به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد جوانبخت امروز _شنبه سوم تیرماه_ در نشستی با انصاف و کشاورزان حوضه آبریز زایندهرود در استانداری اصفهان اظهار کرد: رویدادها و اتفاقهایی در طول چند دهه گذشته در بخش مدیریت منابع آب افتاده است که به درست یا غلط منشأ مطالبات و توقعاتی شده است.
به گفته وی، گاهی این اتفاقات در طول سالهایی که گذشت، به شکل منطقهای، قومیتی یا استانی رقم خورده و مشکلاتی بهویژه در خشکسالیها پدید آورده است. این رویدادها و اتفاقات تنها مربوط به زایندهرود و این حوضه آبریز نیست، بلکه مربوط به استانها و مناطق مختلف کشور است.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بر اساس رویکرد و سیاستهای دولت مردمی، این دولت به دنبال اصلاح و تغییر روند غلط گذشته است. اینکه باغ و مرزعهای در بالادست زایندهرود احداث شده، به درست یا غلط، امروز به اقتصاد و معیشت گروهی از مردم وابسته است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
جوانبخت اظهار کرد: تصمیمگیری در حوزه مدیریت آب سخت و دشوار است و هر تصمیم یا مصوبهای باید با کار دقیق کارشناسی، مطالعه و همهجانبهنگری همراه باشد.
وی تاکید کرد: بزرگترین انتقاد کارشناسان آب، رویکرد سازهای مدیریت این بخش است که آن را اصولی و صحیح نمیدانند، در وزارت نیرو نمیتوان با رویکردهای سازهای یا نرم افزاری کار کرد یا تصمیم گرفت بلکه باید هر دو را با هم دید و از تلفیق هر دو به نتیجه رسید.
به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب، همه اقدامات و تصمیمات در وزارت نیرو مبتنی بر سازوکارهای نرم افزاری و سازهای است و امور اصلاحی مانند مدیریت مصرف، مدیریت تقاضا یا تجهیز منابع مصرف در این بین نقش مؤثری دارند.
جوانبخت گفت: بهترین تصمیمها در چهارچوب مطالعات و کار کارشناسی است که باید در کنار آنها مباحث اجتماعی را نیز در نظر گرفت و مد نظر قرار داد.
وی تصریح کرد: عمده بارگذاریهایی که در حوضه زایندهرود انجام شده همراه با توسعه بوده است اما باید به صورت دائمی کنترل و نظارت شوند. ضمن اینکه با برنامهریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم باید نسبت به اصلاح روندها امیدوار بود.
نظر شما