مهرداد محلوجی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مهمترین دلایل زمانبر بودن روند تصویب طرح تفصیلی شهر نجفآباد، اظهار کرد: ثابت نبودن نماینده دستگاههای تصمیم گیرنده در جلسات، وجود باغات و اراضی کشاورزی در محدوده شهر، وجود بافت تاریخی در مرکز شهر و تغییرات ناشی از ساختوساز از دلایل طولانی شدن روند تصویب طرح تفصیلی شهر نجفآباد است.
وی افزود: اداره راه و شهرسازی به عنوان دبیرخانه کمیسیون ماده پنج عهدهدار برگزاری جلسات و دعوت از اعضای کمیته کار این کمیسیون است که در سیستم اداری و ارسال نامهها، دعوتنامه خارج از موعد ایدئال به مدعوین میرسد که مواردی همچون حضور با تأخیر مسئول یا حضور نماینده مدیر مربوطه را به دنبال دارد و منجر به کاهش زمان مفید و کارایی هر جلسه میشود و در نهایت اطاله بررسی طرح را به دنبال خواهد داشت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری نجفآباد ادامه داد: تغییر در معرفی نماینده دستگاههای ذیربط، از دیگر موارد مهم طولانی شدن روند تصویب در کمیته کار کمیسیون ماده ۵ است.
محلوجی تصریح کرد: جابهجایی در مدیریت ادارات و دستگاهها و به تبع آن تغییر نماینده معرفی شده آنها در کمیسیون، اطلاعرسانی نکردن بهموقع بخشهای تصمیم گیرنده و تعیین جانشین غیرمتخصص از عوامل اصلی ثابت نبودن نمایندههای معرفی شده است که مجموعه این موارد موجب میشود، نماینده حاضر تسلط کافی را برای بررسی طرح نداشته باشد.
وی اضافه کرد: با تغییر هر نماینده، لازم است نماینده جدید چندین مرتبه در جلسات تخصصی شرکت کند تا اطلاعات لازم، آگاهی و تسلط نسبی را درباره مسائل مطرح شده کسب کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری نجفآباد با اشاره به وجود کاربریهای باغ و اراضی کشاورزی در محدوده داخلی شهر تاکید کرد: از آنجا که خدمات مورد نیاز شهر (آب، برق، گاز) باید در طرح تفصیلی پیشبینی شود و از سوی دیگر سالهای گذشته در عرصههایی از این کاربریها توسط شهروندان به صورت غیرمجاز ساختوساز شده و پرونده آنها به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال و جرایم آنها اخذ شده است، همه دارای خدمات مذکور است؛ لذا ضروری است که تمام خدمات شهری همچون طرح فضاهای آموزشی، فرهنگی، درمانی، ورزشی و فضای سبز در طرح تفصیلی تدوینشده لحاظ شود که خود مستلزم زمان و برنامهریزی بهروز و دقیق است.
محلوجی ادامه داد: علاوه بر این نماینده دستگاههای اجرایی همچون جهاد کشاورزی، استانداری و محیط زیست با تغییر کاربری اراضی ساخته شده به مسکونی مخالفت میکنند و حتی خارج کردن این اراضی از محدوده شهر را پیشنهاد میدهند که این موضوع طی جلسات متعدد مطرح و با نظرات مختلفی روبهرو شد، تصمیمگیری نهایی در این موارد منوط به طرح موضوع در کمیسیون ماده ۵ و رأی اعضای آن و خود دلیلی دیگر بر طولانی شدن روند تهیه طرح تفصیلی است.
مفاد طرح تفصیلی باید توسط اداره کل میراث فرهنگی بررسی شود
وی با اشاره به تاریخی بودن بافت مرکزی شهر نجفآباد گفت: با وجود مطرح شدن موضوع کاربریها و گذربندیها در بررسی طرح پیشنهادی تفصیلی، اداره میراث فرهنگی نجفآباد با استناد و تکیه بر اصطلاح حق وتوی طرح، در باب مسائلی همچون تعیین کاربریها، حدود و حریم، گذربندی و ارتفاع مجاز پس از اتمام بررسیهای انجام شده کمیسیون، تأیید یا رد طرح تهیه شده را نیازمند بررسی، نظارت و اعلام نتیجه کارشناسی دانست.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری نجفآباد افزود: مجموعه شهرسازی و معماری شهرداری نجفآباد ضمن ارسال طرح توسط مشاور به مدیریت میراث فرهنگی، بازدید میدانی از نقاط تعیین شده به اتفاق نماینده این مدیریت از سطح شهر را ترتیب داده است تا هرچه سریعتر نسبت به ارسال نظرات آن سازمان اقدامی عاجل و کارگشا انجام شود.
محلوجی اضافه کرد: با مکاتبات انجام شده، اداره کل میراث فرهنگی نسبت به بعضی موارد اعلام موافقت کردند و در سایر موارد مخالفت خود را اعلام داشتند که مجدد باید توسط مشاور طرح مورد بازبینی قرار گیرد و در کمیته کار کمیسیون ماده ۵ مطرح شود که از دیگر عوامل کندی و در نهایت طولانی شدن روند تصویب طرح تفصیلی است.
وی تغییرات مداوم در وضع موجود شهر را از دیگر مشکلات و موانع تهیه به موقع تصویب طرح تفصیلی دانست و اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده و برداشتهای متعدد توسط مشاور از وضع موجود شهر، خدمات مورد نیاز و و روند توسعه و تعیین کاربریهای موجود و مورد نیاز طراحی میشود، از سوی دیگر همزمان با کندی روند تصویب طرح به دلیل مذکور، وضع موجود شهر تغییر پیدا میکند و بعضی از خدمات و کاربریهای مشخص شده پاسخگوی نیاز مردم نیست، همین تناسب نداشتن و یکپارچگی در حوزه خدمات، گرهای به مشکلات موجود شهر میافزاید.
نظر شما