به گزارش خبرنگار ایمنا، مقصد دومین سفر شهرستانی استاندار کرمانشاه به شهرستان سنقر و کلیایی در منتهیالیه شمالشرقی استان کرمانشاه با مرکزیت شهر سنقر بود. این شهر در منطقهای ییلاقی در ۸۵ کیلومتری شمالشرقی کرمانشاه و ۹۵ کیلومتری غرب همدان قرار دارد، شهر سنقر به لحاظ قرار گرفتن در میان رشته کوههای زاگرس دارای آب و هوای خنک ییلاقی و کوهستانی است.
یکی از مطالبات اصلی مردم این دیار طی سالهای اخیر چند بانده شدن جاده ارتباطی شهرستان سنقر و کلیایی به مرکز استان است، چراکه همواره شاهد تصادفات دلخراش منجر به جرح و فوت بوده است، از اتفاق خبرنگاران هنگام سفر و در طول مسیر شاهد واژگون شدن یک پیکان وانت بودند که راننده مصدوم شده و در حال دریافت کمکهای پزشکی توسط اورژانس جادهای بود که سبب ناراحتی همه خبرنگاران شد و در طول سفر مدام از یکدیگر جویای حال راننده مصدوم میشدند.
طرح تعریض جاده ارتباطی شهر سنقر به طول ۲۲ کیلومتر
نخستین بازدید استاندار در محل تعریض پروژه جاده سنقر به کرمانشاه رقم خورد، در این بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه توضیحاتی در مورد پروژه و مدت زمان باقی مانده برای تکمیل آن ارائه کرد، طرحی که قرار است تابستان امسال به پایان برسد و زیر بار ترافیک برود.
مهرداد آهکی، مدیرکل راهوشهرسازی استان کرمانشاه اظهار کرد: تأمین نشدن اعتبار مورد نیاز یکی از دلایل عمده به تعویق افتادن طرح تعریض جاده سنقر است، فاصله کارخانه آسفالت تا پروژه باید ۷۰ کیلومتر باشد تا بتوانیم از آسفالت تولیدی استفاده کنیم.
وی افزود: تنها یک کارخانه آسفالت استاندارد با ظرفیت مشخص در نزدیکی طرح قرار دارد، چنانچه مشکل اعتبار و تأمین آسفالت رفع شود با تلاش شبانهروزی و در اسرع وقت پروژه را به پایان خواهیم رساند.
محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه تاکید کرد: بنده با همکاری و همراهی نماینده مردم منطقه در مجلس تلاش میکنیم تا به زودی مشکلات را رفع کنیم، پیمانکار نیز باید زمانبندی جدید برای پایان پروژه را اعلام کند، چراکه این شهرستان در منطقه سردسیر واقع شده است و این طرح که یک مطالبه جدی برای مردم منطقه است باید تا قبل از آغاز فصل بارندگی و سرما به اتمام برسد.
پروژه بعدی طرح تعریض گردنه مله ماس به طول رفت و برگشت پنج کیلومتر بود، استاندار کرمانشاه در بازدید از روند اجرای این طرح، تاکید کرد: این پروژه در وقت تعیین شده یعنی پانزدهم مردادماه تحویل شود و زیر بار ترافیک رود، به علاوه کیفیت و استاندارد لازم در اجرای دقیق پروژه باید با جدیت لحاظ شود.
بافت فرسوده و اشتغال، دو معضل اصلی شهر سنقر
در حاشیه این بازدید سید جواد حسینیکیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا مطالبات خود به نمایندگی از مردم شهرستان را از استاندار، معاونان و مدیران اجرایی مطرح کرد و گفت: استاندار در شهرستان سنقر و کلیایی با هدف دیدار با مردم و بازدید از پروژههای عمرانی حضور یافته است تا پیگیر طرحهای مهمی که مورد مطالبه جدی مردم است از جمله تعریض و ترمیم راه ارتباطی سنقر به کرمانشاه که تبدیل به قتلگاه شده و یک چالش جدی برای مردم است، شود.
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم طبق زمانبندی اعلام شده به مطالبه شهروندان جامع عمل بپوشانیم.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیگر معضل شهر سنقر بافت فرسوده و اشتغال است، در تلاش هستیم مصوبات لازم برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز را داشته باشیم تا تسهیلات مورد نیاز هرچه زودتر به صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان داده شود.
حسینیکیا با بیان اینکه چالش جدی دیگر راههای روستایی است که امید میرود با تزریق اعتبارات استانی بخشی از این مطالبات پاسخ داده شود، تاکید کرد: شهرستان سنقر و کلیایی به دلیل واقع شدن در مسیر عتبات عالیات، نیاز به تقویت زیرساختها برای ارائه خدمت بهتر به زائران دارد، امید است از اعتبارات مختص اربعین به شهرستان تزریق و زیرساختهای راه، برق و ارتباطات مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات جدی بحث اجرای طرح هادی روستاهای شهرستان سنقر و کلیایی است که نسبت به میانگین استانی شاخص پایینتری دارد و نیازمند توجه و اعطای اعتبارات است، حوزه دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد کشاورزی، آبیاری نوین و قطره بارانی است که طی دو سال اعتبارات آن صفر بوده است، امیدوارم بخشی از اعتبارات استانی به این حوزه مهم و گسترده اختصاص داده شود و بتوانیم خط انتقالهای آب کشاورزی را به سرانجام برسانیم.
نماینده مردم سنقر و کلیایی افزود: مطالعات حدود سه هزار کیلومتر خط انتقال آب انجام شده است، اما برای اجرای آن اعتباری وجود ندارد.
در جریان این بازدید سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه نیز حضور داشت، داریوش فرمانی با بیان اینکه از طرحهای گردشگری پیشنهادی برای شهرستان استقبال میکنیم، تصریح کرد: یکی از مشکلات در حوزه گردشگری تعیین نشدن محدوده است، یکی از برنامههای جدی این اداره کل تعیین تکلیف محدوده و پهنههای گردشگری است تا بتوانیم به دنبال اجرای طرحهای گردشگری باشیم.
تلاش داریم از ظرفیتهای گردشگری شهرستان نهایت استفاده را ببریم
وی از فرماندار سنقر و کلیایی درخواست کرد جلسه مشترکی میان دستگاههای مرتبط از جمله راهوشهرسازی، شهرداری، میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی، منابع طبیعی، محیط زیست، امور آب، جهاد کشاورزی برگزار شود تا ضمن تعیین تکلیف، موضوع به مشاور واگذار و کارهای مطالعاتی انجام شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه اظهار کرد: تلاش داریم از ظرفیتهای گردشگری شهرستان نهایت استفاده را ببریم و شاهد اجرای طرحهای گردشگری و تفریحی برای استفاده اهالی و گردشگران به ویژه خانوادهها و بانوان، انجام فعالیتهای سرگرمی و ورزشی و برگزاری شبهای فرهنگی، جشنوارهها و نمایشگاهها باشیم، البته نیاز به تأمین اعتبارات مطالعاتی داریم.
محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در ادامه سفر شهرستانی به سنقر از پروژه توسعه گردشگری سراب بازدید و جزئیات طرح جامع آن را بررسی کرد. این طرح ۵۰ هکتار وسعت دارد و در آن طرحهای تفریحی همچون پل معلق و زیپلاین اجرا شده است. مجموعه سراب سنقر یکی از پروژههای محوری در راستای توسعه صنعت گردشگری شهرستان سنقر و کلیایی است.
دیدار با خانواده شهدا از دیگر برنامههای استاندار کرمانشاه بود. محمدطیب صحرایی با خانواده شهید جواد کرمی دیدار و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهید، از ایثار و صبوری خانواده ایو به ویژه مادر شهید تجلیل کرد. شهید جواد کرمی سال ۱۳۶۷ در منطقه دوجیله بر اثر بمباران شیمیایی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
اجرای پروژه پست فوق توزیع جدید کاهش قابل توجهی در کاهش قطعیهای برق داشته است
در ادامه این سفر، استاندار کرمانشاه در آئین آغاز عملیات اجرایی پروژه ۲۸۰ واحدی طرح نهضت ملی مسکن سنقر و کلیایی شرکت کرد و در این مراسم پروانه ساخت به صورت نمادین به چند نفر از متقاضیان اهدا شد. بازدید از عملیات احداث پست ۶۳ کیلوولت (پست فوق توزیع جدید) شهر سنقر و کمربندی شرقی از دیگر برنامههای سفر استاندار بود.
پروژه احداث پست ۶۳ کیلوولت (پست فوق توزیع جدید) شهر سنقر هم اکنون با تکمیل زیرساختها در مرحله تأمین و نصب تجهیزات است. به منظور احداث پست فوق توزیع جدید شهر سنقر تاکنون بالغ بر ٧٠٠ میلیارد ریال هزینه شده و با احداث این پست قابلیت اطمینان شبکه فوق توزیع و توزیع منطقه افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
در ادامه سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه با همراهی رئیس سازمان صمت، مدیرعامل شرکت توزیع برق و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی و تعدادی دیگر از مدیران استانی و محلی از شهرک صنعتی سنقر بازدید کردند در این برنامه از چندین واحد تولیدی از جمله ذوبآهن، صنایع چوب، پشمبافی و زریندانه بازدید شد و مشکلات و مسائل این واحدها مورد بررسی قرار گرفت.
مشکلات اقتصادی دهستان پارسینه زیر ذرهبین
روستای فارسینج از توابع دهستان پارسینه بخش مرکزی سنقر با جمعیت بیش از دو هزار، مقصد بعدی تیم استانداری کرمانشاه بود. در روستای فارسینج در مجموع ۱۸ واحد تولیدی لباس در حال فعالیت است که ۱۵ واحد توسط آقایان و سه واحد نیز توسط بانوان اداره میشود، طی این بازدید برخی از مدیران واحدهای تولید تاکید کردند که به دلیل نبود نقدینگی قادر به تجهیز واحدها نیستند و نمیتوانند اقدام به خرید پارچه کنند، مجبور هستند قطعات پارچههای البسهها را برش بزنند و از خارج استان به صورت سفارشی دریافت و تنها اقدام به دوخت کنند.
آنها اظهار کردند در صورت حمایت و پرداخت تسهیلات توان و آمادگی آن را دارند که تمام مراحل تهیه، برش و دوخت البسه را در داخل کارگاههای خود انجام دهند و با این اقدام زمینه را برای اشتغالزایی جوانان فراهم کنند.
تیم اقتصادی استانداری همچنین از کشتارگاه مرغ روژان بازدید که به دلایلی تعطیل شده است، بازدید کردند و سرپرست معاونت اقتصادی استانداری در محل دستورات ویژه برای رسیدگی فوری و رفع موانع را صادر کرد و خواهان فعالیت مجموعه در اسرع وقت شد، در حاشیه وحید محمدی، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، تاکید کرد معاونت اقتصادی استانداری به نیابت از استاندار کرمانشاه از واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی سطح شهرستان بازدید کرد تا مشکلات را به صورت میدانی بررسی کنیم.
وی ادامه داد: سه نشست کارگروه مرتبط با حوزه اقتصادی از جمله کارگروه تنظیم بازار، کارگروه اشتغال و کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شد و مشکلات و مسائل این حوزه با حضور استاندار و تمام مدیران عضو مورد رسیدگی قرار گرفت و اقدامات عملیاتی برای رفع مشکلات انجام و دستورات لازم صادر شد.
طهماسب نجفی، سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمانشاه در بازدید از سطح شهر سنقر، اظهار کرد: بافت فرسوده شهر حدود ۹۶ هکتار است و ۶۳ هکتار از این بافت فرسوده تاریخی است که با توجه به مصوبه امروز شورای اداری مقرر شد تا پایان هفته آینده نشستی با مشاور طرح و همکاران فنی و کارگروه فنی استان برگزار، محدوده تاریخی و بافت فرسوده شهر سنقر تعیین شود و اصلاحات با نظر مشاور انجام شود.
وی ادامه داد: بحث دیگری که در حوزه عمرانی پیگیری شد، موضوع ۵۵ واحد سازمانی متعلق به راه و شهرسازی بود که ۲۶ واحد آن مشکل سند مالکیت دارد و مقرر شد پیگیری لازم از سوی مراجع ذیصلاح برای رفع مشکل انجام و ۲۹ واحد باقیمانده که مشکلی ندارد بر اساس بند «ص» تبصره ۱۱ تهاتر شود.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمانشاه تصریح کرد: طرح آبرسانی بلند مدت سنقر از سد سلیمانشاه طرح بعدی بود که مورد بازدید قرار گرفت، پروژه دارای ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی است و در حال حاضر حدود شش سال این پروژه متوقف شده است و تلاش داریم با استفاده از اعتبارات سفر ریاست جمهوری و سایر ردیفهای اعتباری در صورت تخصیص، به انجام پروژه کمک و آن را به پایان برسانیم.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمانشاه تاکید کرد: کمربندی شرقی سنقر به طول ۱۱/۲ کیلومتر از دیگر طرحهای شهر سنقر است. مصوب شد تا دو دهنه از پلهای زیرگذر این طرح و بخش مختصری از مسیر که محل ترانشه است با تزریق اعتبار طبق برنامه زمانبندی شده، انجام شود و توسط اداره کل راه و شهرسازی استان به پایان برسد.
نجفی با اشاره به پروژه ۲۲۴ واحدی که مسکن مهر بوده است و مشکلاتی دارد، گفت: مقرر شد به هر واحد مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و در مجموع ۱۰۸ واحد به این مجموعه تزریق شود.
بررسی سه موضوع در دستور کار معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری
علی شعبانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه نشست خبری، اظهار کرد: در سفر امروز سه حوزه باید مورد رسیدگی و بازدید قرار میگرفت از جمله حوزه امنیتی، سیاسی و اجتماعی که در حوزه امنیتی جلسهای با شورای تأمین شهرستان برگزار کردیم و به امید خدا طبق گزارشی که ارائه دادند وضعیت امنیتی شهرستان قابل قبول است و شهرستان امنیت خوبی دارد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع دوم حوزه اجتماعی بود، تصریح کرد: به دستور استاندار در تمام استان به بحث حاشیهنشینی ورود کردیم و این معضل در اولویت قرار گرفته است، تلاش بر این است تا در بررسی آسیبهای اجتماعی نگاه ویژهای به حاشیهنشینی داشته باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه اضافه کرد: از محله حاشیهنشین شهر که دارای آسیب اجتماعی است به صورت میدانی بازدید کردیم، این شهر در بعضی نقاط دارای بناهای فرسوده و مخروبه است که تبدیل به پاتوق معتادان متجاهر و محلی برای مصرف مواد مخدر شده است.
شعبانی اضافه کرد: نظر شورای تأمین شهرستان این است که این پاتوقها جمعآوری و پروژههای فرهنگی جایگزین شود، تلاش میشود این محلات با کمک شهرداری و دیگر دستگاهها ساماندهی و فضای مناسبی برای زندگی اهالی فراهم شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به مسائل حوزه سیاسی شهرستان سنقر و کلیایی، تاکید کرد: وفاق خوبی میان مسئولان شهرستان از جمله امام جمعه، نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وجود دارد، همه کسانی که در شهرستان در حال فعالیت هستند اتحاد دارند و امیدوارم همه توان خود را برای خدمت هرچه بهتر به مردم به کار بگیرند.
الحاق دو قطعه ۴۰ هکتاری به شهرک صنعتی سنقر
سیدجواد حسینیکیا، نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مهمترین بخش سفر بازدید از پروژههای مسکن بود، مسکن پیشران حوزههای مختلف است و در این سفر پروژه ۲۸۰ واحدی نهضت ملی مسکن کلنگزنی و محدوده ۱۵۱ هکتاری تعیین تکلیف شد که پروانهها تا پایان سال صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: مسئله دیگر مسیر سنقر به کرمانشاه است که میتوان از آن به عنوان یک قتلگاه نام برد، باید تمام تلاش را معطوف به پایان هرچه سریعتر پروژه تعریض این مسیر کنیم تا زودتر زیر بار ترافیکی رود. چنانچه این طرح تا قبل از اربعین به نتیجه رسد انقلابی در بحث راهسازی خواهیم داشت.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بحث شهرک صنعتی فارسینج نکته مهم دیگر این سفر بود که میتواند الگویی برای سایر شهرها و روستاهای استان باشد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: اتفاق مبارک دیگر الحاق دو قطعه ۴۰ هکتاری به شهرک صنعتی سنقر است، یک قطعه در جوار شهرک صنعتی فعلی و قطعه دیگر روبهروی شهرک صنعتی فعلی است، در مجموع برای شهر سنقر ۱۲۰ هکتار شهرک صنعتی لحاظ و مقرر شده است با همکاری استانداری، سازمان برنامه و بودجه و شرکت شهرکهای صنعتی تسطیح، زیرسازی و تجهیز انجام و واحدهای صنعتی به سرعت احداث و مستقر شود.
حسینیکیا ادامه داد: زمین مورد نیاز برای احداث کارخانه دیسک و صفحه ایران خودرو نداشتیم، با جانمایی شهرک جدید صنعتی انتظار میرود به سرعت مراحل احداث کارخانه دیسک و صفحه آغاز شود.
وی گفت: تفاهمنامه تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی نخست سنقر با حضور مدیر هلدینگ شرکت خلیجفارس و شرکت شستا امضا شد و به زودی پتروشیمی دوم سنقر نیز آغاز به کار میکند، لذا نیاز به زمین در شهرک صنعتی بود که این مهم اتفاق افتاد.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برکت دیگر سفر استاندار کرمانشاه به شهرستان سنقر و کلیایی تعیین تکلیف بافت فرسوده و تاریخی شهر و مسکن مهر بود که سالها بلاتکلیف مانده است و با انجام این سفر حل و فصل شد.
حسینیکیا افزود: مردم در این سفر مشکلات خود را با استاندار کرمانشاه مطرح و دستورات مقتضی را اخذ کردند، در شورای اشتغال تعدادی از واحدهای تولیدی درخواست تسهیلات داشتند که استاندار از محل بند الف تبصره ۱۸ دستورات لازم را صادر کرد.
وی با اشاره به وحدت، همدلی و وفاق در سطح شهرستان، گفت: اتحاد خوبی میان همه کارگزاران شهرستان موجود است و تلاش میکنیم از این وفاق و همدلی برای خدمت بیشتر به مردم استفاده کنیم.
سفرهای شهرستانی پاسخگوی مطالبات مردم و زمینه رفع معضلات است؟
برگزاری نشست با خبرنگاران پایان بخش سفر استاندار کرمانشاه به شهرستان سنقر و کلیایی بود. محمدطیب صحرایی در این نشست گفت: از ابتدای سال و زمانی که فرمایشات مقام معظم رهبری را با دقت و چند بار مرور کردم به این نتیجه رسیدم که این سفرها میتواند انجام وظیفه بهتری را شکل دهد، در راستای تحقق عملی به شعار سال تصمیم به انجام سفرهای شهرستانی گرفتیم تا برای شناخت دقیق مسائل شهرستانها به صورت میدانی هر هفته برنامه سفر به یک شهرستان را داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید به شهرستانها سفر کرد و از نزدیک حرف و مشکلات مردم را بی واسطه شنید و در جریان امور قرار گرفت؛ همه مدیران استان نیز باید این کار را انجام دهند.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: لازم است مسائل را بدون فیلترگذاری و واسطههایی که آسیبزا هاست، بررسی و آنها را اولویتبندی کنیم، شهرستان سنقر و کلیایی مجموعه مفصلی از مسائل است و باید با شناخت و در یک مدت زمانی مشخص اولویتبندی را انجام دهیم و بر اساس اولویت به مسائل بپردازیم.
صحرایی اضافه کرد: نکته سوم به فرموده مقام معظم رهبری، استفاده از ظرفیتها است، ادارات و سازمانها باید به هم کمک کنند، چراکه اگر تصمیمات گرفته شده پیگیری نشود تبدیل به شکستهای ذهنی، روحی و عاطفی برای مردم میشود، برای نمونه در بحث اخذ زمین برای نهضت ملی مسکن و اعتبارات سفر ریاست جمهوری به کرمانشاه مردم به خوبی شاهد هستند که قبلاً چه وضعیتی بود و در حال حاضر شرایط چگونه است.
وی ادامه داد: در این مدت به لطف الهی و تلاش جمعی همکاران اتفاقات خوبی در زمینه مسکن ملی به دست آمده است، البته فاصله زیادی تا رسیدن به نتیجه نهایی داریم.
استاندار کرمانشاه اظهار کرد: اعتبارات اختصاص داده شده برای سفر ریاست جمهوری قبلاً ۵۰ تا ۸۰ میلیارد تومان بود، اما با همکاری انجام شده ۱۵۰۰ میلیارد تا ۲,۵۰۰ میلیارد تومان در حال تخصیص هست، امید است قبل از سفر دوم ریاست جمهوری از این ظرفیت حداکثر استفاده را برای استان داشته باشیم تا در سفر دوم نیازهای بیشتری از استان را پوشش دهیم که نیازمند پیگیری جدی مسئولان است.
نظر شما