به گزارش خبرنگار ایمنا، عصرگاه چهارم تیرماه بود که افتتاحیه همایش طرح غنیسازی اوقات فراغت با عنوان «طراوت تابستانه» در خیمه شهدای ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) اصفهان با حضور جمع زیادی از فرماندهان پایگاههای شهری، ائمه جماعات مساجد، فعالان بسیجی و جمعی از مسئولان اجرایی و مدیریت شهری از جمله شهردار اصفهان، اعضای شورای اسلامی شهر، فرماندهان ردههای مختلف بسیج و سپاه برگزار شد.
همایشی که از همان ابتدا با شور، نشاط و البته امیدآفرینی، شعرخوانی و نمایشگردانی نوجوانان اصفهانی آغاز شد و نوجوانانه بودن رویداد از بنرها و نفرات شرکتکننده همچنین سخنرانانی که با دقت، موضوع و هدف همایش را به مخاطبان منتقل میکردند، مشخص و هویدا بود.
نوجوانان و جوانان پس از چند ماه درس و تحصیل، نیاز به برنامهریزیهای جامع برای غنیسازی اوقات فراغت خود دارند و این موضوع ریشه در علاقه، ذوق فکری و تواناییهای فردی برای انتخاب صحیح و فراگیر در این برهه از زمان دارد و میتوان گفت بهطور نقش خانواده، افراد و سازمانهای مؤثر در این تصمیم بسیار راهگشا و اساسی است.
امروزه شماری از خانوادهها به دلیل اتخاذ نکردن برنامهای مدون برای اوقات فراغت فرزندان، آنها را به حال خود رها میکنند که این عمل میتواند باعث اتفاقات و ورود صدمات جبرانناپذیری به کانون خانوادهها شود. از همین رو سرپرست خانواده باید برای کسب اطلاعات کافی نسبت به مسائل فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و شناسایی استعداد و توانایی فرزندان خود برنامهای آراسته و متناسب با شرایط حاکم در جامعه تلاش کند تا زیرساخت لازم به منظور حضور مثبت و مؤثر اعضای خانواده در صحنههای مختلف یک جامعه به تحقق بپیوندد.
بسیج، پایگاههای بسیج، مساجد و کانونهای فرهنگی آنها از جمله ظرفیتهای خوب و مؤثر، برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانانی هستند که در دورهای با بحران شیوع کرونا سروکار داشتند و خانهنشین و البته گوشی به دست شدند و در دورهای دیگر، با بروز فتنه دشمنان و عبور از این گردنه سخت تاریخی و تقدیم شهدای امنیت، روبهرو شدند.
فرصت تابستان پیش رو، بهترین زمان برای دریافتن نوجوانان و فروکاستن از دغدغههایی است که مدتها خانوادهها و جامعه ایرانی و جهانی را درگیر کرده بود و این وظیفه نهادها و سازمانهایی است که میتوانند برایشان کاری کنند و در این بین در مسیر تحقق بیانیه گام دوم و خواستهها و مطالبات رهبر معظم انقلاب گام بردارند.
رهبر حکیم انقلاب در باب اهمیت اوقات فراغت میفرمایند: این فرصت برای مطالعه، برای فراگیری، برای شرکت در کارهای بدنی که در خدمت مردم است. گاهی بسیج و دیگران، کارهایی را در اختیار جوانها میگذارند؛ فعالیتهای بدنی، خدمات، سازندگی و کمک به پدر و مادر، کمک به خانواده، تهذیب و ورزش. من به همه جوانها، دخترها، پسرها، توصیه دائمیام این است که ورزش کنند.
غنیسازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در دستور کار بسیج
سردار مجتبی فدا، فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان در گفتوگویی خطاب به تمام فرماندهان نواحی و پایگاههای مقاومت بسیج استان اصفهان، اظهار کرد: بسیجیان طی ۴۳ ساله گذشته با اقدامات مؤثر خود در مقاطع مختلف مدافع نظام جمهوری اسلامی بودهاند.
وی افزود: یکی از ظرفیتهای مهم مجموعه بسیج، استفاده از اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در تابستان است، در این راستا برنامههایی توسط سازمان بسیج طراحی شده است که با توجه به تعطیل شدن مدارس بخش اعظمی از دانشآموزان با هدف همکاری، همافزایی، شرکت در فعالیتهای جمعی و تقویت مسئولیتپذیری مانند اردوهای آموزشی، فعالیتهای ورزشی، جهادی و هنری با حضور در مکانهای آموزشی به ویژه مساجد سطح شهر و کانونهای فرهنگی به سپری کردن اوقات فراغت خود بپردازند.
فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) اصفهان تاکید کرد: این برنامههای محوری در مساجد و در راستای جهاد تبیین، جهاد خدمترسانی و امیدآفرینی برگزار میشود. این اقدامات با شرکت در کلاسها و برنامههای مختلف که بخشی از آنها در قالب فعالیتهای فیزیکی است و بخشی در قالب فعالیتهای جمعی و فکری است، دنبال میشود. همچنین بخش دیگری مربوط به آگاهیبخشی، بصیرتافزایی و آشنایی با دستاوردهای نظام اسلامی است.
وی ابزار امیدواری کرد: پایگاهها و فرماندهان آنها از این فرصت و زمان به نحو مطلوب استفاده کنند تا شاهد تابستانی خوب، پرنشاط و شادیآفرین برای نوجوانان و جوانان باشیم. همچنین این نوید را میدهیم که سه پایگاه برادران، سه پایگاه خواهران، یک حوزه برادران، یک حوزه خواهران و یک ناحیه مؤثر و برتر در این راستا تشکیل و به مشهد مقدس مشرف شوند.
سردار فدا گفت: برای مناسبتها و ایام ویژه احترام قائل هستیم و این طرح که از دهه کرامت با نام شریف حضرت رضا (ع) آغاز شده را با نام مبارک یا علی ابن موسیالرضا آغاز میکنیم.
۳۵۰ پایگاه تابستانی در اصفهان
سرهنگ پاسدار محمد نصر، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) سپاه صاحبالزمان (عج) اصفهان در همین رابطه به خبرنگار ایمنا گفت: سال گذشته ۲۹۳ پایگاه اوقات فراغت این ناحیه در شهر اصفهان فعالیت داشت که این عدد امسال به ۳۵۰ پایگاه تابستانی افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی، گروههای سنی هدف در این طرح ردههای سنی هشت تا ۱۸ سال به همراه پدران و مادران نوجوانان هستند که عرصههای گوناگون مهارتی، اردویی، ورزشی، تربیتی، قرآنی، عفاف و حجاب، اخلاق و احکام را فرامیگیرند و از کلاسها و برنامهها بهره میبرند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) اصفهان اظهار کرد: طرح طراوت تابستانه بسیج، محلهمحور و مسجدمحور بوده است و قرارگاهها در قالب محله اسلامی در این طرح فعالیت خواهند داشت.
وی تاکید کرد: نقش بسیج این نیست که مستقیم تصدیگری کند، بلکه در قالب طرح مسجدمحوری برنامههای این طرح را دنبال خواهد کرد. همچنین در کنار برنامههایی که در مسجد برگزار میشود فعالیتها و برنامههای ورزشی و فرهنگی هم برگزار میشود.
سرهنگ نصر خاطرنشان کرد: در این طرح شهرداری اصفهان و مجموعههای مرتبط فرهنگی وابسته به آن، مساجد و کانونها و مراکز و مدارس آموزش و پرورش مشارکت دارند و علاوه بر آموزشهای علمی، تقویتی و عملی و قرآنی، اردوهای زیارتی، تفریحی و تربیتی خوبی برای نوجوانان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در مباحث تربیتی در عرصههای مختلف برنامه داریم، اظهار کرد: درسنامههایی پیشبینی شده که در آنها مسائل تربیتی نیز لحاظ شده است و مورد استفاده در طرح قرار خواهد گرفت.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) افزود: طرح مذکور نوجوانمحور، خانوادهمحور، مسجدمحور و محلهمحور است و به همین دلیل نقش و حضور والدین نوجوانان در اجرای طرح دیده شده است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) اظهار کرد: ایام فرهنگی و دینی متنوعی از دهه ولایت و اعیاد غدیر و قربان تا محرم و اربعین را در پیش داریم و باید با برنامهریزی خوب از این ایام بهره ببریم.
وی افزود: محصول تولیدی مورد نظر بسیج، جوان مؤمن انقلابی است و باید در کنار سرگرمی و ورزش، برگزاری حلقههای قرآنی و صالحین هم در دستور کار باشد تا جوان و نوجوان از آن استفاده کند.
وی با تاکید بر آموزشهای فرهنگی و سواد رسانهای برای نوجوانان اظهار کرد: آشنایی با سیره شهدا نکته بسیار ارزشمندی است که باید در محلهها و مناطق مختلف انجام شود.
ترویج تفکر امید به آینده نیاز به کار فرهنگی دارد
سردار مرتضی عمومهدی، جانشین فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان نیز در این رابطه گفت: تابستان پیش رو فصلی طلایی بعد از فتنه و اغتشاشات سال گذشته است. آخر تابستان باید به اینجا برسیم که اول جهاد تبیین و آگاهسازی کرده باشیم و برنامههای ما منجر به روشنگری و تبیین جوانان شود.
به گفته این فرمانده مسئول در سپاه، موضوع دوم جهاد، امیدآفرینی و سومین موضوع آن خدمترسانی است تا جوان و نوجوان برای خدمت و کمک به دیگران بخیل و خسیس نباشد. جهاد فرهنگی و تربیتی در دوران کنونی ضروریترین کار در پایگاههای مقاومت بسیج است و کاری جهادی است که قرار است در برابر دشمن انجام شود.
جانشین سپاه استان اصفهان گفت: ناامید کردن مردم و جوانان ایرانی یکی از ابزارهایی است که دشمن در این برهه زمانی به کار گرفته است، اما نکته مهم در نتیجه رهبر انقلاب این بود که برای نزدیک شدن انقلاب اسلامی به اهداف خود باید امیدوار باشیم و ناامیدی را در قشر جوان از بین ببریم.
وی تاکید کرد: ایجاد فرهنگ و تفکر امید به آینده در جوانان کار سنگین فرهنگی را میطلبد تا شعار ما میتوانیم و امید به آینده ارتقا پیدا کند و در عمل محقق شود.
جانشین فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان گفت: رهبر انقلاب سال ۸۵ فرمودند کار فرهنگی برای بقای انقلاب اسلامی سخت است و نهادینهسازی پیام مهم رهبری نیاز به کار فکری و زیربنایی دارد.
نظر شما