شعبان جعفری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حدود شش سال پیش مالک بنای هتل تهران بندرانزلی بخش داخلی این بنا را تخریب کرد و تنها پوسته ساختمان باقی مانده بود که به لحاظ ظاهری وضعیت نامناسبی داشت و بسیار خطرآفرین بود؛ آن زمان با مجوز و ضوابط اداره میراث فرهنگی، مالک متعهد شد با حفظ پوسته بنا، ساختمان را در بازه زمانی سه سال احداث و بازسازی کند اما به تعهدات خود عمل نکرد و صبح روز دوازدهم خرداد امسال، مالک بدون دریافت مجوز از شهرداری، هتل تهران را بهطور کامل تخریب کرد.
وی افزود: شهرداری نسبت به وظیفه ذاتی خود، پیش از تخریب ساختمان هتل تهران چندین بار وضعیت خطرناک این بنا را به دستگاههای اجرای ذیربط اطلاع داده و مانع از تخریب این بنا شده بود.
رئیس شورای اسلامی شهر بندر انزلی خاطرنشان کرد: اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف به حفظ و نگهداری اماکن تاریخی است، بنابراین مسئولان این اداره باید بابت تخریب و احیای دوباره این بنای تاریخی و ارزشمند هتل تهران که با بیش از ۱۰۰ سال قدمت ثبت ملی نشده بود، به شهروندان و افکار عمومی راهکار و پاسخ قانع کنندهای ارائه کنند.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات بزرگی که در شهر انزلی با آن مواجه هستیم بروکراسی و موانع اداری تعدادی از ادارات از جمله میراث فرهنگی است که با قوانین دستوپا گیر مانع از اجرای پروژه عمرانی در بافتهای تاریخی میشود.
جعفری با بیان اینکه اماکن و آثار تاریخی شهر انزلی به شدت فرسوده شده است و در آینده بسیار نزدیک تخریب خواهد شد، گفت: در بسیاری از شهرهای دنیا، اماکن تاریخی به یکی از جاذبههای توریستی و گردشگری تبدیل شده، اما در ایران، با بیتوجهی و سهلانگاری مسئولان، این آثار در حال نابودی است.
وی با بیان اینکه اقدامات اداره میراث فرهنگی برای احیای بافت تاریخی در حد یک بخشنامه است و برای بازسازی اماکن میراثی اقدام مؤثر و چشمگیری انجام نمیدهد، تاکید کرد: اداره میراث فرهنگی برای احداث یک مجتمع گردشگری به سرمایه گذاران تسهیلات وام بانکی کم بهره پرداخت میکند اما املاک تاریخی فرسوده که در اختیار مردم قرار دارد را خریداری و بازسازی نمیکند تا این آثار ارزشمند برای آیندگان حفظ شود.
به گزارش ایمنا، بندرانزلی با ۱۴۰ هزار نفر جمعیت در ۴۰ کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع شده است.
نظر شما