کویری بودن اردستان و منطقه ممنوعه منابع طبیعی، وجود نداشت.
فرماندار اردستان تاکید میکند: ساکنان روستا مجبور به تغییر کاربری غیرقانونی زمینهای کشاورزی خود برای ساخت مسکن بودند، با پیگیریهایی که انجام دادیم هفت هکتار زمین به روستای تلکآباد الحاق شد تا در اختیار جوانان برای ساخت مسکن تکواحدی قرار گیرد.
فرماندار اردستان میگوید: ساخت واحدهای مسکونی در اردستان به صورت تکواحدی (۲۰۰ متری) بر اساس سازههای جدید انجام میشود، به عنوان نماینده دولت در اردستان اجازه آپارتمانسازی را نخواهم داد. سال گذشته بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن، آپارتمانسازی را آغاز کرده بود که با آغاز فعالیت من در شهرستان، متوقف شد.
۱۷ هکتار به شهر نائین الحاق شده است
در همین پیوند محمد کریمی، فرماندار نائین با اشاره به حوزه نهضت ملی مسکن و پیشرفت این طرح در شهرستان نائین، اظهار میکند: حدود ۲۵ درصد مردم در شهرستان نائین مسکن ندارند که غصه بزرگی است، با روی کار آمدن دولت انقلابی سیزدهم، یکی از شعارها و دغدغههای اصلی دولت، بحث مسکن بود که از همان ابتدای ورود دولت، این مهم پیگیری شد.
وی ادامه میدهد: در شهرستان نائین در مرحله نخست، ۱۵ هکتار به شهر نائین الحاق شد، دو هکتار نیز به مسکن مهر الحاق شده بود و در مجموع ۱۷ هکتار به شهر نائین الحاق شده است.
فرماندار شهرستان نائین با اشاره به جلسه کمیسیون ماده پنج استانداری اصفهان، خاطرنشان میکند: حدود ۷۰۰ واحد مسکونی در این ۱۷ هکتار در کمیسیون ماده پنج استانداری اصفهان به صورت ویلایی دو طبقه برای شهر نائین مصوب شد.
کریمی اضافه میکند: این واحدهای ویلایی یک طبقه همکف و یک طبقه فوقانی است و امیدواریم با مصوبه کمیسیون ماده پنج و تفاهمنامههای انجام شده، برنامهریزی واگذاری به مردم انجام شود.
باید به سمتی برویم که هر جوان به محض ازدواج دغدغه زمین نداشته باشد
مهدی علمی، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان نائین نیز در حاشیه سفر رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شهرستان نائین و آغاز عملیات اجرایی آمادهسازی ۸۰۰ واحد مسکونی ویلایی طرح نهضت ملی مسکن در شهر نائین تاکید میکند: با پیگیریهای مسئولان شهرستان نائین برای افزایش کیفیت زندگی و رضایت خاطر شهروندان، طرح تفکیکی ۱۵ هکتاری نهضت ملی مسکن در شهر نائین بهصورت دو طبقه ویلایی تصویب شد.
وی با بیان اینکه خبرهای خوبی برای دیگر متقاضیان طرح نهضت ملی و شهروندان در آینده نزدیک خواهیم داشت، اضافه میکند: برای حل بعضی مشکلات در اراضی داخل محدوده شهر نائین پیگیر هستیم تا به سمتی برویم که هر جوان به محض ازدواج دغدغه زمین نداشته باشد و با دریافت درخواست این جوان بتوانیم زمین مورد نظر را تأمین کنیم.
کمبود منابع آبی مشکل جدی اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان مبارکه است
شهرستان مبارکه از شهرستانهای مهاجرپذیر استان اصفهان است که نیاز به مسکن ملی در آن بیشتر از هر زمان دیگر احساس میشود. حسین صفری، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مبارکه در این خصوص میگوید: ۱۰ هکتار زمین برای احداث طرح نهضت ملی مسکن به شهر کرکوند الحاق شد که در حال حاضر در مرحله پلاکبندی و آمادهسازی قرار دارد و مذاکراتی با شهرداری کرکوند برای انجام این اقدامات انجام شده است.
وی خاطرنشان میکند: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان، کلنگ ساخت ۴۰۰ پلاک جنب ۳۶ واحدی بهزیستی دیزیچه نیز به زمین زده شده اما با مشکل کمبود آب مواجه است.
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مبارکه اضافه میکند: سال گذشته هزینه احداث مخزن آب در این محل حدود ۱۲ میلیارد تومان اعلام شد که هنوز در مرحله تعیین تکلیف قرار دارد.
صفری تصریح میکند: زمین دولتی در شهر دهسرخ وجود ندارد، در شهر طالخونچه نیز مقرر شده بود که ۲۰ هکتار زمین از محله خاراب را به شهر الحاق کنیم که جهاد کشاورزی در کمیته تداخلات استان اعلام مستثنیات کرده و زمین غیر ملی است که نیاز به بررسی مجدد مستندات در این زمینه وجود دارد.
وی میگوید: متقاضیان پالایش نشده در شهرستان حدود دو هزار و ۴۰۰ نفر هستند که افرادی که فرم جیم آنها قرمز است از این فرآیند حذف خواهند شد؛ لذا بیشتر این متقاضیان باید برای خانهدار شدن به شهر جدید مجلسی مراجعه کنند.
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مبارکه درباره آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن این شهرستان، اظهار میکند: بررسی شرایط بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ متقاضی از لحاظ سابقه واگذاری دولتی (از سامانه جامع املاک و مستغلات)، استعلام سابقه مالکیت از اداره ثبت اسناد و املاک و استعلام تسهیلات بانک مسکن انجام شده است.
کمبود اراضی دولتی در نزدیکی محدوده مصوب خدماتی روستاها
محمدجواد صفا، فرماندار فریدونشهر درباره پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان خاطرنشان میکند: در مرحله نخست پنج هکتار زمین و در مرحله دوم ۹.۵ هکتار زمین به محدوده فریدونشهر الحاق شد که مرحله نخست آن وارد فاز اجرایی شده و مرحله دوم در حال طراحی نقشههای تفکیکی است.
وی با بیان اینکه جمعیت فریدونشهر حدود ۱۵ هزار نفر است و بیشترین متقاضیان طرح نهضت ملی در سطح شهرستان شهروندان فریدونشهر هستند، تصریح میکند: تاکنون از دو هزار نفر در سایت مربوطه ثبتنام کردهاند، حدود ۶۵۰ نفر واجد شرایط دریافت زمین تعیین شدهاند که پس از طی مراحل قانونی، فرایند تحویل زمین به آنها در حال پیگیری است.
فرماندار فریدونشهر با اشاره به واگذاری زمین برای رونق ساختوساز مسکن و حل مشکل جوانان شهر برفانبار خاطرنشان کرد: زمینهای شهرک معروف به زاگرس در حال بازطراحی به شکل زمینهای ویلایی ۲۰۰، ۲۵۰ و ۳۰۰ متری با طراحی نوین است و بهزودی شرایط واگذاری آن اطلاعرسانی خواهد شد.
صفا کمبود اراضی دولتی در نزدیکی محدوده مصوب خدماتی روستاها را مهمترین معضل و مانع محقق شدن سیاستهای طرح نهضت ملی مسکن در روستاهای شهرستان فریدونشهر میداند و میگوید: میتوان با بالا بردن تراکم مجاز در روستاها و افزایش ذخایر مسکونی از مستثنیات اشخاص و دریافت زمین در ازای تفکیک این اراضی تا حدی این مشکل را رفع کرد.
الحاق ۷۰ هکتار از اراضی دولتی به محدوده زرینشهر
در همین رابطه حسین اسماعیلیاحمدی، شهردار زرینشهر تصریح میکند: طی مدت گذشته سه نقطه از اراضی شهر برای اجرای طرح جهش تولید مسکن جانمایی و معرفی شد که دو نقطه از آن واقع در شمال دانشگاه پیامنور جنب مصلی بزرگ حضرت ولی عصر در مرحله نخست تأیید و نهایی شد، اما با توجه به اینکه این نقاط پاسخگوی ساخت مسکن برای ۴۸۰۰ متقاضی نبود، پیگیریها برای الحاق ۷۰ هکتار از اراضی مجاور پارک کوهستان در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به تلاشهای جهادی شورای اسلامی زرینشهر برای الحاق ۷۰ هکتار از اراضی مجاور پارک کوهستان به محدوده شهر، تاکید میکند: در بیست و دومین نشست کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین محیط زیست که با حضور استاندار اصفهان، فرماندار شهرستان لنجان، شهردار و رئیس شورای اسلامی زرینشهر و مسئولان سازمانهای مختلف در استانداری برگزار شد، مدیریت شهری با جلب نظر مسئولان استان موفق به گذراندن هفتخوان دریافت مجوزهای مختلف برای اجرای این طرح و جانمایی زمین مورد نیاز آن شد.
شهردار زرینشهر اضافه میکند: الحاق ۷۰ هکتار از اراضی دولتی به محدوده شهر همزمان با هفته نکوداشت زرینشهر در بیستودومین نشست کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین محیط زیست برای اجرای طرح جهش تولید مسکن مورد تصویب قرار گرفت و برای تصویب نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری جهت ابلاغ ارسال شد.
نظر شما