به گزارش ایمنا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در آغاز دومین سفر دولت مردمی به آذربایجان شرقی با حضور در شهرک صنعتی چرمشهر، ضمن بازدید از یکی از واحدهای تولیدی این شهرک، از نزدیک در جریان فعالیتهای آن قرار گرفت.
شهرک صنعتی چرمشهر تبریز در نزدیکی روستای مایان واقع در ۱۰ کیلومتری شمال غربی تبریز قرار دارد و حدود ۳۰۰ کارخانه چرمسازی در آن فعال است.
رئیسجمهور در جریان بازدید از این شهرک صنعتی، دقایقی با کارگران شاغل در آن به صورت صمیمی و بیواسطه به گفتوگو پرداخت و وضعیت شغلی و معیشتی آنها را جویا شد.
همچنین در بخش پایانی بازدید رئیسجمهور از شهرک صنعتی چرمشهر نشستی با حضور جمعی از مدیران واحدهای تولیدی این شهرک برگزار شد و مسائل و مشکلات صنعت چرم استان مورد بررسی قرار گرفت.
رئیسجمهور در سخنان کوتاهی در این نشست، صنعت چرم را صنعتی ارزآور و اشتغالزا دانست و با تاکید بر ضرورت تأمین نیازهای توسعه صنعت چرم در این استان، دستگاههای مسئول را به تأمین سرمایه در گردش، ساخت شهرک صنعتی جدید، نوسازی ماشینآلات و تجهیزات این صنعت همچنین توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی، رفع آلایندگیهای تولید و حفظ سلامت مردم مکلف کرد.
بر این اساس، تبریز قطب صنعت چرم ایران است و نخستین کارخانه چرمسازی مدرن ایران از سوی مرحوم صدقیانی با عنوان چرمسازی «خسروی» در حدود ۹۵ سال قبل ایجاد شد و بعد از هفت سال این صنعت در این شهر گسترش پیدا کرد.
توسعه این صنعت از محله امامیه تبریز شروع شد و سپس تا سال ۱۳۶۲ به خیابان سعدی گسترش پیدا کرد و تعداد کارخانههای چرمسازی آن زمان به ۴۲ واحد رسید. اکنون نیز تعدادی از نمادهای کارخانههای چرمسازی در این محلهها موجود است اما به دلیل مزاحمت شهری واحدهای مستقر در این محله، واحدهای تولیدی به منطقهای بین روستای خواجه دیزج و مایان به نام چرمشهر انتقال پیدا کردند.
با فعالیت این واحدها در این مکان و گسترش واحدهای چرمسازی، تعداد واحدهای فعال به حدود ۳۶۴ واحد رسیده است.
این مکان تا سال ۱۳۷۹ به عنوان ناحیه صنعتی شناخته میشد و فاقد امکانات زیربنایی بود. در آن زمان ۲۳۰ واحد چرمسازی مستقر در این مکان با مشکلات زیادی مواجه بودند.
براساس مصوبه هیئت دولت مبنی بر ایجاد شهرکهای صنعتی خصوصی، برای اولین بار شهرک صنعتی خصوصی در ایران برای چرمسازان در تبریز ایجاد و زیرساختهای لازم در آن فراهم شد.
نظر شما