به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به کمبود وسیعی که آموزشوپرورش در تعداد دبیران، هنرآموزان و آموزگاران خود دارد، با برگزاری آزمونهایی اقدام به جذب نیروی موردنیاز از میان دانشآموختگان رشتههای خاص در سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزههای علمیه میکند. بر همین اساس آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی، هشتم اردیبهشت سالجاری در سراسر کشور برگزار و نتایج اولیه آن نیز اعلام شد و آزمون دبیری و هنرآموزی نیز دوازدهم مردادماه برگزار خواهد شد.
براساس آنچه مسئولان آموزشوپرورش و سازمان سنجش اعلام کردهاند، از طریق این آزمون استخدامی، ۲۲ هزار نفر جذب شغل دبیری و هنرآموزی میشوند. ثبتنام برای شرکت در این آزمون از شنبه بیستوهفتم خردادماه آغاز شد. امروز آخرین مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی دبیری و هنرآموزی است، بنابراین متقاضیان شرکت در این آزمون فقط تا امروز مهلت ثبتنام در این آزمون را دارند و میتوانند با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org ضمن مطالعه دفترچه راهنمای آزمون مذکور، در این آزمون ثبت نام کنند. همچنین باتوجه به اعلام اصلاحات اعمال شده در دفترچه آزمون مذکور، امکان ویرایش اطلاعات برای متقاضیان وجود دارد و افرادی که پیش تر در این آزمون ثبت نام کردهاند نیز میتوانند در صورت تمایل تا امروز شنبه (۳ تیر) اطلاعات خود را ویرایش کنند. آزمون «دبیری» و «هنرآموز» وزارت آموزش و پرورش پنجشنبه _دوازدهم مردادماه_ برگزار میشود و نتیجه آن تا بیستوششم مرداد اعلام خواهد شد. کارت شرکت در این آزمون نیز دوشنبه نهم مردادماه توزیع میشود.
طبق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش میتواند به منظور تأمین بخشی از نیازهای خاص خود در رشتههایی که امکان توسعه آن از طریق دانشگاه فرهنگیان وجود ندارد، اقدام به جذب نیرو از میان دانشآموختگان سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزههای علمیه مطابق با ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش کند اما این امر مشروط به گذراندن دوره یکساله مهارت آموزش در دانشگاه فرهنگیان است. بر این اساس برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ ۱۴۰۲ دو مرحله آزمون یکی برای جذب آموزگار و دیگری جذب دبیر در نظر گرفته شده است.
مجوز جذب ۱۹ هزار دبیر و ۳۰۰۰ هنرآموز / اعلام سهم مصاحبه در نتایج آزمون «دبیری»
صادق ستاریفرد، معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس نتایج نهایی آزمون دبیری و هنرآموزی، حدود ۱۹ هزار دبیر و ۳۰۰۰ هنرآموز جذب آموزش و پرورش میشوند.
وی با بیان اینکه مجوز جذب نیروی انسانی آموزش و پرورش بر اساس نتایج نهایی آزمون دبیری و هنرآموز، مجموعاً ۲۲ هزار و ۱۸۴ نفر است، اظهار کرد: بر اساس نتایج نهایی آزمون دبیری و هنرآموزی، حدود ۱۹ هزار دبیر و ۳۰۰۰ هنرآموز جذب آموزش و پرورش میشوند. سهم ارزشیابی کتبی در نتایج نهایی آزمون دبیری و هنرآموزی ۶۰ درصد و سهم ارزیابی تکمیلی و مصاحبه ۴۰ درصد است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: سعی کردیم دامنه رشتههایی که میتوانند دبیری یا هنرآموزی را انتخاب کنند، نسبت به سالهای قبل بیشتر باشد و این امر با هدف ایجاد رقابت پذیری انجام شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وجود رشتههای پزشکی و داروسازی در دفترچه استخدامی، باعث ایجاد این حاشیه شده است که آموزش و پرورش به دنبال جذب پزشک و داروساز به عنوان دبیر است؟ گفت: این رشتهها برای تدریس در دروس مرتبط مثل زیست شناسی است. از سوی دیگر در حال حاضر نیز ما پزشکانی داریم که در استخدام آزمون و پرورش هستند. هم دبیر هستند و هم مراقب سلامت هستند. آزمون استخدامی آموزش و پرورش در رشته شغلی دبیری و هنرآموزی ۱۲ مرداد سال جاری برگزار و نتایج آن حداکثر تا ۲۶ مرداد ماه اعلام میشود.
شرکت ۲۹ رشته شغلی در آزمون «دبیری و هنرآموزی»
محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: فارغالتحصیلان دوازده گروه و رشته شغلی در آزمون دبیری و هفده رشته شغلی در آزمون هنرآموزی امسال میتوانند شرکت کنند.
وی درباره چرایی وجود برخی رشتهها در دفترچه آزمون استخدامی دبیری و هنرآموزی آموزش و پرورش و نبود برخی دیگر، اظهار کرد: به طور کلی دوازده گروه و رشته شغلی برای آزمون دبیری و هفده رشته شغلی برای آزمون هنرآموزی میتوانند شرکت کنند که عناوین این رشتهها در دفترچه استخدامی درج شده است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این رشتهها متناسب با نیاز منطقه، استان و آمایش سرزمینی و با چند رویکرد انتخاب شدهاند، ادامه داد: رویکرد نخست توجه به مناطق کمتر برخوردار و اولویت تأمین نیروی انسانی در آن مناطق است. جاهایی که شاید بیشترین فراوانی نیروهای حقالتدریسی و بازنشسته را داشت در اولویت بودهاند. درواقع بر این اساس، نیازسنجی انجام شده و توزیع رشتهها اتفاق افتاده است.
وی درباره چرایی نبود برخی رشتههای مرتبط در دفترچه، تصریح کرد: درباره اینکه چرا برخی رشتههای مرتبط یک گروه آزمون در دفترچه نیستند، باید گفت که آزمون دبیری و هنرآموزی تخصصی است. آزمون دوره متوسطه با دوره ابتدایی متفاوت است چراکه دروس آن متفاوت هستند و برنامه درسی مشخصی دارد. رشتههای مرتبط هم بر اساس عنوان دروسی که قرار است تدریس شود، انتخاب شدهاند.
کاظمی گفت: تجمیع رشتههای شغلی را بر اساس حوزههای تربیتی و یادگیری که در برنامه درسی ملی در این آزمون دبیری و هنرآموزی است، داریم. این امر باید در سالهای گذشته انجام میشد که اجرا نشده است و در بحثهای رویکرد تحولی که مدنظر وزارت آموزش و پرورش بود، در عناوین شغلی و رشتههای مرتبط بازنگری انجام دادیم. علت اینکه گفته میشود برخی رشتهها مثل حسابداری در دفترچه نیست از این جهت است که نیاز کمتر بوده و اولویت در سایر رشتهها بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که وجود رشتههای پزشکی و داروسازی در دفترچه استخدامی باعث ایجاد این حاشیه شده است که آموزش و پرورش به دنبال جذب پزشک و داروساز به عنوان دبیر است، خاطرنشان کرد: عنوان مدرک پزشکی برای درس زیست شناسی امکان پذیر بوده است و از این طریق به عنوان رشته مرتبط اعلام شده است.
نظر شما