پنل تخصصی دیپلماسی علمی در دانشگاه اصفهان برگزار شد

پنل تخصصی دیپلماسی عمومی کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل در دانشگاه اصفهان ریاست علی اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در ادامه برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل در دانشگاه اصفهان، عصر امروز _یکشنبه هجدهم تیرماه_ پنل تخصصی دیپلماسی علمی به ریاست علی‌اکبر صالحی و با حضور دیپلمات‌های ایرانی و سفرای ۱۰ کشور در سالن شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

علی‌اکبر صالحی وزیر اسبق امورخارجه در ابتدای این پنل با بیان اینکه حضور در جمع فرهیختگان فرصتی مغتنم است تا در جمع اساتید و دانشجویان شرکت کنم، اظهار کرد: در عرصه‌های بین‌المللی تجارب گوناگونی دارم، اما هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم دانشجویان به این حد پیگیر و فعال باشند.

وی افزود: امید است بانیان این کنگره این نمونه را در میان دیگر انجمن‌ها نشر دهند تا در دیگر حوزه‌ها نیز چنین مراسم‌هایی برگزار شود.

وزیر اسبق امورخارجه و قائم‌مقام فرهنگستان علوم اضافه کرد: در سال‌های اخیر دانشگاه‌ها در چنین مراسم‌هایی افت داشت و امید است این کنگره شروع و آغاز خوبی باشد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی علمی گفت: مواضع سیاسی و نظرات سیاسی خود را اینگونه بیان می‌کنیم تا مباحث به دیگر مجموعه سفرا منتقل و امید است مفید و مؤثر واقع شود تا مخاطبان برداشت لازم و تجزیه تحلیل لازم را داشته باشند تا در نهایت به آینده مذاکرات کمک کند.

در ادامه این نشست یون کانگ هیون، سفیر کره جنوبی در ایران، اظهار کرد: مبحث گفتمان و دیپلماسی علمی بسیار تأثیرگذار بود. ۵۰ سال پیش تکنولوژی ایران قوی و رو به پیشرفت بوده است.

وی افزود: در کره، برخی ایران را با کشورهایی همچون دبی که خیابان‌های پیشرفته دارد، مقایسه می‌کنند. نباید ظاهر را مقایسه کرد، کشور ایران قابلیت‌ها و نخبه‌های بسیاری دارد.

سفیر کره جنوبی در ایران گفت: کشورهای اطراف همسایه از ایران می‌ترسند، چراکه ایران در زمینه پیشرفت فضایی، هسته‌ای و پزشکی ظرفیت بسیار بالایی دارد. کره که زمانی در فقر کامل به سر می‌برد با تمرکز بر علم و تکنولوژی پیشرفت کرد. ایران نیز مستعد پیشرفت است. زمینه علم و تکنولوژی بسیار حساس است، اما فواید بسیار زیادی دارد. گفتمان علمی بین کشورها در این زمینه می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

پنل تخصصی دیپلماسی علمی در دانشگاه اصفهان برگزار شد

در بخشی دیگر از این جلسه، محمدشریف شاهی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت موضوع دیپلماسی علمی اظهار کرد: این جلسه مخصوص و محدود به دیپلماسی علمی است که بر همین اساس در اینجا راهبردهایی را برای توسعه همکاری بین‌المللی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی بیان خواهیم کرد.

وی افزود: انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، انتشار مقالات مشترک در مجلات بین‌المللی، استفاده از امکانات و خدمات آزمایشگاهی، استفاده از توان ایرانیان خارج از کشور، راهنمایی مشترک پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، تأسیس شعب مشترک دانشگاهی، برگزاری رویدادی مشترک، تأسیس رشته‌های مشترک با مدرک مشترک یا دوگانه، توسعه و راه‌اندازی مراکز آموزش زبان فارسی جذب دانشجویان خارجی در رشته‌های مختلف، فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، بورس‌ها، مبادلات کتابخانه‌ای، تدوین سرفصل‌های درسی مشترک، راه‌اندازی دوره‌های مهارت‌افزایی بین‌المللی، مدارس زمستانه یا تابستانه، برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی، جذب دانشجویان، مبادلات هنری، فرهنگی و ورزشی، داوری پایان‌نامه و رساله‌ها و مبادله تجربه در زمینه همکاری بین‌المللی از جمله راهبردها برای دیپلماسی علمی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: به نمایندگی از شبکه دانشگاه‌های استان اصفهان این سرفصل‌ها را بیان کرده و در آینده در این چارچوب با دانشگاه‌ها همکاری خواهیم داشت.

یکی از دانشجویان حاضر در این جلسه نیز اظهار کرد: آموزش و گفت‌وگو بین نخبگان تحریم‌پذیر نیست و این اقدام را می‌توان با همراهی سفرا انجام داد. در قدم اول لازم است تصویر مناسبی از ایران به سایر کشورها فرستاده شود.

وی افزود: در ایران بانوان بیشترین سهم را از جامعه تحصیل‌کردگان دارند. لازم است که جهانیان بدانند ایران علاقمند به توسعه فرهنگ و تمدن است. برای انتقال دانش و مهارت‌ها نیز با استفاده از تکنولوژی روز می‌توان بهره برد و همکاری داشت.

به گزارش ایمنا، در پایان این جلسه سفرا و میهمانان حاضر برای شرکت در برنامه‌های فرهنگی و گردشگری کنگره، عازم میدان امام خمینی (ره) شدند.

کد خبر 672355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.