تاکید دولت بر افزایش قیمت نان نیست/ خبرهای خوشی برای نانوایان در راه است

مشاور وزیر اقتصاد گفت: تاکید دولت بر افزایش نرخ نان نیست، ممکن است در برخی از نان‌های خاص بخشی از عقب ماندگی‌های نرخی که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده، به شکل متناسب سازی نرخ رقم بخورد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد جلال امروز _چهارشنبه هفدهم خردادماه_ پس از کارگروه گندم و آرد استان اصفهان اظهار کرد: طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در دستور کار دولت قرار گرفت تا دسترسی نانوایانی که رفتار متعهدانه‌ای در عرضه نان به مردم دارند؛ به آرد دولتی در چرخه افزایشی قرار گیرد و فعالانی که قصد تبدیل آرد یارانه‌ای به نان و تحویل آن به مردم را ندارند از چرخه تولید خارج شوند.

وی افزود: مرحله شناورسازی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اواخر سال گذشته آغاز شد و امروز نیز تصمیماتی با حضور مدیران استان و استاندار اصفهان گرفته شد که شامل دو بخش مهم است. در مواردی که به تشخیص میدانی مدیران استان نیاز به ترمیم تخصیص آرد یارانه‌ای به نانوایان وجود دارد، مدیران استان این امکان را خواهند داشت که میزان آرد تخصیص یافته به نانوایان را تغییر دهند. این امکان از امروز فعال می‌شود تا شاهد محدودیت دسترسی به آرد و یا چیزی شبیه به آن در استان اصفهان نباشیم.

خبرهای خوشی برای نانوایان در راه است

مشاور وزیر اقتصاد گفت: همچنین موضوع ترمیم اقتصاد نانوایان امروز بررسی شد. باتوجه به اینکه هزینه‌های تولید نان برای نانوایان افزایش یافته است تصمیماتی در این رابطه در دولت اخذ شده است. رئیس جمهور محترم نیز تاکید کرده‌اند که اقتصاد نانوا باید قابل دفاع بوده و نانوایان نباید متضرر شوند چراکه در این صورت مردم آسیب می‌بینند. تصمیماتی در این رابطه امروز گرفته شد و خبرهای خوش آن به زودی به اطلاع مردم خواهد رسید.

جلال اضافه کرد: تاکید دولت بر افزایش نرخ نان نیست، ممکن است در برخی از نان‌های خاص بخشی از عقب ماندگی‌های نرخی که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده، به شکل متناسب‌سازی نرخ رقم بخورد اما دولت بر الگوهای غیر قیمتی برای جبران اقتصاد نانوایان تاکید دارد به نحوی که فشار زیادی بر نرخ نان وارد نشود. در واقع مبنای دولت بر آن است که از محل ترمیم کمک هزینه پرداختی به نانوایان و ایده‌های مکملی در حوزه اقتصاد نانوا از جمله مجوز عرضه برخی کالاهای منتخب در نانوایی‌ها، اقتصاد نانوا را جبران کند.

جلال: تاکید دولت بر افزایش قیمت نان نیست/ خبرهای خوشی برای نانوایان در راه است

اقتصاد نانوا باید قابل دفاع باشد

وی تصریح کرد: دولت کاملاً معتقد است که اقتصاد نانوا باید قابل دفاع باشد و در مقابل در برخورد با مخالفان نیز با قاطعیت عمل می‌کند. زمانی که اقتصاد نانوایان قابل دفاع نباشد تخلف عمومیت پیدا می‌کند، پس از ترمیم خلأ درآمدی نانوایان، قطعاً برخورد با تخلفات نیز قاطعانه انجام می‌شود.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: همچنین، ساز و کار شناسایی تعدادی از تخلفات صرفاً بر عهده مردم است، در این راستان برنامکی طراحی شده که تا پایان خردادماه معرفی خواهد شد. مردم می‌توانند تجربه‌های خود از خرید همچون گران فروشی، کم فروشی، ثبت تراکنش‌های غیر واقعی و یا تجربیات مثبتی همچون عرضه نان با کیفیت، برخورد مناسب و رعایت بهداشت را در این برنامه ثبت کنند. نظرات مردم به طور سیستمی و عملیاتی بر دسترسی نانوایان به آرد یارانه‌ای و تخصیص کمک هزینه به نانوایان اثر مستقیم خواهد داشت.

به زودی آمار تحقق اهداف طرح هوشمندسازی یارانه نان اعلام می‌شود

وی با بیان اینکه سه هدف مهم از طرح هوشمندسازی در دستور کار دولت قرار داشت تا بدون سهمیه بندی و آزادسازی قیمت نان آن را پیگیری کند، تصریح کرد: کاهش عرضه خارج از شبکه اولین هدف از اجرای این طرح بود که ابعاد گسترده‌ای دارد و در آینده آن را اعلام می‌کنم. همچنین برخی نرخ‌های غیر واقعی همچون نرخ مجوز نانوایی‌ها کاهش یافت و قیمت آرد خارج از شبکه افزایش یافت.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: جلوگیری از هدررفت منابع دولت در تأمین آرد یارانه‌ای هدف گذاری شد. چرخه تحقق اهداف آغاز شده و آمار آن به زودی اعلام می‌شود. همچنین دولت به دنبال ترمیم اقتصاد نانوایان بود به نحوی که شغل نانوایی به دلیل سختی‌هایی که دارد به یک چرخه اقتصادی قابل دفاع تبدیل شود. البته در اجرای این طرح تاکید بر این بوده که قیمت نان افزایش نیابد.

فراهم سازی امکان ثبت نظرات مردم درباره نان

جلال اضافه کرد: دولت در سال جاری به دنبال ارتقا کیفیت نان است. اکنون روزانه ۱۱ تا ۱۲ میلیون تراکنش در سامانه هوشمند خرید نان ثبت می‌شود. حدود ۱۰ درصد ظرفیت شبکه پرداخت کشور در این سامانه اتفاق می‌افتد. روزانه ۱۱ تا ۱۲ میلیون امکان اعلام نظر برای مردم در برنامکی که گفته شد فراهم می‌شود. مردم می‌توانند پس از مشاهده صورت حساب خرید خود نقاط قوت و ضعف نانوا را در این برنامه ثبت کنند. این نظرات به صورت مستقیم بر اقتصاد نانوا تأثیر می‌گذارد بنابراین می‌تواند موجب افزایش کیفیت و کمیت نان شده و از تخلفات موردی جلوگیری کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا مبنی بر محدودیت عرضه نان به افرادی که برای مراسمات خود تقاضای تعداد بالا دارند، گفت‌: هیچ محدودیتی در خرید نان برای مردم وجود ندارد. خریدهایی که حجم بالا دارد خرید عمومی مردم نبوده و معمولاً برای مصارفی همچون مناسبت‌ها، مراسمات، سازمان‌ها، نهادها و اورگان‌ها است. از ماه‌ها پیش برای پاسخ به این تقاضا مسیری با عنوان خرید کسب و کارها و نهادها ایجاد شده که در کارت‌خوان‌های هوشمند نیز وجود دارد. گاهی برخی از نانوایان نسبت به این موضوعات کم اطلاع و یا بی اطلاع هستند که با همکاری مسئولان استانداری و فرمانداری‌ها رفع خواهد شد.

جلال: تاکید دولت بر افزایش قیمت نان نیست/ خبرهای خوشی برای نانوایان در راه است

خرید عمومی مردم محدودیتی ندارد

مشاور وزیر اقتصاد گفت: خرید عمومی مردم محدودیتی ندارد اما تعداد آن باید با عرف خرید نان برای یک خانوار تناسب داشته باشد. خریدهای با حجم بالا تحت عنوان خرید کسب و کارها شناخته شده و با استفاده از منو مربوطه برای نانوایان نیز در عرضه نان با تعداد بالا برای این مصارف محدودیتی وجود ندارد.

جلال در پاسخ به این سوال که برخی از نانوایان به بهانه پایان یافتن آرد سهمیه‌ای خود در روزهایی از ماه تعطیل‌اند، گفت‌: اینکه در برخی اوقات نانوایی‌ها ساعت کاری خود را افزایش و یا کاهش می‌دهند، زیرساخت داده‌ای رصد این موضوع در سامانه فراهم شده و در اختیار مدیران استان قرار گرفته است.

با تخلفات برخورد قاطعانه می‌شود

وی تصریح کرد: اگر اقتصاد نانوایان قابل دفاع باشد، تخلفات کاهش می‌یابد و انجام تخلف فقط با انگیزه‌های شخصی است که با آن برخورد قاطع انجام می‌شود. عرصه پایانی نظارت همان برنامکی است که مردم می‌توانند نظرات خود را در آن ثبت کنند.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: دقیق‌ترین، فراگیرترین و پایدارترین الگوی نظارت از طرف مردم انجام می‌شود. داده‌هایی که مردم تولید می‌کنند در این سامانه مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین جریان فعالیت نانوا با منافع مردم هم‌راستا می‌شود، تا زمانی که مردم راضی باشند اقتصاد نانوا نیز رشد می‌کند و در صورت نارضایتی مردم، فرد نانوا یا باید رفتار خود را اصلاح کرده و یا از چرخه تولید نان خارج شود.

ناآگاهی نانوایان بسیار نادر است

جلال در پاسخ به سوالی مبنی بر گفته برخی نانوایان مبنی بر اینکه مسئولان فرمانداری‌ها، استانداری و جهاد کشاورزی آنان را از انواع تخلفات آگاه نکرده‌اند، اضافه کرد: این پدیده بسیار نادر بوده و فقط چون استدلال موجهی است برخی از نانوایان آن را به کار می‌برد، اما اگر کاهش تولید در نانوایی ناشی از ناآگاهی باشد با تسامح با آنها برخورد می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نحوه چانه‌گیری در نانوایی‌های سنتی اصفهان منجر به تغییر تعداد چانه و تصور تخلف می‌شود، گفت: این موارد را نمی‌پذیرم. در فرایند آغاز طرح با توجه به اینکه میدانیم شناخت، آموزش و یادگیری زمان بر است؛ ساختار تخصیص آرد به نانوایان با تسامح اتفاق افتاده است. در معادل سازی تعداد نان عرضه شده با آردی که به نانوا تحویل داده می‌شود، ارفاق‌های متعددی در نظر گرفته شده است که مطمئن باشیم تفاوت در تعداد نانی که به فروش می‌رسد با تعدادی که از آرد تخصیص یافته باید تولید می‌شد؛ ناشی از کم اطلاعی نباشد.

جلال: تاکید دولت بر افزایش قیمت نان نیست/ خبرهای خوشی برای نانوایان در راه است

اختیار تغییر سهمیه آرد نانوایان به مسئولان استان داده شد

مشاور وزیر اقتصاد گفت: با این وجود به مسئولان استان اصفهان این اختیار داده شد که اگر مواردی از این دست را فرمانداران تأیید کنند، بتوانند میزان آرد تخصیصی به نانوایان را ویرایش کرده و تغییر دهند تا آنچه در گذشته از حقوق نانوایان کسر شده نیز جبران شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر محاسبه نشدن میزان هدررفت آرد در فرآیند پخت نان و همچنین کاهش وزن آرد پس از رطوبت زدایی، تصریح کرد: همه این موارد در طرح محاسبه شده و حتی در محاسبه تعداد نان اغماض و تسامح در نظر گرفته شده است. برخی کارشناسان یکطرفه قضاوت می‌کنند و بدون مشورت با مسئولان به طرح اعتراض می‌کنند.

با اجرای طرح هوشمندسازی کیفیت نان تغییری نمی‌کند

مشاور وزیر اقتصاد گفت: متوجه آن هستیم که وقتی سیاستی در کشور تنظیم می‌شود، تا زمانی که جاری سازی اتفاق افتد؛ نیازمند زمان هستیم تا افرادی که در این طرح دخیل هستند با جزئیات آن آشنا شده و با این سیاست‌ها همراهی کنند. تا این زمان سیاست گذار با رویکرد اغماض، تسامح و تدریجی سیاست‌ها را اعمال می‌کند تا حقی از افراد تضییع نشود. موارد خاصی که به آن اشاره شد قطعاً در چارچوب اغماض‌هایی که گفته شد پوشش داده شده و جای نگرانی نیست.

جلال در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا مبنی کاهش زمان استراحت آرد ناشی از تخصیص سهمیه در سه نوبت ۱۰ روزه و از بین رفتن کیفیت نان، گفت: به نظر نمی‌رسد لازم باشد آرد بیش از ۱۰ روز استراحت کند. همه نانوایان باید اندوخته آردی معادل سه تا پنج روز مصرف خود در محل نانوایی داشته باشند. بنابراین به شکل انبار در گردش زمانی که ورودی آرد اتفاق می‌افتد می‌توانند ابتدا از موجودی آرد خود استفاده کنند و در نهایت بخشی از آرد جدیدی را انبار کنند. با این روش رطوبت آرد تنظیم شده و همچنین از نظر پدافندی نیز اگر چرخه عرضه آرد با اختلال مواجه شود، عرضه نان دچار اختلال نخواهد شد.

کد خبر 665677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.