احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو در فصل گرما افزایش می‌یابد

مدیرگروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه‌ها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضرورت دارد.

مصطفی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه‌ها، افزایش احتمال ابتلاء به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضرورت دارد، جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا کنند و برای جلوگیری از گزش کنه، نواحی باز بدن را بپوشانند.

وی افزود: استفاده از مواد دفع‌کننده و دورکننده کنه‌ها، مبارزه با آن‌ها و اقدام برای کاهش جمعیت کنه‌ها با سمپاشی و مسدود کردن درز و شکاف‌ های اماکن انسانی و دامی را در نظر داشته باشند، استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، لباس کار و چکمه در هنگام تماس با دام زنده و لاشه آن فراموش نشود و از جدا کردن کنه با دست از روی سطح بدن انسان یا دام خودداری کنند.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دام زنده را از مراکز مورد تأیید دامپزشکی تهیه و ذبح بهداشتی دام را در کشتارگاه انجام دهید و از ذبح غیربهداشتی در منزل و اماکن عمومی خودداری و از رفت‌وآمد در محل‌های کشتار غیرمجاز پرهیز و گوشت مصرفی خود را از فروشگاه‌های مجاز تهیه و از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی اجتناب کنند و به هیچ وجه از فروشندگان غیرمجاز و در مسیر جاده خرید نداشته باشند.

وی اضافه کرد: گوشت تازه را دست کم به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعه قطعه و گوشت و جگر دام به صورت خام و نیمه‌پز استفاده نکنند.

ابراهیمی تصریح کرد: در صورت ابتلاء به تب، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم به همراه خونریزی زیر پوستی یا کبودی پوست، به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

کد خبر 670030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.