به گزارش ایمنا، داوود منظور در سیامین همایش سیاستهای پولی و ارزی اظهار کرد: یکی از عوامل اصلی تورم که بعد از دوره چندساله خود را در بازار پول نشان میدهد ناترازی بودجه دولت است و تمام تلاش دولت قبل از هر چیز رساندن نرخ تورم به نقطه مطلوب است که با راهاندازی صندوق تثبیت ارزی ثبات شکل میگیرد.
وی افزود: در یک برنامه مدون با ۱۹ تدبیر و اقدام هماهنگ بین سازمان برنامه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تمام وظایف دستگاههای اقتصادی کشور برای کنترل تورم و رشد اقتصادی مشخص شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به تعامل ارکان اقتصادی دولت گفت: اقداماتی که در یک ماه اخیر برای حرکت به سمت ثبات داشتهایم همچنین ثبات شکل گرفته در بازار ارز و خودرو و در آینده در بازار مسکن، ریشه در همین سیاستهای ثبات اقتصادی دولت دارد.
منظور اظهار کرد: تقویت تعامل و همکاری در تیم اقتصادی دولت را شاهدیم و ثبات و کاهش قیمتها در بازارهای مختلف از جمله بازار ارز در یک ماه گذشته نتیجه همین تعاملها است و در تلاشیم با اجرای سیاستهای درست، ثبات را که لازمه رشد اقتصاد است در کشور برقرار کنیم.
وی یکی از مشکلات و عوامل تورم را ناترازی بودجهای دولت مطرح کرد و گفت: این ناترازی در بازار پول مشاهده میشود و در این زمینه افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی عامل کلیدی است، چرا که در دسترسترین راه برای جبران کسری دولت، بانک مرکزی است.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه اینکه بازار غیررسمی ارز با یک عمق ناچیز و در فضای مجازی به فعالان اقتصادی و مردم علامتدهی کند، نشاندهنده یک نهادسازی غلط است. تلاش میکنیم با ثبات در بازار ارز، لنگر انتظارات تورمی را کنترل کنیم.
منظور یادآور شد: متأسفانه به علت سیاستهای دهه گذشته و شرطی کردن اقتصاد با نرخ ارز، نرخ ارز روی بازارها اثر دارد. در این بین با مرکز مبادله ارز و طلا تلاش میکنیم علامتدهی بازارها به سمت بازار رسمی هدایت شود.
وی تاکید کرد: اینکه یک بازار با عمق کم و در فضای مجازی بخواهد به بازار علامت دهد ناشی از یک دهه بیثباتی و رشد اندک بوده است که باید با تدابیر عالمانه به تدریج جای خود را به ثبات در اقتصاد کشور دهد و این هدف اصلی دولت است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما همواره از سال گذشته تلاش کردهایم که کمترین استفاده را از تنخواه نزد بانک مرکزی داشته باشیم، گفت: ما باید فشار تأمین مالی را از دوش بانکها برداریم و البته بانکها نیز باید در رفع ناترازی با سیاستگذار همکاری و همراهی کنند و تسهیلات راکد کلان باید به اقتصاد کشور بازگردد.
منظور اضافه کرد: دولت باید به درآمدهای مطمئن از جمله درآمدهای مالیاتی اتکا کند؛ امروز شاهد شروع تحول در نظام مالیاتی در دولت سیزدهم هستیم و در همین مسیر هم درآمدهای مالیاتی از کل درآمدهای بودجه از ۳۵ درصد حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.
نظر شما