خیز مدیریت شهری اراک برای تحقق مباحث «HSE» / ساماندهی ضایعات‌فروشان زنجان

پربازدیدترین اخبار شهری ایران در هفته گذشته را در این بسته خبری بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، "آتش‌سوزی سایت زباله کرمانشاه خسارت جانی نداشت"، "خیز مدیریت شهری اراک برای تحقق مباحث «HSE»"، "برگزاری جشن ازدواج بیش از ۱۰۰ زوج جوان به میزبانی منطقه ۲ اصفهان"، "ساماندهی ضایعات‌فروشان زنجان به کجا رسید؟ "، «سرچشمه» مکانی دل‌انگیز در قلب خوانسار، "ارائه ۳۰ خدمت به مسافران و شهروندان در پایانه صفه اصفهان"، "سومین میدان بزرگ شهری در منطقه ۱۴ احداث می‌شود / ساماندهی ویژه صحرای باتان"، "امضای تفاهم‌نامه تسهیل در اجرای پروژه مسکن ملی کرمانشاه"، "مبانی فکری شهرسازی معاصر نیازمند بازنگری است / نمود عناصر طبیعی در شهرهای اسلامی"، از پرمخاطب‌ترین اخبار شهرهای ایران در هفته گذشته بود.

آتش‌سوزی سایت زباله کرمانشاه خسارت جانی نداشت

نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه گفت: آتش‌سوزی سایت زباله کرمانشاه هیچ‌گونه خسارت جانی به دنبال نداشت و خسارت‌های مالی آن نیز جزئی بوده است‌.

خیز مدیریت شهری اراک برای تحقق مباحث «HSE»

ایمن‌سازی فضاهای شهری، تأمین امنیت شهروندان و کارگران حین پروژه‌های عمرانی از چالش‌هایی است که مدیریت شهری اراک با آن مواجه است، وقوع حوادث چند ماه اخیر در این کلان‌شهر ضرورت بازبینی دستورالعمل‌های ایمنی در قالب HSE را ضرورت بخشیده است.

مصطفی تکلو، مسئول ایمنی و بهداشت کار شهرداری اراک با اشاره به حادثه سقوط مرگبار المان شهری در بوستان شهدای گمنام اراک گفت: شهرداری کمترین سهم را در این حادثه داشت، قرارداد پیمانکار فضای سبز و مفاد آن مشخص است و طبق آن باید از المان‌ها و پارک‌های سطح شهر به شکل روزانه بازدید به عمل می‌آمد، اما این نظارت به‌درستی انجام نشده بود.

وی اضافه کرد: به دلیل همین تخلف، بهمن‌ماه سال گذشته جریمه‌ای ۱۸۵ میلیون تومانی برای پیمانکار در نظر گرفته شد، دلیل کم‌کاری پیمانکار این بود که تنها یک کارشناس ایمنی برای شهرهای مختلف استان مرکزی در نظر گرفته شده بود که توان بازرسی از تمام مناطق تحت پوشش پیمانکار را نداشت.

مسئول ایمنی و بهداشت کار شهرداری اراک تاکید کرد: شهرداری به منظور اجرا و پیشبرد پروژه‌های عمرانی با پیمانکاران مختلفی در ارتباط است و به دلیل اجرای الزامات ایمنی تاکنون شاهد حادثه‌ای نبوده‌ایم.

تکلو تصریح کرد: سال گذشته با اختصاص بودجه، شش هزار مترمربع از فضای پارک‌های سطح شهر ایمن‌سازی شد، اما به علت نبود هماهنگی و قصوری که به دلیل ارائه نشدن گزارش به موقع رخ داد، سقوط این المان شهری منجر به فوت یکی از شهروندان شد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه ایمنی در حوزه مدیریت شهری، ادامه داد: HSE در چارت سازمانی شهرداری دیده نشده، هرچند مدیریت بحران و پدافند غیرعامل لحاظ شده است، اما ساختارمند نیست. امسال با بودجه‌ای که در شورای اسلامی شهر اراک مصوب شد، استقرار سیستم مدیریتی HSE در شهرداری اجرایی و این مشکل رفع می‌شود.

برگزاری جشن ازدواج بیش از ۱۰۰ زوج جوان به میزبانی منطقه ۲ اصفهان

محمد صیرفی‌نژاد، مدیر منطقه دو شهرداری اصفهان از میزبانی جشن ازدواج آسان برای بیش از ۱۱۰ زوج جوان همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) خبر داد و گفت: این جشن با مشارکت خانواده‌های زوج‌ها به میزبانی منطقه دو در محل ورزشگاه ملت واقع در پارک قلمستان عصر امروز (سه‌شنبه) برگزار می‌شود.

ساماندهی ضایعات‌فروشان زنجان به کجا رسید؟

در پی پلمب تعدادی از گاراژهای ضایعاتی در محدوده شهر زنجان بسیاری از فعالان این صنف نسبت به این اقدام معترض شده‌اند و خواهان بازنگری شهرداری در اعمال این سیاست هستند، با این وجود مدیریت شهری برای ساماندهی مراکز فروش ضایعات مصمم است و آن را به نفع شهر و شهروندان می‌داند.

غلامحسین احمدی، معاون خدمات شهری شهرداری زنجان گفت: طبق قانون، ضایعات‌فروشان مجاز به استقرار در محدوده شهر نیستند. این قانون طبق مصوبه هیئت وزیران سال ۹۶ مصوب شده است، البته از گذشته نیز دستورالعمل‌هایی برای کاربری اماکن وجود داشته است.

وی با بیان اینکه هر واحد صنفی باید در مکانی که کاربری تجاری و خدماتی است مستقر شود، افزود: تخطی از این قانون جرم است و نباید اجازه فعالیت آن واحد صنفی داده شود.

معاون خدمات شهری شهرداری زنجان با خاطرنشان کرد: سال گذشته تعدادی از مشاغل کاذب از جمله ضایعات به میزان زیادی گسترش پیدا کرد و مراکز ضایعات در کنار واحدهای مسکونی مستقر شد. این اصناف جز مشاغلی است که آلایندگی بالایی دارد و موجب رنجش خاطر ساکنان می‌شود.

احمدی تاکید کرد: از لحاظ سیما و منظر شهر نیز وجود این مشاغل در حریم شهرها دارای ایرادات اساسی است و مدیریت شهری باید در چهارچوب قانون عمل کند، در گذشته صنف ضایعات از اتحادیه آهن‌فروشان و تراشکاران مجوز می‌گرفتند، پس از آن با ورود دستگاه‌های نظارتی و وزارت کشور به موضوع، مقرر شد این مشاغل خارج از محدوده شهر مستقر شوند.

وی ادامه داد: فعالیت صنف ضایعات مرتبط با شهرداری است و این مشاغل به منظور فعالیت باید از سازمان مدیریت پسماند شهرداری مجوز دریافت کنند.

«سرچشمه» مکانی دل‌انگیز در قلب خوانسار

«پارک سرچشمه» یکی از زیباترین مکان‌های استان اصفهان در شهرستان خوانسار است. این پارک زیبا وسعتی حدود ۱۵ هکتار دارد و چشمه‌های فراوانی همچون مرزنگشت و چشمه‌پیر را در خود جای داده است. این پارک گردشگرپذیر سالانه پذیرای مسافران زیادی از نقاط مختلف استان و کشور است.

احمدی، شهردار خوانسار با بیان اینکه پارک عسل و پارک سرچشمه خوانسار دو مکان گردشگرپذیر شهر است که همه ساله پذیرای مسافران زیادی از شهرهای مختلف ایران است، اظهار کرد: به منظور ساماندهی پارک سرچشمه خوانسار طرحی را تعریف کرده‌ایم تا در فازهای مختلف به مرحله اجرا برسد.

وی افزود: با توجه به اینکه محل سرویس بهداشتی پارک سرچشمه خوانسار مناسب نبود، تصمیم به جابه‌جایی گرفتیم و در حال حاضر پروژه احداث سرویس بهداشتی در دست اجرا است که تاکنون ساخت آن ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار در برداشته است.

شهردار خوانسار خاطرنشان می‌کند: فضایی در محل سرچشمه خوانسار است که محل مناسبی برای احداث پارکینگ طبقاتی و رستوران، کافی‌شاپ و شهربازی است، به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم و امید می‌رود این اقدام به نتیجه برسد.

احمدی از نصب ۱۰۰ پایه چراغ روشنایی و اصلاح هزار مترمربع کف سازی در محل پارک سرچشمه خوانسار خبر داد و تاکید کرد: سال جاری اصلاح آب‌نماهای سرچشمه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در مدت مدیریت بنده بالغ بر چهار میلیارد تومان برای سرچشمه خوانسار هزینه شده است، تصریح کرد: در حال حاضر تکمیل پروژه فاضلاب شهری در محل پارک سرچشمه در حال انجام است و پس از اتمام پروژه، طرح آسفالت و جدول‌گذاری جدید معابر انجام می‌شود، سپس هشت غرفه بازارچه محلی احداث خواهد شد.

ارائه ۳۰ خدمت به مسافران و شهروندان در پایانه صفه اصفهان

ابوالفضل توکلی، مدیرعامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری اصفهان با اشاره به ارائه ۳۰ خدمت از طریق پایانه صفه به مسافران و شهروندان گفت: ۱۰۴ هزار و ۸۱۳ مسافر از طریق این پایانه، طی اردیبهشت‌ماه سال جاری جابه‌جا شدند.

سومین میدان بزرگ شهری در منطقه ۱۴ احداث می‌شود / ساماندهی ویژه صحرای باتان

محمدمهدی کریمی، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان گفت: بر اساس نگاه ویژه مدیریت شهری به مناطق کمتربرخوردار، امسال بودجه منطقه ۱۴ با رشد ۶۰ درصدی با مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است.

امضای تفاهم‌نامه تسهیل در اجرای پروژه مسکن ملی کرمانشاه

محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه گفت: با حضور استاندار کرمانشاه و مدیرعامل هلدینگ عمران و مسکن بنیاد مستضعفان، تفاهم‌نامه تسهیل در ساخت پروژه ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن به امضا رسید.

مبانی فکری شهرسازی معاصر نیازمند بازنگری است / نمود عناصر طبیعی در شهرهای اسلامی

چنانچه مدیران و برنامه‌ریزان تلاش دارند شهرهای امروزی را به جایگاه فاخر شهر اسلامی دیروز برسانند، لازم است مبانی فکری شهرسازی را در حوزه‌های کالبدی، اجتماعی، فرهنگی، ساختاری و اقتصادی بازتعریف کنند؛ رویکردها و دیدگاه‌ها باید اصلاح شود تا بتوان شاخص‌های شهر اسلامی را محقق کرد.

امیرحسین شبانی، دکترای شهرسازی در این خصوص گفت: اگر به صورت اجمالی به این سیر تحول تاریخی شهر اسلامی تا قبل از دوره معاصر نگاه کنیم، بدون شک چند مفهوم شهری را به‌صورت ویژه‌تر جلوه‌گر می‌کند، نخست اینکه شهر اسلامی بدون داشتن یک گنجینه فکری، نظری و فلسفی از رابطه انسان و جهان تقریباً بی‌معنا است، یکی از معضلات امروز شهرهای ایران این است که یک نظریه و یک ساختار فکری منسجم برای انسان ایرانی امروز در شهر ایرانی-اسلامی وجود ندارد که از اصلی‌ترین دلایل محقق نشدن شاخص‌های شهر اسلامی در دوره معاصر است.

وی افزود: ساختار شهر در تلاش است تا حداکثر هم‌آوایی را با جهان طبیعت داشته باشد، شهر اسلامی هیچ‌وقت در مقابل یا در تقابل با طبیعت نبوده و تاریخ در اشکال مختلف این را نشان داده است، حتی آنجا که حاکمان شهر تلاش داشتند ساختار شهر اسلامی بروز و ظهور ویژه‌ای را به نمایش گذارد و کمی در نحوه معماری و شهرسازی فخرفروشی کند، هماهنگی با طبیعت در عالی‌ترین سطح وجود داشت.

دکترای شهرسازی گفت: نکته کلیدی دیگر این است که شهر اسلامی تلاش می‌کند در یک هم‌پیوندی با بستر اجتماعی و ساختار فرهنگی تکامل پیدا کند، هرگز در شهر اسلامی شمال و جنوب و پایین و بالای شهر که در بعضی دوران‌های اقتصادی دوره معاصر با شهرها عجین شده است را نمی‌بینیم. محلات فرادست‌نشین و فرودست‌نشین با این تفکیک و تقابلی که امروز در شهرها است، وجود نداشت در همان محله‌ای که شخصیت‌های معروف ساکن بودند، افراد کم‌بضاعت نیز می‌توانستند حضور داشته باشند و از پیوند اجتماعی مسالمت‌آمیز میان افراد بهره‌مند شوند.

شبانی اضافه کرد: چنانچه مدیران و برنامه‌ریزان تلاش می‌کنند شهرهای امروزی را به جایگاه شهر اسلامی برسانند، لازم است مبانی فکری شهرسازی را در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، ساختاری و اقتصادی بازتعریف کنند. رویکردها و دیدگاه‌ها باید اصلاح شود تا بتوان شاخص‌های شهر اسلامی را به‌صورت عینی در قالب‌های کالبدی دید و در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اجتماعی به صورت ملموس احساس کرد.

کد خبر 668704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.