حدود ۱۰۰۰ نفر در کمپ‌های مراکز «ماده ۱۶» تحت درمان هستند

کارشناس پلیس مبارزه با موادمخدر استان اصفهان گفت: با تلاش مسئولان استانی و با ظرفیت جدیدی که در مرکز فدک ایجاد شده است، پلیس توانست با ظرفیت بهتری معتادان را از سطح معابر و تفرجگاه‌ها و انظار عمومی جمع‌آوری و به مراکز ماده ۱۶ تحویل دهد تا درمان و بازپروری این معتادان در مراکز ماده ۱۶ انجام شود.

سرهنگ مجید طاهرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به راهکارهای پلیس مبارزه با مواد مخدر برای شناسایی و جمع‌آوری معتادان به ویژه معتادان متجاهر اظهار کرد: قانون به صورت کامل وظیفه پلیس را در برخورد با معتادان مشخص کرده است، ماده ۱۵ به معتادان اجازه مراجعه جهت درمان را می‌دهد، به‌گونه‌ای که این افراد می‌توانند خدمات دریافت کنند در حالی که پیگرد قانونی برای آن‌ها صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به تعریفی از معتادان متجاهر، افزود: افرادی که به مصرف مواد مخدر و رفتارهای معتادگونه ادامه می‌دهند، در جامعه تردد دارند، به صورت علنی اقدام به مصرف مواد مخدر می‌کنند، برای درمان داوطلب نیستند و مزاحم شهروندان هستند به عنوان معتاد متجاهر شناخته می‌شوند؛ از این رو بر اساس قانون پلیس وظیفه دارد که این‌گونه معتادان را جمع‌آوری و به مراکز درمان اعتیاد تحویل دهد.

این کارشناس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تصریح کرد: در اصل متجاهران افرادی هستند که سرپناه و سرپرستی ندارند و رها شدند و به اصطلاح کارتن‌خواب هستند که طبق قانون وظیفه جمع‌آوری این معتادان برعهده پلیس است.

وی ادامه داد: با تلاش مسئولان استانی و با ظرفیت جدیدی که برای مرکز فدک ایجاد شد، پلیس توانست با ظرفیت بهتری معتادان را از سطح معابر، تفرجگاه‌ها و انظار عمومی جمع‌آوری و به مراکز ماده ۱۶ تحویل دهد تا درمان و بازپروری این معتادان در این مراکز انجام شود.

سرهنگ طاهرزاده با اشاره به آمار اقدامات انجام شده برای معتادان متجاهر گفت: افرادی که به صورت واقعی در مظاهر اجتماعی و بدون متولی خانوادگی و بی‌سرپرست هستند، تعداد مشخصی دارند که اکنون در کمپ‌ها جمع‌آوری و نگهداری می‌شوند؛ در حال حاضر حدود یک هزار نفر در کمپ‌های ماده ۱۶ تحت درمان هستند که به عنوان متجاهر جمع‌آوری و توسط سازمان‌های ذی‌ربط غربالگری و تحت درمان قرار می‌گیرند و ما با دستور قضائی این معتادان را نگهداری می‌کنیم.

وی با اشاره به طرح‌های شناسایی و پاک‌سازی توزیع‌کنندگان مواد مخدر اضافه کرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر، پلیس تخصصی است و شناسنامه کاملی از خرده‌فروشان محلات دارد، به‌گونه‌ای که شبکه‌های توزیع را در محلات شناسایی و به‌طور معمول طرح‌هایی برای جمع‌آوری و دستگیر توزیع‌کنندگان اجرا می‌شود.

تسلط اطلاعاتی کافی بر محلات داریم

این کارشناس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: کمتر متخلفی در زمینه مواد مخدر است که در شناسنامه پلیس مبارزه با مواد مخدر نباشد یا دستگیر، محاکمه و تحویل مراجع قضائی نشده باشد، به همین دلیل تسلط اطلاعاتی کافی روی محلات داریم، به‌گونه‌ای که تعداد قابل توجهی از معتادان متجاهر در زندان و تعدادی تحت‌نظر پلیس هستند و در صورتی که اقدامی انجام دهند، در طرح‌های مختلفی که طی شبانه‌روز اجرا می‌شود، دستگیر و تحویل مراجع قضائی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه سامانه ۱۱۰ پلیس آماده دریافت تمام گزارش‌ها در سراسر استان است، ادامه داد: محلاتی که آلوده هستند و شهروندان فعالیت متخلفان یا رفت‌وآمد معتادان را مشاهده می‌کنند، می‌توانند با پلیس ۱۱۰ تماس حاصل کنند.

سرهنگ طاهرزاده افزود: شهروندان اطمینان حاصل کنند، اطلاعاتی که در اختیار پلیس قرار می‌دهند، دسته‌بندی می‌شود و به پلیس‌هایی که مرتبط با مبارزه با مواد مخدر است، ارجاع و مرکز اطلاعات روی آن تحقیق می‌کند و دستور قضائی می‌گیرد و در طرح‌های عملیاتی اقدامات لازم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون وظیفه مقابله با عرضه مواد مخدر را داریم، گفت: این در حالی است که جزو سازمان‌هایی هستیم که نمایشگاه دائمی آموزش مردم را راه‌اندازی کردیم که در کشور منحصربه‌فرد بوده و فضای آموزشی، علمی و تخصصی با حضور کارشناسان مربوطه ایجاد شده است، علاوه‌بر آن کارشناس‌های مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد برای آموزش در تلاش هستند.

این کارشناس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان خاطرنشان کرد: مرکز مشاوره پلیس در میدان امام (ره) و کلانتری‌های مختلف در حوزه درمان فعالیت می‌کنند، همچنین هدف پلیس مبارزه با مواد مخدر از دستگیری و جمع‌آوری معتادان به ویژه معتادان متجاهر، اصلاح و تربیت آن‌ها و برگرداندن این افراد به زندگی سالم است.

کد خبر 671132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.