به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به نیاز مستمر بیماران به خون و فرآوردههای خونی، اهدای خون همواره از مباحث حائز اهمیت به شمار میرود. میزان اهدای خون در بعضی شرایط از جمله سردی یا گرمای بیش از حد دما کاهش مییابد، اما همچنان نیز مستمر به آن وجود دارد.
افراد بسیاری نیز به علت داشتن مشغلههای کاری و شلوغیهای زندگی شخصی از اهدای خون غافل میشوند و برخی دیگر نیز از پایگاههای ثبات خونگیری فاصله دارند و به همین علت، مراجعه آنها به پایگاههای انتقال خون با دشواری همراه است. با توجه به موارد بیان شده، متوجه لزوم راهاندازی پایگاههای سیار اهدای خون در استانها، شهرها و حتی روستاهای شهر خواهیم شد.
بهطور قطع، راهاندازی این پایگاهها افزایش میزان اهدای خون و ذخیرههای خونی کشور را به دنبال خواهند داشت و خود به نوعی، ترویج و تبلیغ فرهنگ اهدای خون در کشور خواهد شد؛ از همین رو، مسئولان ذیربط و به خصوص مسئولان سازمان انتقال خون کشور راهاندازی این پایگاهها را در دستور کار خود قرار داده و نسبت به اخذ تدابیری برای آن در طول سالیان متمادی اقدام کردهاند.
بیش از دو میلیون مورد خونگیری در کشور طی سال گذشته
مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور، اظهار کرد: سال گذشته دو میلیون و ۲۲۰ هزار مورد خونگیری در کشور انجام شد و امسال پیشبینی میشود که این رقم مقداری افزایش پیدا کند. اتوبوس اهدای خون در استان مرکزی افتتاح شد که ظرفیت خونگیری آن حداقل ۱۵ هزار مورد در سال است.
وی با اشاره به اینکه اهدای خون به معنی نجات جان یک انسان است و از هر واحد خون اهدایی، امکان تولید سه فرآورده فراهم میشود، افزود: آغاز فعالیت این اتوبوس در استان مرکزی، حاصل همکاری و حمایت مجموعه مدیران ارشد استان بود. پیش از این در سه استان کشور موفق به راهاندازی این اتوبوس نشدیم، اما شرایط آن در استان مرکزی مهیا شد و این امر به طور قطع به ارتقای رتبه استان مرکزی در اهدای خون که پیش از این خوب نبود، میانجامد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه تعداد پایگاههای سیار اهدای خون در کشور به کمتر از ۲۰ عدد میرسد، تصریح کرد: فعالیت این اتوبوسها به برقراری عدالت کمک میکند. این اتوبوسها میتوانند در روستاها حضور پیدا و عدالت را در این بخش محقق کنند، اما باید توجه داشت که تعداد آنها در کشور کم است.
وی ادامه داد: ۲۳ تا ۲۴ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد که گاهی هفتهای دو بار نیازمند خون هستند و حدود ۲۰ درصد خون کشور به این بیماران اختصاص مییابد، اما بیماران سرطانی، هموفیلی و کم خونیهای ارثی نیز نیازمند خون هستند. در مجموع حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد خون تولیدی در کشور برای بیماران خاص استفاده میشود و اگر انتقال خون وجود نداشته باشد، شاید سیستم درمان کشور فلج شود.
راهاندازی پایگاههای سیار اهدای خون با هدف افزایش میزان اهدای خون
پیش از این در آبانماه سال ۱۳۹۹، پیمان عشقی، مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون کشور، اظهار کرد: راهاندازی پایگاههای سیار اهدای خون به دنبال کاهش اهدای خون پیشبینی شده است. در حال حاضر در سراسر کشور ۱۹۰ پایگاه ثابت اقدام به خونگیری میکنند و برای دعوت از هموطنان و داوطلبان اهدای خون، ۱۹۰ پایگاه سیار دیگر در کشور راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: پایگاههای سیار در مساجد و فرهنگسراهایی که امکان حضور مردم برای اهدای خون داشته باشند، راهاندازی خواهد شد و در مکانهایی که امکان استفاده از مساجد و فرهنگسراها نباشد، از اتوبوسهای هلالاحمر استفاده میشود و از نیروهای هلالاحمر در زمینه ترویج و تبلیغ فرهنگ اهدای خون استفاده خواهیم کرد.
نظر شما